Egy kis nassolás egy átlagos napon is jól jön, nemhogy „kozmikus katasztrófa” idején. De azt már rég tudjuk, hogy sok kicsi sokra megy, így olyan falatkákat, csemegéket ajánlunk, amelyek nem borítják fel a napi kalóriamérleget. Mert falatozni jó!

Vigasztaló falatok – hízás nélkül

A nass akkor nem okoz lelkifurdalást, ha kevés benne a szénhidrát, azaz a cukor, a liszt. A müzliszelet, a keksz, a puffasztott rizs, a fél kifli nem ez a kategória. Persze egy brokkolivirág meg a nyulakon kívül nem vidít fel senkit, lássuk be, ennél azért érdekesebb, vonzóbb íz kellene meg laktatóbb étel. Vannak egyszerű megoldások, vehetünk készterméket is, de akár készíthetünk finomságokat magunk is. Ha nekiállunk sütni, főzni, akkor több adagot elkészítve, egy-két napra raktározhatunk is, de a család többi tagjánál is próbálkozhatunk, hátha megtetszik nekik valamelyik. Ha igen, az külön nyereség. Nem mellesleg, a receptjeink egy része akár főételként is megállja a helyét, egy nagy adag salátával, esetleg hússal, grillezett hallal kiegészítve.

Gyors és látványos receptek

Uborkacsónak tonhallal

Vágjunk fel vastagabb karikákra egy kígyóuborkát, vájjunk mélyedést a karikák közepébe, töltsük meg tonhallal, majd tegyünk rá 3-4 szem kukoricát.

Csípős mártogatós

Keverjünk össze 2 evőkanál krémsajtot 1 evőkanál reszelt parmezánnal, néhány csepp chiliszósszal, valamint 1 evőkanál apróra vágott pekándióval. Kaliforniaipaprika-csíkokkal fogyasszuk.

Áfonyás krémsajt

Tegyünk egy kis pohárka aljára 2 evőkanál mascarponét, halmozzunk rá 2 evőkanál áfonyát. A tetejére szórjunk egy kiskanál lenmagot, díszítsük egész fahéjjal és citromfűlevéllel.

Sajtos cukkinikarika

Egy kisebb cukkinit vágjunk fel fél centi vastag karikákra. Tegyünk a tetejére egy kis reszelt sajtot, és 10 perc alatt süssük meg.

Tojásmuffin

Verjünk fel 4 tojást fél evőkanál vízzel, majd tegyünk bele 4 evőkanál reszelt sajtot, 4 evőkanál sonkát. A muffinsütőt vékonyan kenjük meg olajjal és mindegyik mélyedésbe tegyünk a masszából. 180 fokon 10-12 perc alatt süssük meg. Hidegen is jó.

Padlizsánkarikák garnélával

Egy kicsi padlizsánt vágjunk karikákra, és tegyük be a sütőbe. Ahány karikánk van, annyi garnélát tegyünk egy kivajazott serpenyőbe, és fokhagymával ízesítve süssük készre. A kész padlizsánkarikákra tegyünk egy-egy kanál készen kapható paradicsomos salsát vagy szószt, majd helyezzük rá a garnélát.

Grillezett padlizsántorony

Vágjunk fel vékony karikákra egy padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a sütőbe. 180 fokon 6-8 perc alatt megsül. Ha elkészült, tegyünk a karikák tetejére néhány koktélparadicsomot és egy-egy szelet mozzarellát. bazsalikomlevéllel díszítsük.

Avokádóban sült sonkás tojás

Vágjuk félbe az avokádót, vájjuk ki a közepét, keverjük össze egy tojással, és töltsük vissza. Tegyünk rá egy kevés bacont, és 180 fokon 15 perc alatt süssük meg.

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink