Minden hozzávalója igazi kedvenc: zabpehely, joghurt, mandulatej, gyümölcsök… Habár mézzel készül, a zabpelyhes muffin akár a fogyókúrás étrendbe is belefér, természetesen rendszeres sport mellett, és mértéket tartva.
Amennyiben belefér a napi energiabevitelbe, az alaphozzávalók mellett dúsíthatjuk apróra vágott olajos magvakkal, apróra vágott étcsokoládéval, friss gyümölcsök helyett/mellett aszalt gyümölcsökkel is (természetesen nem a cukrozott változattal!).
Zabpelyhes muffin
Hozzávalók (6-8 darabhoz):
1 db banán
1 db tojás
120 ml mandulaital (vagy zsírszegény tej)
85 g méz (vagy juharszirup)
140 g görög joghurt
150 g zabpehely
1 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
csipetnyi só
alma, áfonya, eper
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. Egy keverőtálban pépesítsük a banánt egy villa segítségével, majd adjuk hozzá a tojást, a mandulaitalt, a mézet és a görög joghurtot. Jól keverjük össze.
3. Öntsük a nedves hozzávalókhoz a zabpelyhet, a sütőport, az őrölt fahéjat és a csipetnyi sót. Alaposan keverjük össze a tésztát.
4. A zabpelyhes muffin tésztáját osszuk el egy muffinsütőforma mélyedéseiben. Szórjunk rá apróra vágott almát és epret, valamint áfonyaszemeket. Süssük a muffinokat kb. 30 percig, tűpróbáig.
Elkészítési idő: 35 perc
DF-tipp:
- Természetesen a zabpelyhes muffin kalóriatartalmát lehet csökkenteni úgy, ha méz helyett energiamentes cukorpótlót használunk.