Megoszlanak a vélemények a lúgosításról. Sok szakember szerint semmi szükség rá. De aki átállt erre az életmódra, naponta érzi jótékony hatását, bár tudja, sok mindenről le kell mondania. Egy biztos: ha néhány hét erejéig kipróbáljuk ezt a fajta étrendet, garantáltan megszabadulunk pár kilótól – és energikusabbak leszünk.

Zöldek  előnyben

A sok lemondástól még a jellemünk is fejlődik, hiszen teher  alatt nő a pálma. Ez persze  vicc volt, ezt a diétát nem  nehéz betartani, ha tisztában  vagyunk a célunkkal, hiszen  minden fejben dől el.  a lúgosítás hívei szerint  a szervezetet a sok feleslegesen bevitt szénhidrát,  azaz a cukor- és liszttartalmú  ételek, valamint a tejtermékek és a húsok savasítják el.  az elsavasodás sokféle tünetet  okozhat, például krónikus fáradtságot, allergiát, fejfájást,  elhízást vagy kóros soványságot, candidafertőzést. Ha  a szervezetünk pH-értéke nem  megfelelő, az kihat az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek), az izmokra (fáradtság),  a bőrre (öregedés).

Mi várható az új  étrendtől? 

Jelentősen nő az energiaszint,  sokkal dinamikusabbá válik  a személyiség. Javul a szellemi  és koncentrációs képesség,  javul az állóképesség, a felesleges zsír eltűnik a testről.  A bőr megszépül, a szem újra  csillogó lesz, naponta meg  fogják jegyezni, milyen jól néz  ki. Az egész test működése  hatékonyabbá válik. Az egészségügyi problémák folyamatosan javulnak, idővel el is  tűnhetnek. 

Zöldségekkel gyógyulunk

Az ételek körülbelül 80 százaléka friss, nyers, lúgosító zöldség legyen, válogassuk kreatívan össze napi salátáinkat. Az összetett szénhidrátok erős savképzőek a testben, ezért nem jó, ha az étrend több mint 20 százalékát teszik ki; egye őket mérsékelten.

Semmi hús?

A ragadozók bánatára a húsevést is korlátozni kell, de halféléket szabad enni mindennap, és heti egy-két alkalommal ehetünk egy szelet grillezett pulykamellet. A felvágottakat, kolbászokat most felejtsük el.

Lúgosító reggelik

Aki szereti és meg tudja enni reggel a gyümölcsöket, válasszon ezekből: a banán, a sárgabarack, a fekete ribizli, a kivi, a cseresznye és a körte erősen lúgosító hatású. Aki nem tud reggel ilyesmit fogyasztani, kompromisszumos megoldásként reggelire ehet egy vajas-korpás zsemlét paradicsommal, paprikával, bármilyen más salátával.

Ebéd, vacsora

A főételekkel már könnyebb a helyzet, az alap a grillezett hal salátával. De ehetünk hozzá egy kevés főtt krumplit, avokádót is, mindkettő jelentősen hozzájárul a jóllakáshoz. Nagyon finom egytálételeket lehet készíteni tepsiben. Válogassunk a listán felsorolt zöldségekből, karikázzuk fel, majd kiolajozott tepsiben süssük meg. Bármilyen zöld fűszernövényt használhatunk ízesítésül.

Aki nem tud tejtermékek nélkül élni

A jó hír az, hogy van alternatíva. Minden nagy bevásárlóközpontban kapható például kókusztej. Gyümölcsökkel keverve nagyon finom turmix vagy joghurt készíthető belőle, de a tepsis zöldségeket is meg lehet locsolni vele, mintha tejszínként vagy tejfölként használnánk.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink