Ez a két elképesztően egyszerű gyakorlat egyszerre mozgatja meg az alsó, a felső és a ferde hasizmokat.

Két remek gyakorlat, amitől napok alatt laposabb lesz a hasfalad

Íme egy pokolian hatékony és gyors segítség a csodás, feszes hasfalhoz. Ne gondolkozz tovább, vágj bele most, és élvezd, hogy szinte azonnal látható lesz az eredmény.

Amire szükséged lesz, mindössze napi 3 perc és egy kisebb kézi súlyzó, vagy egy kettlebell.

Lebegő hasprés

Feküdj hanyatt a padlón, ha kényelmetlen, használj bátran egy habszivacs matracot. Szorítsd a csípőd a talajra, a kezeidet nyújtsd ki a fejed mellett, egyenesen. Lábaid szintén nyújtva, de nem feszesen a talaj felett, körülbelül húsz centiméterrel tartsd. A gyakorlat lényege, hogy a csuklód és a térded igyekezz minél inkább egymáshoz közelíteni. Miközben a törzsed megfeszíted, a levegőt préseld ki a tüdődből. Igyekezz lendület nélkül mozogni, izomból tartsd meg a tested. Lassan, pontosan és egyenletesen végezd. A gyakorlat közben legyen mindvégig feszes a hasizmod. A pontosság sokkal fontosabb, mint a darabszám.

Orosz twist

Az előző mozdulat továbbfejlesztése ez a gyakorlat. Ugyanúgy lebegő ülés az alaphelyzet, csak ezúttal nem fel-le a mozgás iránya, hanem jobbra-balra. Helyezkedj el tehát lebegő ülésben, és fogj a kezeidbe egy kézi súlyt. Mindkét kezeddel fogd szorosan a hasad előtt, kissé eltartva a testedtől. Először jobbra, majd balra tedd ki a csípőd mellé. Végezd folyamatosan ezt a törzsfordítást, megállás nélkül. Szintén fontos a pontos kivitelezés és az egyenletes mozgás.

két gyakorlatot közvetlenül egymás után végezd.

Egy kör ideje 40 másodperc legyen, 20 másodperc pihenéssel köztük. Ha kezdő vagy az ismétlésszám három legyen. Majd emeld ötre, végül hétre a körök számát.

EZ IS ÉRDEKELHET:

HOZZA MAGÁT FORMÁBA! TELJES TESTET ÁTMOZGATÓ GYAKORLATSOR – LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez lesz a kedvenc diétás, nyári sütid: barackos ropogós
Ezt a diétás édességet pillanatok alatt elkészítheted, hidegen és melegen is isteni. 
Ezért nem mindegy, hogyan pótlod a magnéziumot
A magnézium a szervezet számos folyamatában fontos szerepet játszik, beleértve a vérnyomás és a vércukorszint szabályozását, az energiatermelést és a csontok optimális egészségének megőrzését.
Időnként nem árt egy kis takarítás: használd a turmixok erejét
Ilyenkor tavasszal érdemes kihasználni a rengeteg friss zöldség és gyümölcs gyógyító erejét. Igyunk minden nap turmixokat!
Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.

Ajánlataink