Ez a két elképesztően egyszerű gyakorlat egyszerre mozgatja meg az alsó, a felső és a ferde hasizmokat.

Két remek gyakorlat, amitől napok alatt laposabb lesz a hasfalad

Íme egy pokolian hatékony és gyors segítség a csodás, feszes hasfalhoz. Ne gondolkozz tovább, vágj bele most, és élvezd, hogy szinte azonnal látható lesz az eredmény.

Amire szükséged lesz, mindössze napi 3 perc és egy kisebb kézi súlyzó, vagy egy kettlebell.

Lebegő hasprés

Feküdj hanyatt a padlón, ha kényelmetlen, használj bátran egy habszivacs matracot. Szorítsd a csípőd a talajra, a kezeidet nyújtsd ki a fejed mellett, egyenesen. Lábaid szintén nyújtva, de nem feszesen a talaj felett, körülbelül húsz centiméterrel tartsd. A gyakorlat lényege, hogy a csuklód és a térded igyekezz minél inkább egymáshoz közelíteni. Miközben a törzsed megfeszíted, a levegőt préseld ki a tüdődből. Igyekezz lendület nélkül mozogni, izomból tartsd meg a tested. Lassan, pontosan és egyenletesen végezd. A gyakorlat közben legyen mindvégig feszes a hasizmod. A pontosság sokkal fontosabb, mint a darabszám.

Orosz twist

Az előző mozdulat továbbfejlesztése ez a gyakorlat. Ugyanúgy lebegő ülés az alaphelyzet, csak ezúttal nem fel-le a mozgás iránya, hanem jobbra-balra. Helyezkedj el tehát lebegő ülésben, és fogj a kezeidbe egy kézi súlyt. Mindkét kezeddel fogd szorosan a hasad előtt, kissé eltartva a testedtől. Először jobbra, majd balra tedd ki a csípőd mellé. Végezd folyamatosan ezt a törzsfordítást, megállás nélkül. Szintén fontos a pontos kivitelezés és az egyenletes mozgás.

két gyakorlatot közvetlenül egymás után végezd.

Egy kör ideje 40 másodperc legyen, 20 másodperc pihenéssel köztük. Ha kezdő vagy az ismétlésszám három legyen. Majd emeld ötre, végül hétre a körök számát.

EZ IS ÉRDEKELHET:

HOZZA MAGÁT FORMÁBA! TELJES TESTET ÁTMOZGATÓ GYAKORLATSOR – LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Hozzászólások

Miért aludj többet?
Egy egészséges felnőttnek napi 7-9 óra alvásra van szüksége, ezzel szemben átlagosan 6 óra 40 percet alszunk a hétköznapokon, míg hétvégén átlagosan 7 órát. Ez meglehetősen kevés. A gyerekeknek – életkoruktól függően – ennél is több alvásidőre van szükségük, ők 11-18 órát is átszundíthatnak a napi 24 órából. Megfelelő alvásmennyiséggel boldogabbak, kipihentebbek, testileg, lelkileg erősebbek lehetünk – és a felesleges kilók is gyorsabban lemennek. 
Hihetetlen erősítő gyakorlat, te meg tudod csinálni?
Mintha a fizika összes törvényével menne szembe ez az edzés, mely lényegében az egész testet megdolgoztatja! Gyilkos! Rengeteg videót találhatsz róla a neten, de te vajon meg tudod csinálni?
Amikor agyunkra megy a diéta (szó szerint)!
Tévedés azt gondolni, hogy a szellemi hanyatlás csak a nagyszüleinket veszélyezteti. Az apró feledékenységek, a „jaj, nem jut eszembe” állapot már a harmincas éveink közepétől is jelentkezhet. De megfelelő táplálkozással és mozgással sokat tehetünk azért, hogy szellemileg is frissek maradjunk minden életkorba.
3 zseniális karfiolrecept, ha diétázol
Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához!
Mit egyél, ha szeretnél több C-vitamint?
A C vitamin fokozza immunrendszerünk működését, ennek köszönhetően lerövidíti a meghűléses megbetegedések hosszát és enyhíti a tüneteket. Azonban a náthán kívül még számos esetben fejti ki jótékony hatását.
Milyen izzadásgátlót vigyek az edzőterembe?
Az aktív életmód megfelelő higiéniát is követel. Nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk a tisztálkodás és az izzadság elleni védelem során. A MAKEUP webáruház szakértői összeállítottak egy listát a legjobb izzadásgátló dezodoroktól, amelyek hatékony védelmet nyújtanak edzés során is:
Éhgyomorra kávét? Tilos vagy lehet? Itt az igazság!
Akad, aki addig semmihez nem kezd hozzá, amíg meg nem itta az első kávéját éhgyomorra. A kérdés csak az, hogy vajon ez egy egészségtelen szokás, amiről mihamarabb le kellene szokni, vagy nyugodtan megtehetjük?
Egy jó módszer, hogy 40 év felett is leolvadjon a hasi zsír
A kor előrehaladtával a súlyfeleslegtől egyre nehezebb megszabadulni. Különösen a has tájékán
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.