Egy brit terapeuta különleges elmélettel állt elő:: a futás, ha jól csináljuk, valóságos pszichoterápiaként működik. Érdemes tehát minél előbb elkezdeni és figyeld a hatásokat, nagyon hamar jelentkezik majd.

A futás igazi terápia, így gyógyítja a lelked

Így lett belőle terápia

William Pullen eredetileg csak az erőnlétét szerette volna javítani, hiszen láncdohányosként még a busz után is nehezen futott, később azonban egyre komolyabb távokat tett meg, és futótársai is akadtak, akik meglepő módon nagyon mélyen megnyíltak előtte futás közben. Így jött létre a dinamikus futásterápia nevű módszer, amelyhez még terapeutára sincs szükségünk: egyszerű, hatékony módszer a szorongásaink, depressziós tüneteink megfékezésére.

Bármikor ingyen elkezdhető

Bárki elkezdhet futni, aki a sport fizikai hatása mellett a lelkieket is szeretné kiaknázni. A futásban éppen az a jó, hogy mi döntünk arról, milyen erős edzéseket tartunk, egészen addig, amíg ez jelent egy kis fizikai kihívást. Ha eközben tudatos figyelemmel sportolunk, vagyis ahelyett, hogy a gondolataidba merülnénk, inkább intenzíven megéljük a pillanatot, hamar észrevehetjük a lelkiállapotod jobbra fordulását. A monoton sportokban éppen az a jó, hogy nem kell külön odafigyelni rájuk, a fizikai terheléstől pedig előbb-utóbb az érzelmeink is előtörnek. Ha ekkor hajlandóak vagyunk szembenézni velük, nagy felismerésekre juthatunk. A természet közelsége is segít, hiszen ilyenkor kiszakadunk a megszokott, fárasztó, városi környezetből, ami már önmagában is üdítő.

A végén jöhet egy napló

Ez a mozgásterápia segíthet döntést hozni, túljutni egy elakadáson, megbirkózni egy veszteséggel, s a szorongást is csökkentheti, de még akár az önbizalmat is növelheti. Még jobb, ha a futás közben felmerült gondolatainkat naplóba írjuk, hogy később, immár tudatosan is végigvehessük azokat, vagy szerezzünk egy futópartnert, akivel meg tudjuk beszélni az aktuális helyzetünket. Nem kell pszichoterapeutának lennie, elég, ha csak meghallgat – mint ahogy mi is meghallgatjuk, amikor ő nyílik meg előttünk.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Végre itt a tavasz, mutatjuk milyen cipő lett most a divat
Beköszöntött a tavasz, az új évszak pedig annak rendje és módja szerint magával hozta az ébredő természetet, a vérpezsdítő színeket és a legüdítőbb cipőtrendeket. Az idei szezonra határozottan az üde színfoltok, valamint a játékos vonalvezetések keveredése lesz a jellemző.
Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!
Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.
Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?
A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.
Szeretsz bringázni? Akkor erre most nagyon figyelj!
Gyakori, hogy a kerékpárunk egész télen a fészerben, garázsban áll, de ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntével elég csak leporolni egy kicsit, és már nyeregbe is ülhetünk.
Tanulj meg tavasszal meditálni, segítünk elkezdeni
Beköszöntött a március, ami a megújulás időszaka. Ennek pedig nem csak a ruhatárunkban és az otthonunkban kell megtörténnie, de a lelkünkben is.
Fehérjediéta a szakértőtől- 7 napos mintaétrenddel
Most, hogy itt a tavasz szeretnél gyorsan megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférj a ruháidba. Íme egy remek étrend, ami segít megszabadítani a télen felkerült néhány kilótól.
Így segíti a fogyást az árpafűlé
Ez a zöld elixír sokat tesz az egészségünkért, a szépségünkért és az alakunkért, ezért érdemes rendszeresen kortyolgatnunk.
A legjobb tippek, hogyan maradjunk formában 50 felett
Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.