Vannak, akiket messze elkerül minden betegség. Néha ugyan megfáznak kicsit, de a fájdalmat hírből sem ismerik. Mi a titkuk? A pontos választ senki sem tudja, de összegyűjtöttünk néhány meglepő szokást, ami erősíti az immunrendszert.

10 szokatlan immunerősítő

Sok nevetés

Ismert, hogy a stressz károsítja az immunrendszert és a szívet, valamint növeli a bakteriális fertőzések esélyét. A stressz leküzdésének legjobb módja a testmozgás, de ugyanilyen fontos a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend fogyasztása is. Mindezek mellett nem szabad megfeledkezni a nevetésről sem: egy jóízű kacagás során ugyanis endorfinok szabadulnak fel a szervezetben, ami szintén kitűnő stresszgyilkos.

Naponta egy evőkanál sörélesztő

A sörélesztő gazdag B-vitaminokban (B12-vitamint sajnos nem tartalmaz), remek króm- és szelénforrás. A B-vitaminok segítenek a szénhidrátok, zsírok, fehérjék lebontásában. Jó hatással vannak az idegrendszerre, az emésztőrendszerre, a haj és a bőr állapotára. 1-2 evőkanál sörélesztőpor vagy -pehely naponta levesbe, főzelékbe, gabonapehelybe, gyümölcslébe keverve erősíti a test immunitását.

Diéta egy életen át

Már nagyanyáink is tudták, hogy akik figyelnek a bevitt kalóriák mennyiségére, egészségesebbek. Az életkor előrehaladtával megjelenő egészségügyi problémák – szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, Alzheimer-kór – kialakulásának kockázata a kalóriabevitel mérséklésével jelenősen csökkenthető. Első lépésként hagyja el étrendjéből az egyszerű cukrokat, a fehér lisztet és egyen sok friss zöldséget, gyümölcsöt. Már ez a kis változtatás is jelentősen javítja a koleszterinszintet, optimalizálja a vérnyomást.

Kevesebb vegyszer

Napjainkban szinte kötelező a teljes sterilitás: erős tisztító-, tisztálkodószerekkel küzdünk a baktériumok ellen. Pedig a baktériumok és a testünk között létezik egy szimbolikus kapcsolat, amely segít, hogy a szervezet működése egészséges és kiegyensúlyozott maradjon. A „jó” baktériumok – amelyeket a „rosszakkal” együtt elpusztítanak a vegyszerek – javítják az anyagcserét, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, fokozzák az immunrendszer működését.

Több gyógynövény

A nyugati orvoslás hosszú ideig elutasította a gyógynövények alkalmazását, az elmúlt években azonban egyre többen fordulnak a természet patikájához. Számtalan betegség orvosolható gyógynövényekkel, amelyek ráadásul serkentik az idegrendszert, elpusztítják a káros baktériumokat és fellendítik az immunrendszert.

Baráti kapcsolatok

Azoknak, akik kiterjedt baráti körrel rendelkeznek, gyakran találkoznak ismerőseikkel, nemcsak az érzelmi életük kiegyensúlyozottabb, hanem jobban ellenállnak a fertőző betegségeknek is. Ezenkívül memóriaproblémáik és egyéb kognitív zavarok is csak évekkel később lépnek fel, mint magányos embertársaiknak. az erős szociális támogatás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a depresszió kialakulását.

Zöldségek naponta többször is

A test akkor működik tökéletesen, ha a testfolyadékokban enyhén lúgos állapot uralkodik. (0–7-ig a pH-t savasnak, 7–14 között lúgosnak nevezzük, az optimális pH-érték 7.) A pH-értéket két fő dolog befolyásolja: a táplálkozás és a légzés. a vegyes, húsban és cukorban dús étrend savasítja a szervezetet (acidózis), és a savas közegben az anyagcsere-folyamatok már nem működnek normálisan, számos életfontosságú enzim nem tudja feladatát elvégezni. A legtöbb zöldség lúgosító, fogyasztásukkal csökkentheti az elsavasodás kockázatát.

Mindennap fokhagyma

A fokhagyma erős antioxidáns és antibiotikum. Ezen túlmenően hatékonyan csökkenti a vérnyomást, optimalizálja a koleszterinszintet. Gyógyító értéke állítólag csökken, ha feldolgozott formában fogyasztjuk, ezért ha az egészség megóvása a cél, célszerű frissen enni.

Napi 8 óra alvás

Az alváshiány és az alvászavar több stresszhormont termel, amelyek károsíthatják a véredényeket, magas vérnyomást és különböző szívbetegségeket okozva. A sejtek regenerálódásához szükség van nyugodt alvásra, ha ez nem biztosított, az immunrendszer működése sérül.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink