SEGÍTI AZ EMÉSZTÉST
A karfiol rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést. Hatóanyagainak köszönhetően fenntartja a gyomor egészségét úgy, hogy nem engedi a káros baktériumok elszaporodását.
TÁMOGATJA A MÉREGTELENÍTÉST
Antioxidáns tartalmánál fogva segíti a szervezet méregtelenítését, de a kéntartalmú tápanyagainak és a glükozinolátoknak köszönhetően is hozzájárul a méregtelenítő enzimek aktiválásához.
GYULLADÁSGÁTLÓ, GYULLADÁSCSÖKKENTŐ HATÁSÚ
Gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő anyagokat, például az indol-3-karbinolt, amely genetikai szinten segít megelőzni a gyulladásos válaszokat.
ALACSONY A SZÉNHIDRÁTTARTALMA
A karfiol jól helyettesítheti a magas szénhidráttartalmú ételeket, például a kenyeret vagy a rizst.
JAVÍTJA AZ AGYMŰKÖDÉST
A karfiolban található egyfajta B-vitamin, a kolin, amelynek fontos szerepe van az agy fejlődésében. A karfiol fogyasztása mérsékli a korral járó memóriacsökkenést.
CSÖKKENTI A RÁK KOCKÁZATÁT
Számos olyan természetes alkotóeleme van, amelyek segítenek csökkenteni bizonyos rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát. Az egyik ilyen vegyülete, a szulforafánt elpusztítja a rákos sejteket, lassítva a tumor növekedését.
GAZDAG ANTIOXIDÁNSOKBAN
Sok benne egyebek között a C-vitamin, a béta-karotin, a kvercetin és a fahéjsav, amelyek természetes úton biztosítják a sejtek védelmét a szabad gyökök támadása ellen. A szervezet így jobban ellenáll a káros környezeti hatásoknak, a stressznek.