A reggeli a nap talán legfontosabb étkezése, amely kellő energiát biztosíthat egész délelőttre. Érdemes olyan fogásokat választani, amelyek teljes értékű szénhidrátot (pl. zabpehely, teljes kiőrlésű pékáru), fehérjét (sovány tejtermékek), némi zsiradékot (olajos magvak) és friss zöldséget és/vagy gyümölcsöt is tartalmaznak. Az alábbi 5 finom és tápláló reggeli tökéletes lesz az energikus napkezdethez!
Sovány sajtos-körtés pirítós
Hozzávalók (1 személyre):
125 g cottage cheese vagy zsírszegény túró
2 szelet teljes kiőrlésű rozsos toastkenyér
1 tk méz
1 ek durvára vágott dió
körte
Elkészítése: A kenyereket pirítsuk meg, kenjük meg a cottage cheese-zel vagy a túróval, fedjük be vékonyra szeletelt körtével, csurgassuk rá a mézet, majd szórjuk rá a durvára vágott diót.
Banános-csokis smoothie
Hozzávalók (1 személyre):
1 csésze mandulaital
1 db közepes banán
1 ek natúr mogyoróvaj
1 tk cukrozatlan kakaópor
Elkészítése: A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, majd dolgozzuk simára.
Sütőtökös zabkása
Hozzávalók (1 személyre):
40 g zabpehely
1 ek vaníliás fehérjepor
100 g sütőtökpürés
pár csepp energiamentes folyékony édesítőszer
aprított mogyoró (vagy dió vagy mandula)
őrölt fahéj
Elkészítése: A zabpelyhet vízben főzzük fel, majd főzés közben keverjük hozzá a fehérjeport és a sütőtökpürét. Ha a kása elkészült, ízlés szerint édesítjük, majd tálaljuk aprított mogyoróval és őrölt fahéjjal megszórva.
Hogy készül a sütőtökpüré? Ide kattintva, a sütőtökös brownie receptjében megtalálod!
Tofurántotta
Hozzávalók (1 személyre):
125 g tofu
30 g spenót (lehet mirelit is)
¼ fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 db paradicsom
só
bors
ízlés szerinti zöldfűszer
Elkészítése: A tofuból nyomjuk ki a felesleges vizet, majd villával törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítsük zöld fűszerrel. Az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, majd fonnyasszuk meg rajta a spenótot is, végül keverjük hozzá a tofut. Teljes kiőrlésű kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.
Almás-mogyoróvajas smoothie
Hozzávalók (1 személyre):
1 ek vaníliás fehérjepor
1 db alma
1 csésze mandulaital
1 ek natúr mogyoróvaj
őrölt fahéj
Elkészítése: A meghámozott almát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben dolgozzuk simára. Őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Édes, finom, energiát adó: túrós zabpalacsinta (videó)
- Zabkásával töltött sült alma
- Brownie gofri almaszósszal
- Francia pirítós