Már egyetlen vércsepp is sok mindent elárul az egész test egészségi állapotáról. Sőt, már azelőtt informálódhatunk bizonyos betegségek meglétéről, mielőtt a szimptómák megjelennének.

A vércseppanalízis már a tünetek megjelenése előtt jelezhet bizonyos betegségeket!

Az Ederlein-féle vércseppanalízis segítségével bepillantást nyerhetünk a szervezetünk működésébe. Fontos információkhoz juthatunk ily módon többek között az immunrendszerünk működéséről, megtudhatjuk például, hogy milyen az emésztőrendszerünk, a kiválasztásunk, a májunk állapota, vagy azt, hogy mennyire van a szervezetünk elsavasodva.

vércseppanalízis

Fotó: Shutterstock

– Az ujjbegyből vett vérmintát egy sötét látóterű mikroszkóppal ezerszeresére nagyítjuk, és a speciális megvilágítás mellett láthatóvá válnak a vér alkotórészei. Olyan ez, mintha utaznánk az emberi szervezetben – magyarázza dr. Gálik Ágnes kutató biológus.

 

Tüskés, rolós, összeragadt

A szakember monitor segítségével kivetíti a mikroszkópban látható képet, a látvány magával ragadó. Elmagyarázza, hogy milyen alakzatokat figyelhetünk meg a képernyőn. A legszembetűnőbbek közülük a kis fánk alakú vörösvérsejtek. Ezek különböző elváltozásokat mutathatnak, amelyekből következtetni lehet bizonyos szervek elégtelen működésére. Gyakran látható, hogy kicsiny tüskék állnak ki belőlük, ami arra utal, hogy az illető mája terhelt.

– A májunkat szinte folyamatosan mérgezzük, nemcsak helytelen táplálkozással, alkoholfogyasztással, hanem azzal is, ha sokféle, a szervezet számára szükségtelen táplálékkiegészítőt szedünk – állapítja meg dr. Gálik Ágnes. – Előfordul, hogy összeragadnak és rolókat alkotnak a vörösvérsejtek. Mivel az egyik legfontosabb feladatuk az oxigén és a szén-dioxid szállítása, ezért ha összeragadnak, akkor kevesebb oxigént tudnak megkötni, így a szervezet oxigénhiányos lesz, és az illető fáradékonnyá válik. A vérben láthatók a gyengébb mentális állapotok, a szorongás, az aggodalom, a félelmek és a nagyfokú stressz jelei is.

Ha stresszes valaki, akkor kortizol termelődik a szervezetében, ami rövid ideig védő funkciót tölt be, de hosszabb távon összeragasztja a vörösvérsejteket.

 

Akadályozott testőrség

A biológus a fehérvérsejtek jelenlétére is felhívja a figyelmet. Az immunrendszer katonáiként a védekezés a feladatuk, ők a test őrei. A vércseppanalízis során az élő vérminta megmutatja, hogy mennyire aktívak.
– Ha azt látom, hogy nagyon aktívak, és megjelenik egy speciális fehérvérsejt is, az arra utal, hogy az illető valamire allergiás – mondja a szakember. – Amikor a vörösvérsejtek össze vannak csapódva, akkor a fehérvérsejtek nehezebben jutnak oda, ahol szükség van rájuk. Ilyenkor a vörösvérsejteket szabaddá kell tenni, hogy a fehérvérsejtek akadálytalanul tudjanak mozogni.

A vérlemezkék, a trombociták is látszanak a vérben. Fontos szerepük van a véralvadásban. A számuk utal arra, hogy milyen állapotban vannak az erek, van-e esetleg trombózisveszély vagy vérnyomásprobléma.

 

Mikrobák a plazmában

Az élő vérmintában alaposan szemügyre vehető a vérplazma is. A plazmát főként víz alkotja, amelyben oldott állapotban bizonyos anyagok, például hormonok, zsírok, szénhidrátok láthatók. A vérplazma összetétele utal az illető egészségi állapotára. Látható, hogy van-e rossz irányba alakuló mikrobatömeg.
– Úgy vélem, minden betegség hátterében a megbomlott mikroflóra áll – hangsúlyozza dr. Gálik Ágnes. – Azt kell megtudni, hogy milyen káros mikrobák szaporodtak el a szervezetben, és a mikroflóra harmonizálásával a gyógyulás is beindul.

A vércseppanalízis vizsgálata során az érintettek saját szemükkel is megtekinthetik a vérüket, majd azt összehasonlíthatják az egészséges vérminta képével.

Ez a fajta szembesülés rendkívüli hatású. Arra ösztönzi őket, hogy mindent megtegyenek egészségük megóvása érdekében. A terápia folyamán megismételt vizsgálat jól mutatja a végbement pozitív változásokat, ami további erőt ad a javasolt gyógykezeléshez.

 

Miért és kinek érdemes a vércseppanalízis vizsgálatát kérni?

  • Gyermekvállalás előtt, hogy a leendő szülők megtudják, milyen állapotban van a testük.
  • Azoknak, akik alternatív módszerekkel szeretnének gyógyulni, és figyelemmel akarják kísérni a gyógyulási folyamatot.
  • Tisztítókúra szükségességének megállapítása céljából.
  • Annak, aki folyamatosan betegeskedik, és szeretné megtudni, hogy ennek mi az oka.
  • Ha valakinek hajlama van daganatos betegségre (a daganatra utaló jelek ugyanis felismerhetőek a vérből, és az is megtudható, hogy melyik szerv lehet érintett, így a továbbiakban célirányosan lehet orvoshoz fordulni).
  • Rossz emésztés, folytonos felfúvódás, krónikus székrekedés, hasmenés és fáradtság esetén.
  • Ha meg akarjuk tudni, hogy milyen a szervezet vitamin-, illetve ásványianyag-összetétele, van-e esetleg hiány valamiből.

 

Ez is érdekelhet:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink