Az avokádó egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, már minden kisebb-nagyobb szupermarket polcán megtalálható. A legtöbbször mártogatós szószt, krémet készítünk belőle, vagy salátába keverjük. Semleges íze miatt szinte bármilyen más étellel jól kombinálható. Tágítsuk egy kicsit avokádó-látókörünket, lássuk, mi mindenre használhatjuk még ezt a különleges gyümölcsöt.

Az új reggeli őrület: avokádó

Az avokádó viszonylag magas zsírtartalmú, de nagyon egészséges gyümölcs. A magas zsírtartalom bizonyos előnyt is jelent, hiszen ómega 3 zsírsavat tartalmaz, ami jótékonyan hat a szívre és az érrendszerre, valamint az idegrendszerre. A telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben található benne B-, C-, E- és A-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig magas a kálium-, foszfor-, vas-, nátrium- és kalciumtartalma.

A jól megválasztott avokádó kincset ér

Gyakran tapasztalhatjuk, amikor avokádót szeretnénk vásárolni, hogy vannak egészen kemény és teljesen puha darabok is. Melyik a jobb? Ha azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor jobb a puhábbat választani, mert az akár kellemesen kenhető is. A keményebb verzió azt jelenti, hogy a gyümölcs még éretlen. 2-3 nap alatt a konyhában, szobahőmérsékleten kellemesen megpuhul, de félkeményen is felhasználhatjuk salátákba vagy szendvicsek tetejére. Arra azonban ügyeljünk, hogy ha megpucoljuk és felvágjuk, alig húsz perc múlva a szép zöld szín oda, és az avokádó barnás árnyalatot ölt. érdemes pár csepp citromlevet csepegtetni a gyümölcshúsra, hogy megőrizze szép színét. ez kiváltképp akkor fontos, ha vendégváró falatként használjuk fel.

Amit már mindenki tud

Az avokádót nyersen szokták fogyasztani. Készítenek belőle mártogatós krémet, keverik salátába, de gyakran teszik kiegészítő elemként szendvicsekbe is. Semleges íze miatt gyakran ízesítik sóval, fokhagymával és mustárral.

Tudta?

Az avokádót nem csak enni, kenni is szokták. Magas zsír- és olajtartalma miatt a kozmetikai ipar is felfedezte, és kifejezetten száraz, érzékeny bőrre készítenek belőle krémeket és egyéb kozmetikumokat. Sok esetben tapasztalták, hogy ekcémás tünetekre is pozitív hatással van

Tudta?

Az avokádó és a tonhal nem csak salátaként remek együtt. Ha az avokádót alaposan kikeverjük egy doboz tonhalkonzervvel, nagyon pikáns krémet kapunk, amelyet pirítósra kenhetünk, de mártogathatunk bele zöldségcsíkokat is. Ha a krém mellett döntünk, ízesítsük egészen apróra vágott lila hagymával!

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudod, hogy nem eszel elég szénhidrátot? Ezek az egyértelmű jelek!
A szénhidrátok nem ellenségek, de nem mindegy, milyeneket fogyasztunk! Az alacsony szénhidrátbevitel rövid távon fogyáshoz vezethet, de hosszú távon egészségügyi problémákat, például fáradtságot, emésztési gondokat és rosszkedvet okozhat. Az egyensúly és a megfelelő források megválasztása a kulcs!
Mire kell nagyon vigyáznod, ha refluxos vagy?
Az időben meghozott változtatásokkal sokat tehetsz az egészségedért! Ezekre figyelj, ha reflux gyötör.
Ez lesz az idei tél legjobb diétás desszertje: alma és dió került bele
Szeretnél egészségesebb süteményt készíteni a téli hónapokban, amely finom, mégis támogatja az életmódváltásodat? Ez az almás-zabpelyhes süti tökéletes választás.
Gyors karácsonyi menü 160 grammos diétához
Karácsony környékén a finom ételek és a bőséges lakomák elmaradhatatlan részei az ünnepi hangulatnak. De mi van akkor, ha diétázol? Ne aggódj, a karácsonyi menü akkor is lehet ízletes és ünnepi!
5 hatékony hasizom gyakorlat, ha gyors eredményre vágysz
Íme 5 hatékony hasizomgyakorlat, amelyek a teljes core-izomzatot célozzák:
4 ital, ami finom és gyorsan segít eltüntetni a hashájat
Fogyókúra alatt különösen fontos, hogy ne veszíts vizet a szervezetedből. De a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele azért is hasznos, mert kellemesen eltelít, kevésbé leszel állandóan éhes, mutatjuk, milyen finomságokat érdemes inni.
Mit szabad és mit tilos enni, ha keto diétázol?
Manapság az egyik legnépszerűbb, legtöbbek által követett fogyókúrás irányzat, de vajon te tudod pontosan mit szabad és mit tilos ilyenkor megenned?
Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.

Ajánlataink