Az avokádó egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, már minden kisebb-nagyobb szupermarket polcán megtalálható. A legtöbbször mártogatós szószt, krémet készítünk belőle, vagy salátába keverjük. Semleges íze miatt szinte bármilyen más étellel jól kombinálható. Tágítsuk egy kicsit avokádó-látókörünket, lássuk, mi mindenre használhatjuk még ezt a különleges gyümölcsöt.

Az új reggeli őrület: avokádó

Az avokádó viszonylag magas zsírtartalmú, de nagyon egészséges gyümölcs. A magas zsírtartalom bizonyos előnyt is jelent, hiszen ómega 3 zsírsavat tartalmaz, ami jótékonyan hat a szívre és az érrendszerre, valamint az idegrendszerre. A telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben található benne B-, C-, E- és A-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig magas a kálium-, foszfor-, vas-, nátrium- és kalciumtartalma.

A jól megválasztott avokádó kincset ér

Gyakran tapasztalhatjuk, amikor avokádót szeretnénk vásárolni, hogy vannak egészen kemény és teljesen puha darabok is. Melyik a jobb? Ha azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor jobb a puhábbat választani, mert az akár kellemesen kenhető is. A keményebb verzió azt jelenti, hogy a gyümölcs még éretlen. 2-3 nap alatt a konyhában, szobahőmérsékleten kellemesen megpuhul, de félkeményen is felhasználhatjuk salátákba vagy szendvicsek tetejére. Arra azonban ügyeljünk, hogy ha megpucoljuk és felvágjuk, alig húsz perc múlva a szép zöld szín oda, és az avokádó barnás árnyalatot ölt. érdemes pár csepp citromlevet csepegtetni a gyümölcshúsra, hogy megőrizze szép színét. ez kiváltképp akkor fontos, ha vendégváró falatként használjuk fel.

Amit már mindenki tud

Az avokádót nyersen szokták fogyasztani. Készítenek belőle mártogatós krémet, keverik salátába, de gyakran teszik kiegészítő elemként szendvicsekbe is. Semleges íze miatt gyakran ízesítik sóval, fokhagymával és mustárral.

Tudta?

Az avokádót nem csak enni, kenni is szokták. Magas zsír- és olajtartalma miatt a kozmetikai ipar is felfedezte, és kifejezetten száraz, érzékeny bőrre készítenek belőle krémeket és egyéb kozmetikumokat. Sok esetben tapasztalták, hogy ekcémás tünetekre is pozitív hatással van

Tudta?

Az avokádó és a tonhal nem csak salátaként remek együtt. Ha az avokádót alaposan kikeverjük egy doboz tonhalkonzervvel, nagyon pikáns krémet kapunk, amelyet pirítósra kenhetünk, de mártogathatunk bele zöldségcsíkokat is. Ha a krém mellett döntünk, ízesítsük egészen apróra vágott lila hagymával!

Ezek is érdekelhetnek

Fogyás cukrászként: Benjamin fogyás története!
Nagy Benjámint édesanyja életmódváltása és fogyása ösztönözte arra, hogy ő is belevágjon a nagy kihívásba. Azóta kölcsönösen inspirálják egymást, sőt, edzésre is közösen járnak…
Diétás napok, isteni ízekkel– levestől könnyebb az élet
A levest nemcsak a tested melegítésére fogyasztod, hanem egyúttal folyadékpótlásra és energiabevitelre is kiváló megoldás.
Hizlaló zöldségek, ezektől óvakodj, ha diétázol
Jobb, ha körültekintő vagy, mert ha ezeket választod a diétádhoz, súlyod nemhogy csökkenni nem fog, de több kilót fel is szedhetsz magadra. Érdemes mindig utánajárni, mitől kell óvakodni!
Esküvő előtti diéta
Minden menyasszony arra vágyik, hogy amikor oltár elé áll, tökéletesen mutasson rajta a ruha, és ragyogjon. Ez a diéta minden álmot valóra vált!
Színek és anyagok, melyek vékonyítanak
A megfelelő ruházati anyagok és minták megválasztása elősegítheti az áramvonalasabb sziluette kialakítását.
3 édesség, amit fogyni vágyóként is nyugodtan ehetsz húsvétkor
Húsvétkor sem kell lemondanod az édességekről, ha figyelsz az alakodra! Mutatok három egyszerű és finom desszertet, amit bűntudat nélkül élvezhetsz az ünnepi asztalon.
Nem tudsz fogyni? 5 dolog, amitől piszokul lelassul az anyagcseréd
Hiába edzel és eszel tudatosan, a fogyás mégsem indul be? Lehet, hogy az anyagcseréd lassult be – mutatjuk az 5 leggyakoribb hibát, amit érdemes mielőbb elkerülnöd!
Gyaloglással fogynál 50 felett? Íme egy heti edzésterv!
Nézd meg, hogyan építheted be ezt a mozgásformát a mindennapjaidb

Ajánlataink