A tél kedvenc fűszerei, valamint a narancs és a citrom teszik igazán finommá és aromássá ezt a desszertet. 14 szeletre vágva a sütőtökös sütemény 1 szelete mindössze 151 kcal-t és 15,5 g szénhidrátot és 8,5 g zsírt tartalmaz.
Fűszeres sütőtökös sütemény
Hozzávalók (14 szelethez):
150 g zabpehelyliszt + a formához
50 g búzafinomliszt
150 g reszelt sütőtökhús
25 g eritrit-stevia négyszeres erősségű édesítőszer (Dia-Wellness)
½ tasak sütőpor
1 db tojás (M-es)
100 ml joghurt (3%-os zsírtartalmú)
50 ml olívaolaj
60 g szoba-hőmérsékletű vaj + a formához
reszelt citrom- és narancshéj
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a sütőformát (vekniforma) vajazzuk és lisztezzük ki.
2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd egyesével adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
3. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és süssük meg 50-55 perc alatt.
Elkészítési idő: 65 perc
DF-tipp:
Hogyan készítsük el a krémes bevonatot? 150 g light mascarponét és 50-60 g poreritritet keverjünk össze, és ízesítsük pár csepp vaníliaaromával vagy ½ db vaníliarúd kikapart magjával.
Még több alakkímélő ünnepi édességet receptjét találod meg a Diéta és Fitnesz legfrissebb lapszámában!
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Pár perc alatt kész a mikróban a fahéjas bögrés süti!
- Alakkímélő és pénztárcabarát ételek minden napra
- Felmelegít a hidegben: sültfokhagyma-krémleves