Újradefiniált fogások
Nem csak az számít ebédnek, aminek az elkészítésével órákon át szöszmöszöltünk. Nem kell minden nap ultrakörülményes ételt tenni az asztalra, lehet valami finom, laktató és egészséges úgy is, hogy percek alatt elkészül, főzés nélkül. Tökéletes ebéd például a tonhalkonzervvel, mindenféle salátával, zöldséggel töltött wrap, a teljes kiőrlésű pirítóssal, friss paradicsommal tálalt gombás omlett, a konzerv csicseriborsóval, babbal, kukoricával, reszelt sovány sajttal elkevert saláta. Mind finom, laktató és néhány perc alatt kész.
Egy nap alatt egész hétre
Nem kell minden nap hosszú órákat a konyhában tölteni, egy kis tervezéssel egész hétre (vagy legalább jó pár napra) előre elkészíthetjük az ételeket.
Gondoljuk át vásárlás előtt, mi lesz a heti menü. Több ételt is lefőzhetünk előre, ha befér a fagyasztóba. De nemcsak a kész ételeket, hanem az alapanyagokat is tárolhatjuk a mélyhűtőben. Sok időt spórolunk, ha előre megfőzzük a tojást, felaprítjuk a hagymát (műanyag, jól záródó dobozban a hűtőben is eláll néhány napig), alaplevet készítünk (ez mehet a fagyasztóba is akár) a maradék zöldségekből, csontból, húsból. Főzhetünk nagyobb adag köretet is – például rizst, quinoát –, levest. Ha nem is készítjük el teljesen a következő napok ebédjeit, vacsoráit, sok időt spórolunk, ha egyszerre készítünk elő több ételt.
Ebéd az étteremből
Mindannyiunknak hiányzik a kedvenc étterme: a jó hír, hogy nem kell lemondanunk a megszokott ízekről. Főzés helyett időnként rendeljünk a közeli étteremből, bisztróból, ezzel is támogatjuk a bajba jutott vendéglátóhelyeket. Minél közelebbről rendelünk, annál jobb – gondoljunk a környezetre is!
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Fagyasztóba velük! 5 élelmiszer, ami sokáig eláll a mélyhűtőben
- Egészséges bevásárlólista – mi kerülhet a kosárba?
- Pánik helyett tudatosan: vásárlási és táplálkozási tippek koronavírus idejére
- 3 tipp a pénztárcabarát étkezésért