Ha megnézzük a boltban kapható granolákat, a legtöbb termékben rengeteg a hozzáadott cukor. Ennél sokkal jobb a házi granola! Ha otthon készítjük ezt a reggeli finomságot, akkor egyrészt pontosan tisztában leszünk azzal, hogy mi kerül a keverékbe, másrészt mi szabályozhatjuk az édesítőszer fajtáját és mennyiségét.
A házi granola legfőbb hozzávalói az egészséges táplálkozás fontos alapélelmiszerei: a lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó zabpehely és a jó zsiradékokat tartalmazó olajos magvak. Ez a recept eritrittel készül, azaz a cukrot ezúttal megspóroljuk, ezáltal a granola kalóriatartalma is alacsonyabb lesz a bolti verziókhoz képest. Csatos üvegben tárolva legalább egy hétig eláll!
A granola történetéről ide kattintva tudhatsz meg számos érdekességet!
Házi granola kókusszal
Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz):
200 g zabpehely
140 g eritrit
4 ek kókuszcsipsz
4-5 ek magkeverék (olajos magvak vegyesen: például mandula, dió, mogyoró, tökmag)
4 db tojás fehérje
4 ek kókuszzsír
Elkészítése:
1. A zabpelyhet keverjük össze az eritrittel, a kókuszcsipsszel és az olajos magvakkal. Öntsük hozzá a tojásfehérjéket és a megolvasztott kókuszzsírt, majd az egészet alaposan keverjük össze.
2. A masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig sütjük. Ezután forgassuk át a granolát, és süssük további 5 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a granolát.
Elkészítési idő: 30 perc
DF-tippek:
- Ízlés szerint adj a házi granola alapjához mazsolát, cukrozatlan aszalt áfonyát vagy apróra vágott datolyát, aszalt sárgabarackot!
- A házi granola ízesítéséhez érdemes kipróbálni a fahéjat, a vaníliát, a kardamomot.
Még több egészséges étel receptjét találja meg a mindmegette.hu-n!
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
- Zabpelyhes muffin
- Reggeli rutin: 6 trükk, hogy egész nap energikus legyen