Pozitívnak, energikusnak, produktívnak maradni egész nap? Nem csak a szerencsés kevesek kiváltsága ez, mindössze egy jól eltalált reggeli rutint kell kialakítania, hogy feltöltődjön energiával.

Reggeli rutin: 6 trükk, hogy egész nap energikus legyen

A reggeli rutin kapcsán nem kell nagy dolgokra gondolni, már egész pici szokásokkal is jobbá teheti az egész napját. Illessze be ezeket vagy csak néhányat közülük a reggeli készülődésbe, így egész nap jobban érezi majd magát.

 

1. Negyed óra perc csendben – a reggeli rutin első lépése

Ébredés után adjon magának és a szervezetének az ébredéshez, 10-20 percet töltsön nyugisan, csöndben. Ez idő alatt meditálhat, vagy átgondolhatja az ön előtt álló napot. Ez a csöndes énidő segít csökkenteni a stresszt, a szorongást, hiszen lélekben felkészül a feladatokra.

 

2. Legyen fény!

A természetes fény segít felébredni, ha pedig verőfényes a reggel, az a kedvére is jó hatással van. Arról nem is beszélve, hogy ha már kikelt az ágyból, hogy széthúzza a függönyöket, kisebb eséllyel fekszik majd vissza és alszik tovább.

 

3. C-vitamin-bomba

Ha eddig kávé nélkül el sem tudta képzelni a napindítást, próbáljon ki valami újat: reggeli előtt, éhgyomorra igyon meg egy nagy pohár langyos vagy szoba-hőmérsékletű vizet egy facsart citrom levével felturbózva. Ha a fél citrom soknak tűnik, próbálkozzon citrom- vagy narancskarikákkal. Ez a C-vitamin-bomba garantáltan felébreszti a szervezetet, beindítja az anyagcserét, ráadásul így még a vitaminraktárakat is feltölti. A citromos víz után várjon 10-15 percet a reggelivel, és csak azután kávézzon. Lehet, hogy eleinte nehezen szokik rá, de érdemes egy esélyt adni a citromos víznek – sokkal egészségesebb, mint az éhgyomorra elszürcsölt kávé.

 

4. Testmozgáshoz öltözve

A reggeli edzés sokak számára mumus, pedig jó minél hamarabb túlesni rajta, hiszen – ellentétben az esti edzéssel – biztosan nem jön közbe semmi, nem marad el a mozgás az egyéb teendőink miatt. Reggel, ahogy felébredt, és elvégezte a folyóügyeit, öltözzön rögtön edzőruhába még a reggeli előtt. Lehet, hogy úgy ébred, nincs kedve mozogni, de ha már felöltözött, sokkal kisebb eséllyel veszi át az utcai ruháját – anélkül, hogy előtte megizzadt volna az edzőcuccban.

Legyen tehát a testmozgás is a reggeli rutin része! Nem baj, ha csak 20 perc tempós sétára, kocogásra vagy átmozgató edzésre van ideje, a fizikai aktivitás feltölt energiával!

 

5. Még offline

Egész nap a telefonon lóg, a gép előtt ül, rohan, dolgozik, a reggeli időszakot töltse inkább a kütyük nélkül, offline. Ráér később elolvasni a maileket, megnézni a híreket. Reggeli közben se a közösségi médiát pörgesse, beszélgessen a családtagjainkkal, vagy olvasson inkább magazinokat, vagy a következő fejezetet a könyvéből.

 

6. Feltöltő reggelik

A nap legfontosabb táplálkozását nem érdemes kihagyni, ám nem mindegy, hogy mit visz be a szervezetébe a reggeli órákban. A jól megválasztott reggelinek köszönhetően egész délelőtt energikusak lesz, biztosan nem jelentkezik a farkaséhség délelőtt. Így délben is egészségesebb ebédet választ majd. Mit takar a jól megválasztott reggeli? Olyan fogást, amely tartalmaz egészséges szénhidrátot és fehérjét egyaránt.

Ilyen például a zabkása friss gyümölcsökkel, teljes kiőrlésű pirítós sovány csirkemellsonkával vagy sajttal, friss zöldségekkel, smoothie-t néhány kanál házi granolával.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink