Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!

Házi granola kókusszal – Indítsd ezzel a napot!

Ha megnézzük a boltban kapható granolákat, a legtöbb termékben rengeteg a hozzáadott cukor. Ennél sokkal jobb a házi granola! Ha otthon készítjük ezt a reggeli finomságot, akkor egyrészt pontosan tisztában leszünk azzal, hogy mi kerül a keverékbe, másrészt mi szabályozhatjuk az édesítőszer fajtáját és mennyiségét.

A házi granola legfőbb hozzávalói az egészséges táplálkozás fontos alapélelmiszerei: a lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó zabpehely és a jó zsiradékokat tartalmazó olajos magvak. Ez a recept eritrittel készül, azaz a cukrot ezúttal megspóroljuk, ezáltal a granola kalóriatartalma is alacsonyabb lesz a bolti verziókhoz képest. Csatos üvegben tárolva legalább egy hétig eláll!

A granola történetéről ide kattintva tudhatsz meg számos érdekességet!

 

Házi granola kókusszal

Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz):

200 g zabpehely

140 g eritrit

4 ek kókuszcsipsz

4-5 ek magkeverék (olajos magvak vegyesen: például mandula, dió, mogyoró, tökmag)

4 db tojás fehérje

4 ek kókuszzsír

 

Elkészítése:

1. A zabpelyhet keverjük össze az eritrittel, a kókuszcsipsszel és az olajos magvakkal. Öntsük hozzá a tojásfehérjéket és a megolvasztott kókuszzsírt, majd az egészet alaposan keverjük össze.

2. A masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig sütjük. Ezután forgassuk át a granolát, és süssük további 5 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a granolát.

Elkészítési idő: 30 perc

 

DF-tippek:

  • Ízlés szerint adj a házi granola alapjához mazsolát, cukrozatlan aszalt áfonyát vagy apróra vágott datolyát, aszalt sárgabarackot!
  • A házi granola ízesítéséhez érdemes kipróbálni a fahéjat, a vaníliát, a kardamomot.
Még több egészséges étel receptjét találja meg a mindmegette.hu-n!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.