A sikeres fogyás egyik titka a nap első étkezésével kapcsolatos. Attól függően, hogy mit szeretsz reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!

Reggelizz, és fogyj! – Tippek típusok szerint

1. típus: „Reggel nincs étvágyam!”

Vannak, akik ilyenkor nem bírnak lenyelni egy falatot sem, ezért kimarad a reggeli. Aztán délelőtt már annyira éhesek, hogy akár több péksüteményt is befalnak.

DF-tipp: Lassanként szoktasd rá magad a reggeli fogyasztására, például 1-2 szelet Graham-pirítóssal vagy az alábbi házi müzliszelettel.

Receptajánló

Müzliszelet
reggeli müzliszelet

Müzliszelet
Fotó: Shutterstock

Elkészítése (20 szelet): Apríts fel 200 g natúr tökmagot, és 200 g zabpehellyel együtt pirítsd meg. Darabolj fel 200 g kandírozott narancsot. Mindezt keverd össze 100 g megolvasztott kókuszzsírral, 120 g mézzel, 200 g natúr müzlivel és 30 g liszttel. Lazítsd 1 db tojásfehérjéből vert habbal. A masszát simítsd 20 x 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 175 fokon süsd kb. 25 percig. Ha kihűlt, vágd fel 20 szeletre, és reggelente fogyassz el belőle egy-egy darabot!

 

2. típus: A reggeli is legyen szuperegészséges!

A reggeli akkor a legjobb, ha megfelelően állítod össze. Figyelj arra, hogy egyaránt vigyél be fehérjét az izmok számára, szénhidrátot a kellő energiáért és egészséges zsírt, hogy segítse a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

DF-tipp: A szezonnak megfelelően válaszd meg, hogy mikor milyen gyümölcsöt fogyasztasz!

Receptajánló

Bogyós gyümölcsös zabpehely

Elkészítése (1 adag): 30 g apró szemű zabpelyhet, 125 ml zsírszegény tejet, 1-2 csepp folyékony édesítőt és némi őrölt fahéjat tegyél fel egy kis lábosban a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett hevítsd föl. Hagyd főni 2-3 percig, amíg krémes állagú nem lesz, amikor pedig már langyosra hűlt, szórd meg apróra vágott eperrel vagy bogyós gyümölcsökkel és 1 ek lenmaggal.

 

3. típus: A klasszikus reggeli híve

Ez az étkezés igazi szertartás a számodra. Tojás, bacon, pirítós, sajt: megadod a módját a nap első étkezésének!

DF-tipp: A teljes kiőrlésű pirítós főtt tojással és 1-2 szelet sonkával párosítva remek választás. A zsíros sajtot és a szalonnát viszont inkább cseréld le friss vagy párolt zöldségre.

Receptajánló

Spenótos-sült paradicsomos rántotta
reggeli tojásrántotta paradicsom

Tojás sült paradicsommal és spenóttal
Fotó: Shutterstock

Elkészítése (1 adag): Tisztíts meg 100 g spenótot, és néhány szem félbevágott koktélparadicsommal együtt fonnyaszd meg 1 tk olívaolajon. Ízesítsd sóval, borssal. Üss rá 1 db tojást, és kevergetve süss belőle rántottát. Végül szórd meg 1 tk reszelt sovány sajttal.

 

4. típus: Az édesszájú

A lekváros kalács meg a csokis croissant a kedvenced, és a reggeli számodra nem reggeli édesség nélkül? Nos, ha szeretnéd megőrizni a vonalait, szigorúan oda kell figyelned a mennyiségre!

DF-tipp: Készítsd el inkább saját magad a reggeli édességet, és dúsítsd sok gyümölccsel.

Receptajánló

Almás zabsüti

Elkészítése (20 darab): Hámozz meg, reszelj le 3 db almát, kicsit nyomkodd ki a húsát, majd tedd keverőtálba. Adj hozzá 100 g apró szemű zabpelyhet, 100 g, 1 tk sütőporral elkevert zabpehelylisztet, valamint ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszert és keserű kakaóport vagy őrölt fahéjat. Keverd össze alaposan, majd kanalazz kis halmokat a masszából a sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a sütiket 180 fokon 15-20 percig. Reggelente 2-3 db-ot fogyassz el belőle 1 kis pohár natúr joghurt kíséretében.

 

5. típus: A gyümölcsimádó

Minél több vitamin, annál jobb!” – hangzik a mottód. Szendvics vagy rántotta helyett ilyenkor is sokkal jobban kedveled a gyümölcsöt, ezért általában gyümölcssaláta vagy 1 pohár smoothie kerül az asztalra.

DF-tipp: Bár a gyümölcsös finomságok igazán gazdagok vitaminban, hosszú távon nem adnak energiát. Érdemes egészséges fehérjével, például zsírszegény túróval vagy joghurttal együtt fogyasztanod őket.

Receptajánló

Könnyű túrós pohárkrém
túrókrém gyümölcsökkel

Könnyű túrós pohárkrém
Fotó: Shutterstock

Elkészítése (2 adag): Apríts fel 2 db barackot és 1 db almát, majd rétegez pohárba 40 g ízlés szerinti bogyós gyümölccsel (lehet mirelit is). Keverj simára 50 g zsírszegény túrót 1-2 ek tejjel, pár csepp folyékony édesítőszerrel, és kanalazd ezt is a pohárba. Ízlés szerint szórd meg egy kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal, és már fogyaszthatod is!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink