A sikeres fogyás egyik titka a nap első étkezésével kapcsolatos. Attól függően, hogy mit szeretsz reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!

Reggelizz, és fogyj! – Tippek típusok szerint

1. típus: „Reggel nincs étvágyam!”

Vannak, akik ilyenkor nem bírnak lenyelni egy falatot sem, ezért kimarad a reggeli. Aztán délelőtt már annyira éhesek, hogy akár több péksüteményt is befalnak.

DF-tipp: Lassanként szoktasd rá magad a reggeli fogyasztására, például 1-2 szelet Graham-pirítóssal vagy az alábbi házi müzliszelettel.

Receptajánló

Müzliszelet
reggeli müzliszelet

Müzliszelet
Fotó: Shutterstock

Elkészítése (20 szelet): Apríts fel 200 g natúr tökmagot, és 200 g zabpehellyel együtt pirítsd meg. Darabolj fel 200 g kandírozott narancsot. Mindezt keverd össze 100 g megolvasztott kókuszzsírral, 120 g mézzel, 200 g natúr müzlivel és 30 g liszttel. Lazítsd 1 db tojásfehérjéből vert habbal. A masszát simítsd 20 x 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 175 fokon süsd kb. 25 percig. Ha kihűlt, vágd fel 20 szeletre, és reggelente fogyassz el belőle egy-egy darabot!

 

2. típus: A reggeli is legyen szuperegészséges!

A reggeli akkor a legjobb, ha megfelelően állítod össze. Figyelj arra, hogy egyaránt vigyél be fehérjét az izmok számára, szénhidrátot a kellő energiáért és egészséges zsírt, hogy segítse a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

DF-tipp: A szezonnak megfelelően válaszd meg, hogy mikor milyen gyümölcsöt fogyasztasz!

Receptajánló

Bogyós gyümölcsös zabpehely

Elkészítése (1 adag): 30 g apró szemű zabpelyhet, 125 ml zsírszegény tejet, 1-2 csepp folyékony édesítőt és némi őrölt fahéjat tegyél fel egy kis lábosban a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett hevítsd föl. Hagyd főni 2-3 percig, amíg krémes állagú nem lesz, amikor pedig már langyosra hűlt, szórd meg apróra vágott eperrel vagy bogyós gyümölcsökkel és 1 ek lenmaggal.

 

3. típus: A klasszikus reggeli híve

Ez az étkezés igazi szertartás a számodra. Tojás, bacon, pirítós, sajt: megadod a módját a nap első étkezésének!

DF-tipp: A teljes kiőrlésű pirítós főtt tojással és 1-2 szelet sonkával párosítva remek választás. A zsíros sajtot és a szalonnát viszont inkább cseréld le friss vagy párolt zöldségre.

Receptajánló

Spenótos-sült paradicsomos rántotta
reggeli tojásrántotta paradicsom

Tojás sült paradicsommal és spenóttal
Fotó: Shutterstock

Elkészítése (1 adag): Tisztíts meg 100 g spenótot, és néhány szem félbevágott koktélparadicsommal együtt fonnyaszd meg 1 tk olívaolajon. Ízesítsd sóval, borssal. Üss rá 1 db tojást, és kevergetve süss belőle rántottát. Végül szórd meg 1 tk reszelt sovány sajttal.

 

4. típus: Az édesszájú

A lekváros kalács meg a csokis croissant a kedvenced, és a reggeli számodra nem reggeli édesség nélkül? Nos, ha szeretnéd megőrizni a vonalait, szigorúan oda kell figyelned a mennyiségre!

DF-tipp: Készítsd el inkább saját magad a reggeli édességet, és dúsítsd sok gyümölccsel.

Receptajánló

Almás zabsüti

Elkészítése (20 darab): Hámozz meg, reszelj le 3 db almát, kicsit nyomkodd ki a húsát, majd tedd keverőtálba. Adj hozzá 100 g apró szemű zabpelyhet, 100 g, 1 tk sütőporral elkevert zabpehelylisztet, valamint ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszert és keserű kakaóport vagy őrölt fahéjat. Keverd össze alaposan, majd kanalazz kis halmokat a masszából a sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a sütiket 180 fokon 15-20 percig. Reggelente 2-3 db-ot fogyassz el belőle 1 kis pohár natúr joghurt kíséretében.

 

5. típus: A gyümölcsimádó

Minél több vitamin, annál jobb!” – hangzik a mottód. Szendvics vagy rántotta helyett ilyenkor is sokkal jobban kedveled a gyümölcsöt, ezért általában gyümölcssaláta vagy 1 pohár smoothie kerül az asztalra.

DF-tipp: Bár a gyümölcsös finomságok igazán gazdagok vitaminban, hosszú távon nem adnak energiát. Érdemes egészséges fehérjével, például zsírszegény túróval vagy joghurttal együtt fogyasztanod őket.

Receptajánló

Könnyű túrós pohárkrém
túrókrém gyümölcsökkel

Könnyű túrós pohárkrém
Fotó: Shutterstock

Elkészítése (2 adag): Apríts fel 2 db barackot és 1 db almát, majd rétegez pohárba 40 g ízlés szerinti bogyós gyümölccsel (lehet mirelit is). Keverj simára 50 g zsírszegény túrót 1-2 ek tejjel, pár csepp folyékony édesítőszerrel, és kanalazd ezt is a pohárba. Ízlés szerint szórd meg egy kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal, és már fogyaszthatod is!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.