Ha könnyű csokis édességre vágysz, ez lehet a legjobb és legegyszerűbb választás a meleg nyári napokon!

Így készül az egészséges házi csokoládés jégkrém!

Tojás nélkül készül, és jégkrémeknek általában fontos hozzávalóját a tejszínt az alábbi házi csokoládés jégkrém receptjében egy egészségesebb tejtermék, a görög joghurt helyettesíti. Sovány tejjel, jó minőségű kakaóporral, mézzel vagy agavé sziruppal párosítjuk, ízesítéshez pedig vaníliakivonatot használunk. Ha nincs otthon jégkrémformád, semmi gond, mélyhűtőbe tehető edényben is lefagyaszthatod (hűtés közben rendszeres időközönként érdemes átkeverni), ebben az esetben tálaláskor díszítsd a jégkrémet friss idénygyümölcsökkel, például bogyós gyümölcsökkel.

 

Csokoládés jégkrém vegán módon

Görög joghurt helyett használj kókusztejkrémet, tej helyett mandulaitalt, méz helyett agavé- vagy juharszirupot!

 

Hogyan készítsd el a csokoládés jégkrém kalóriaszegényebb változatát?

Méz helyett használj por állagú eritritet. Az eritritnek amúgy is van egy kissé „hűvös” mellékíze, így a hideg desszertekbe kiválóan illik.

 

Házi csokoládés jégkrém

Hozzávalók (4-6 darabhoz, a forma nagyságától függően):

1 csésze natúr görög joghurt

1 csésze sovány tej

½ csésze édesítetlen kakaópor (holland kakaópor)

½ csésze méz vagy agavé szirup

1 ek vaníliakivonat

Elkészítése:

1. A joghurtot, a tejet, az átszitált kakaóport, a mézet és vaníliakivonatot keverjük össze, ízlés szerint habverővel dolgozzuk a lehető legsimábbra.

2. A csokis jégkrém alapját oszd el pálcikásjégkrém-formákba, nyomjunk bele 1-1 fapálcikát, majd tegyük legalább 4 órára a mélyhűtőbe.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy korty, és pörög az anyagcsere – így készíts gyömbérshotot otthon
A gyömbér nemcsak fűszer, hanem igazi szuperélelmiszer: serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, és egy frissítő házi shot formájában a diéta és a fitnesz program tökéletes kiegészítője lehet.
Ez az almás süti még diéta mellett is belefér – és mennyei finom!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Diétás ropogtatnivaló: házi répachips
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor titkos tünete: ezért szökik fel a vérnyomásod
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
5 magyar étel, amit soha ne egyél vacsorára, ha diétázol
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
Érzékeny bőr nyáron: így ápold biztonságosan
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Borok, ízek, élmények: jön a Budapest Borfesztivál
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.