Tojás nélkül készül, és jégkrémeknek általában fontos hozzávalóját a tejszínt az alábbi házi csokoládés jégkrém receptjében egy egészségesebb tejtermék, a görög joghurt helyettesíti. Sovány tejjel, jó minőségű kakaóporral, mézzel vagy agavé sziruppal párosítjuk, ízesítéshez pedig vaníliakivonatot használunk. Ha nincs otthon jégkrémformád, semmi gond, mélyhűtőbe tehető edényben is lefagyaszthatod (hűtés közben rendszeres időközönként érdemes átkeverni), ebben az esetben tálaláskor díszítsd a jégkrémet friss idénygyümölcsökkel, például bogyós gyümölcsökkel.
Csokoládés jégkrém vegán módon
Görög joghurt helyett használj kókusztejkrémet, tej helyett mandulaitalt, méz helyett agavé- vagy juharszirupot!
Hogyan készítsd el a csokoládés jégkrém kalóriaszegényebb változatát?
Méz helyett használj por állagú eritritet. Az eritritnek amúgy is van egy kissé „hűvös” mellékíze, így a hideg desszertekbe kiválóan illik.
Házi csokoládés jégkrém
Hozzávalók (4-6 darabhoz, a forma nagyságától függően):
1 csésze natúr görög joghurt
1 csésze sovány tej
½ csésze édesítetlen kakaópor (holland kakaópor)
½ csésze méz vagy agavé szirup
1 ek vaníliakivonat
Elkészítése:
1. A joghurtot, a tejet, az átszitált kakaóport, a mézet és vaníliakivonatot keverjük össze, ízlés szerint habverővel dolgozzuk a lehető legsimábbra.
2. A csokis jégkrém alapját oszd el pálcikásjégkrém-formákba, nyomjunk bele 1-1 fapálcikát, majd tegyük legalább 4 órára a mélyhűtőbe.
Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Diós-fahéjas banánfagyi
- Epres-joghurtos szelet
- Isteni gyümölcsös pite tej-, tojás és lisztementesen
- Házi sárgabarackfagyi