AVOKÁDÓS-GOMBÁS PALACSINTA
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához: » 75 g darált mandula » 100 g hajdinaliszt » 100 g rizsliszt » 2 teáskanál sütőpor » 1 csipet só » 1 tojás » 2 deci mandulatej
A töltelékhez: » 1 gerezd fokhagyma » kakukkfű » 1 teáskanál őrölt pirospaprika » 200 g gomba » 1 evőkanál olívaolaj » 1 avokádó » 1 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A palacsinta hozzávalóit keverjük el, majd letakarva tegyük félre fél órára pihenni. A felszelt gombákat tegyük hőálló edénybe, szórjuk meg a fokhagymával, kakukkfűvel és paprikával, pirítsuk körülbelül tíz perc alatt aranybarnára. Míg sül a gomba, kevés olívaolajon süssük ki a palacsintákat. Avokádószeletekkel, sült gombával és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Receptajánló: Kókuszos teljes kiőrlésű palacsinta
BOGYÓS GYÜMÖLCSÖS-LENMAGOS PALACSINTA
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához: » 300 g teljes kiőrlésű liszt » 90 g hajdinaliszt » 1 csipet só » 3 tojás » 375 ml tej
A töltelékhez: » 2 evőkanál málna » 2 evőkanál áfonya » 5 g lenmag » 1 evőkanál méz » 60 g mascarpone
Elkészítés: Keverjük el a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk állni fél órát. A málnát egy villa segítségével törjük össze, keverjük el a mascarpone kivételével a többi hozzávalóval. A palacsintákat süssük ki, töltsük meg a töltelékkel és egy-egy evőkanálnyi mascarponéval tálaljuk.
Receptajánló: Svéd barackos palacsinta
EZ IS ÉRDEKELHET: