Nem csak a mogyorókrémmel megtömött verzió létezik, ha palacsintáról van szó. Nem kell lemondanunk az egyik kedvenc desszertünkről, de a töltelék kérdését érdemes átgondolnunk. És persze az sem mindegy, miből készül a palacsintatészta! Egészséges variációkat mutatunk, egy édeset, egy sósat.

Így lehet egészségesebb a palacsinta

AVOKÁDÓS-GOMBÁS PALACSINTA

avokádós gombás palacsinta

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók 4 főre:
A tésztához: » 75 g darált mandula » 100 g hajdinaliszt » 100 g rizsliszt » 2 teáskanál sütőpor » 1 csipet só » 1 tojás » 2 deci mandulatej
A töltelékhez: » 1 gerezd fokhagyma » kakukkfű » 1 teáskanál őrölt pirospaprika » 200 g gomba » 1 evőkanál olívaolaj » 1 avokádó » 1 evőkanál aprított petrezselyem

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A palacsinta hozzávalóit keverjük el, majd letakarva tegyük félre fél órára pihenni. A felszelt gombákat tegyük hőálló edénybe, szórjuk meg a fokhagymával, kakukkfűvel és paprikával, pirítsuk körülbelül tíz perc alatt aranybarnára. Míg sül a gomba, kevés olívaolajon süssük ki a palacsintákat. Avokádószeletekkel, sült gombával és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

 

Receptajánló: Kókuszos teljes kiőrlésű palacsinta

 

BOGYÓS GYÜMÖLCSÖS-LENMAGOS PALACSINTA

bogyós gyümölcsös palacsinta egészségesen

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók 6 főre:
A tésztához: » 300 g teljes kiőrlésű liszt » 90 g hajdinaliszt » 1 csipet só » 3 tojás » 375 ml tej
A töltelékhez: » 2 evőkanál málna » 2 evőkanál áfonya » 5 g lenmag » 1 evőkanál méz » 60 g mascarpone

Elkészítés: Keverjük el a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk állni fél órát. A málnát egy villa segítségével törjük össze, keverjük el a mascarpone kivételével a többi hozzávalóval. A palacsintákat süssük ki, töltsük meg a töltelékkel és egy-egy evőkanálnyi mascarponéval tálaljuk.

 

Receptajánló: Svéd barackos palacsinta

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink