A kisgyermekes családoknál a téli időszakban szinte elkerülhetetlennek tűnik egy-egy megfázásos, influenzás megbetegedés. A gyermekközösségekben ugyanis a kórokozók gyorsan terjednek, könnyen megfertőzve a gyakran összebújó, közös játékokat használó gyermekeket. A szezonális betegségeket azonban kivédheti, ha egészséges szokásokra tanítja a gyermekeit már egészen kicsi koruktól.

Őrizze meg a családja egészségét!

Tanítsa meg a „Happy Birthday” módszert!

A rendszeres és alapos kézmosás az egyik leghatékonyabb módja, hogy megállítsa a kórokozók terjedését. Győződjön meg arról, hogy a kicsik minden alkalommal szappannal mosnak kezet, és arról is, hogy a súrolás elég hosszú ideig tart. Erről legkönnyebben úgy tud megbizonyosodni, ha kézmosás közben a happy birthdayt énekelteti a gyerekekkel. Ha kétszer eléneklik a szülinapi köszöntőt, annyi idő alatt biztosan sikerült eltávolítani a fránya baktériumokat. Fontos, hogy a gyerekek megszokják, mindig mossanak kezet, ha hazaérkeznek, étkezés előtt, mosdóhasználat és orrfújás, illetve bizonyos házimunkák után, például, ha kiviszik a szemetet. Ha nincs víz és szappan a közelben, a kézfertőtlenítő kendő vagy folyadék is segíthet.

Oltassa be magát és a családtagjait is influenza ellen!

Minden évben több ezren szenvednek az influenza kellemetlen tüneteitől. a betegségtől – a teljes elszigetelődésen kívül – csak az oltás jelent hatásos védelmet. Ellenzői leginkább a mellékhatásoktól tartanak, illetve azt gondolják, hogy az oltás is megbetegíthet. az oltóanyagban azonban nincsen élő vírus, így az nem tud elszaporodni a szervezetben. Önmagát, gyermekeit és immungyengeséggel járó állapotban szenvedő hozzátartozóit leginkább úgy tudja megvédeni az influenzától, ha az oltást választja.

Tartsa távol a kezét az arcától!

Kutatók megállapították, hogy az emberek minimum 3-4 alkalommal érintik meg az arcukat óránként – sokkal gyakrabban, mint ahányszor kezet mosnak. Különösen a gyerekek megfertőződésében játszik szerepet az arc megérintése, hiszen a vírus cseppfertőzéssel terjed, és ők általában a tenyerükbe tüsszentenek és nem mosnak kezet orrfújás után. Így a kórokozók könnyen a közös játékokra kerülnek, onnan a kezekre, hogy végül a szembe, orrba vagy szájba jutva átférkőzzenek az immunrendszer védőpajzsán.

Tanítsa meg az alapvető higiénés szabályokat!

Tanítsa meg a gyerekeinek, hogy takarják el a szájukat, ha köhögnek vagy tüsszentenek. tegyenek az orruk, illetve a szájuk elé zsebkendőt, amit használat után eldobnak. Ha nincs kéznél zsebkendő, megteszi a könyökhajlat is.

Vezessen be új üdvözlési módszert!

Az influenzavírus kézfogással is könnyen terjed. Vegye rá a gyerekeket, hogy a téli időszakban pusztán csak az ökölbe szorított kezük összeérintésével köszöntsék egymást. Így ugyanis minimális bőrfelület érintkezik csupán, és akár 90 százalékkal kevesebb kórokozó kerül át egyik emberről a másikra, mint egy kézfogás során.

Takarítson!

Optimális esetben hetente egyszer minden lakást kitakarítanak. Télen azonban fokozott figyelmet kell fordítani a nagy tapintású felületek tisztán tartására. ilyen felületek az ajtókilincsek, a villanykapcsolók, a telefonok, a távirányítók és a játékok. Először langyos mosószeres vízzel távolítsa el a piszkot, majd valamilyen fertőtlenítő hatású tisztítószerrel csírátlanítsa a felületeket.

Maradjon otthon, ha beteg!

Ha influenzás, és otthon marad, csökkentheti annak a kockázatát, hogy másokat megfertőz és könnyebben is gyógyul meg. már nem fertőz az, aki lázcsillapító nélkül 24 órája láztalan. Ha lement ugyan a láza, de még nem érzi jól magát, maradjon otthon egy-két napot. Mikor otthon ápolja a beteg gyerekeket, ügyeljen arra, hogy betartsanak minden ilyenkor szükséges higiénés szabályt.

Óvja önmaga és családja egészségét!

Az influenza elleni harc legfontosabb része az immunrendszer erősítése. biztosítsa saját maga és a családja pihenését, kiegyensúlyozott étkezését, és ügyeljen arra, hogy mindenki rendszeresen mozogjon. Ne dohányozzon, és ne tegye ki a gyerekét a dohányfüstnek.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink