A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Hiányukat különböző kellemetlen tünetek jelzik, majd később akár hiánybetegségek is kialakulhatnak. A tudatos és egészséges táplálkozás mellett érdemes étrend-kiegészítőket szedni és figyelni a panaszokra, hogy ha baj van, azonnal megkezdhesse a vitaminkúrát.

Óvja egészségét természetesen

GYÓGYNÖVÉNYEK: Azok a növények, melyek hatóanyagát, illetve a belőlük kivont illóolajat valamely betegség kezelésére lehet felhasználni.

VITAMINOK: Azok a szerves anyagok, amelyek elengedhetetlenek a sejtekben zajló anyagcseréhez és részt vesznek a szervezet biokémiai folyamataiban, amelyek során a táplálék hasznosul.

ÁSVÁNYI ANYAGOK: Olyan kémiai, biológiai elemek, amelyekre a szervezet működéséhez szükség van. Az anyagcsere szinte minden lépcsőjénél nélkülözhetetlenek az ásványi anyagok.

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK: Olyan gyógyszernek nem minősülő készítmények, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez szükséges létfontosságú anyagokat – amelyeket a szervezet önállóan nem tud előállítani – koncentrált formában tartalmazzák.

Panasz: PATTANÁS

A megnövekedett tesztoszteron hormon hatására a faggyúmirigyek több faggyút termelnek. A faggyú felhalmozódik, a bőrben normális körülmények között jelen lévő baktériumok elszaporodnak, a szőrtüsző begyullad és megjelennek a duzzadt, vörös pattanások.

Gyógynövények: barátcserje, ligetszépeolaj, vörös lóhere, zsázsa, petrezselyem
Vitaminok: A-, C-, E-, B-komplex vitaminok
Ásványi anyagok: cink, króm
Étrend-kiegészítők: lecitin, cápamájolaj, lenmagolaj, klorofill

Panasz: ROSSZ LEHELET

Bár a kellemetlen lehelet nem feltétlenül a nem megfelelő szájhigiénia vagy a rossz fogak következménye, sok esetben ez áll a háttérben. Ilyenkor a rossz fog kezelésével, a fogínybetegség gyógyításával, a fogkő eltávolításával a probléma megszűnik.
 
Gyógynövények: gyermekláncfű, borsmenta, lucerna, görögszéna
Vitaminok: C-, B-komplex vitaminok
Ásványi anyagok: cink, magnézium
Étrend-kiegészítők: klorofill, propolisz

Panasz: CELLULIT

A kötőszövet (bőr alatti zsírszövet) ödémája. Oka a sejtekben felhalmozódott toxikus anyag. A nők 90 százalékát érintő probléma, amely kezdetben csak akkor látható, ha egy bőrredőt az ujjak közé csippentünk. Később a behúzódások már állva és fekvő helyzetben is látszanak, és narancshéjra emlékeztetnek.
 
Gyógynövények: pitypang, zeller, boróka, zsázsa, petrezselyem
Vitaminok: C-, E-, B-komplex vitaminok
Ásványi anyagok: nátrium, foszfor, vas
Étrend-kiegészítők: lecitin, hínár, rutin és bioflavonoidok

Panasz: LEHANGOLTSÁG

A téli, hideg napok a szervezet energiacsökkenésével járnak. A napfény, a friss zöldségek, gyümölcsök hiánya miatt sokan fáradtnak, kimerültnek, lehangoltnak érzik magukat. Figyelem: ez az állapot nem azonos a depresszióval!

Gyógynövények: ginzeng, guarana, macskagyökér
Vitaminok: C- és E-, B-komplex vitaminok
Ásványi anyagok: magnézium, kalcium, cink, kálium
Étrend-kiegészítők: lecitin, aminosavak

Panasz: EKCÉMA

Oka valamilyen allergiás reakció, amit olyan anyag vált ki, amely táplálékkal kerül a szervezetbe. Az érintett bőrfelület vörös lesz, duzzadt, viszket, és sokszor berepedezik, esetleg vérzik.
 
Gyógynövények: gyermekláncfű, ligetszépeolaj, echinacea, máriatövis
Vitaminok: béta-karotin, C- és E-, B-komplex vitaminok
Ásványi anyagok: magnézium, cink
Étrend-kiegészítők: lecitin, rutin és a bioflavonoidok, sörélesztő

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink