A reform hortobágyi palacsinta titka abban rejlik, hogy a töltelék sovány csirkemellből, a palacsinta tésztája fehér liszt helyett zabliszttel készül, tejföl helyett pedig natúr joghurtot használunk. Ez a fogás amellett, hogy nagyon finom, energiát is ad, hosszan tartó telítettségérzetet biztosít, igazi comfort food a hideg napokra.
Reform hortobágyi palacsinta zabliszttel, csirkemellel
Hozzávalók (4-6 személyre):
A tésztához:
130 g zabliszt
2 db tojás
150 ml zsírszegény tej
ásványvíz
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
500 g csirkemellfilé
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g natúr joghurt
200-300 g lecsózöldség
só
bors
pirospaprika
friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A tojást keverjük össze a tejjel, és apránként adjuk hozzá a lisztet. Majd ásványvízzel higítsuk palacsintatészta sűrűségűre. A massza folyamatosan sűrűsödik, ezért sütés közben lehet, hogy picit még hígítani kell. (A zsiradékspórolás jegyében használjunk ecsetet a serpenyő kikenéséhez.)
2. A töltelékhez az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd a tűzről levéve keverjük bele a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, aztán öntsünk hozzá kevés vizet. Tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá az apró kockákra vágott húst, a megtisztított, feldarabolt lecsózöldséget. Fűszerezzük sóval borssal, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le, a szaftot fogjuk fel. A csirkepörköltet kanalazzuk a kisütött palacsintákra, majd tekerjük fel azokat.
3. A leszűrt szaftot sűrítsük be a joghurttal, majd az így kapott mártással locsoljuk meg húsos-zöldséges palacsintákat. Végül szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.
Elkészítési idő: 60 perc
Diéta és Fitnesz-tipp:
Ízlés szerint az elkészült, leszűrt pörköltet konyhai aprítóban pépes állagúra dolgozhatod.
A hagyományos hortobágyi húsos palacsinta receptjét a mindmegette.hu-n, ide kattintva találod meg!
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Édes, finom, energiát adó: túrós zabpalacsinta (videóval)
- Kókuszos teljes kiőrlésű palacsinta
- Így lehet egészségesebb a palacsinta!