A hortobágyi húsos palacsinta népszerűsége töretlen, éppen ezért szeretnénk mutatni egy olyan verziót, ami kicsit könnyebb, egészségesebb, mint a klasszikus változat.

Reform hortobágyi palacsinta zabliszttel, csirkemellel

A reform hortobágyi palacsinta titka abban rejlik, hogy a töltelék sovány csirkemellből, a palacsinta tésztája fehér liszt helyett zabliszttel készül, tejföl helyett pedig natúr joghurtot használunk. Ez a fogás amellett, hogy nagyon finom, energiát is ad, hosszan tartó telítettségérzetet biztosít, igazi comfort food a hideg napokra.

reform hortobágyi palacsinta

Fotó: mindmegette.hu

 

Reform hortobágyi palacsinta zabliszttel, csirkemellel

Hozzávalók (4-6 személyre):

A tésztához:

130 g zabliszt

2 db tojás

150 ml zsírszegény tej

ásványvíz

olaj a sütéshez

A töltelékhez:

500 g csirkemellfilé

1 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

100 g natúr joghurt

200-300 g lecsózöldség

bors

pirospaprika

friss petrezselyemzöld

 

Elkészítése:

1. A tojást keverjük össze a tejjel, és apránként adjuk hozzá a lisztet. Majd ásványvízzel higítsuk palacsintatészta sűrűségűre. A massza folyamatosan sűrűsödik, ezért sütés közben lehet, hogy picit még hígítani kell. (A zsiradékspórolás jegyében használjunk ecsetet a serpenyő kikenéséhez.)

2. A töltelékhez az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd a tűzről levéve keverjük bele a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, aztán öntsünk hozzá kevés vizet. Tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá az apró kockákra vágott húst, a megtisztított, feldarabolt lecsózöldséget. Fűszerezzük sóval borssal, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le, a szaftot fogjuk fel. A csirkepörköltet kanalazzuk a kisütött palacsintákra, majd tekerjük fel azokat.

3. A leszűrt szaftot sűrítsük be a joghurttal, majd az így kapott mártással locsoljuk meg húsos-zöldséges palacsintákat. Végül szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 60 perc

 

Diéta és Fitnesz-tipp:

Ízlés szerint az elkészült, leszűrt pörköltet konyhai aprítóban pépes állagúra dolgozhatod.

 

A hagyományos hortobágyi húsos palacsinta receptjét a mindmegette.hu-n, ide kattintva találod meg!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Mit lehet tenni, ha a változókorban felszaladnak a kilók?
Olvasónk levelére Czanik Krisztián szakértő válaszolt.
Tényleg olyan fontos, hogy jól mutass bikiniben?
A tavasz beköszöntével sokan hetente négyszer megrohamozzák a hozzájuk legközelebb eső konditermet és beindul a szigorú diétagépezet is. Miért? Mert jön a bikiniszezon! Csak bikiniben?
Jön a nyár: íme az otthoni lábápolás titka
Az állandó rohanásban gyakran mostohán bánunk lábfejünkkel. Sarkunk kiszárad, berepedezik, körmeink elhanyagoltak. Itt az ideje, hogy rendbe szedjük magunk, lassan kezdődik a szandál szezon!
Liszt és cukor nélkül készül ez a szuper csokis muffin
A csoki és a banán remek párost alkot a muffinban is! Ráadásul ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Nem akarsz öregedni? Mutatjuk, mit érdemes enni!
Mindenki sokáig akar élni – ez nem újdonság. Na de nem mindegy, hogy milyen testben öregszik meg az ember!
Végre itt a friss spenót: így egyél többet belőle
Itt a spenótszezon, de szerencsére ebből a zöldségből nem csak főzeléket készíthetünk.
Megérkezett a legújabb Mamma mia edzés! Ezt imádni fogod
Az Abba zenéjére mozogni egyszerűen magával ragadó, biztos, hogy edzés közben végig fülig ér majd a szád. Vedd fel a sportcipőd és mehet!
Így készítsd fel a testedet a nyárra
Nyáron könnyen leég a bőr, megjelennek a máj és pigment foltok és mélyülnek a ráncok, de megfelelő étkezéssel fel lehet készíteni a testet és mindezt el lehet kerülni.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.