Mandulaital
Elkészítése (2-3 bögrényihez): Tegyünk fel forrni 1 liter vizet, majd jöhet bele 100 g hántolt mandula. Főzzük a forrástól számított 1-2 percig. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, aztán szűrjük le, a főzővizet fogjuk fel! A mandulát öntsük konyhai robotgépbe, és daráljuk apróra, közben adagonként öntsük hozzá a főzővizet, majd ízlés szerint adjunk hozzá 1-2 ek mézet vagy nyírfacukrot. Turmixoljuk még 2 percig. Végül szűrjük át apró lyukú szűrön vagy finom szövésű anyagon.
Mandulajoghurt
Elkészítése (2 személyre): A házi mandulaitalból tegyünk fel forrni 700 ml-nyit, közben a maradék 100 ml-ben keverjünk el 3 ek étkezési keményítőt, és ha már majdnem forr a mandulaital, adjuk hozzá a keményítős keveréket. Az első rottyanás után le is vehetjük a tűzről. Kanalazzuk hőálló tálkákba, és hűtsük le.
Csokis-mandulás puding
Elkészítése (2 személyre): 600 ml mandulajoghurtba még melegen, de már a tűzről való levétel után keverjünk bele 2 ek jó minőségű kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű cukorhelyettesítőt, például mézet, juharszirupot vagy nyírfacukrot. Öntsük hőálló tálkákba, majd hűtsük le a pudingot. A durvára vágott natúr mandula és a reszelt, magas kakaótartalmú étcsokoládé is nagyon finom a tetejére szórva.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Mandulás-túrós muffin lisztmentesen
- Mandulás, málnás sajttorta
- 5 növényi ital, amit kipróbálhatsz a tehéntej helyett
- Zabtej házilag
A cikkhez felhasznált forrás: Fanny magazin