Vannak, akiket elkerülnek a betegségek, fogalmuk sincs, milyen lázasan, fájdalmaktól gyötörve napokig az ágyat nyomni. A titkot – miként lehet teljesen egészségesnek maradni – senki nem tudja, de néhány szabály betartásával elérhetjük, hogy ritkábban legyünk betegek.

Szabályok az egészségéért

Csökkentse a stresszt!

A stressz károsítja az immunrendszert és a szívet, növeli a bakteriális fertőzések kialakulásának esélyét. a különböző relaxációs technikák alkalmazása segít abban, hogy stresszhelyzetekben megfelelően tudjon reagálni, ezért nagyon fontos lenne már gyerekkorban megtanulni ezeket a módszereket. Nem kell semmiféle titokzatos dologra gondolni: az egyik legjobb módja a stresszoldásnak a testmozgás. Egy erőteljes séta során akár húsz százalékkal is csökkenthető a feszültség. Legalább ilyen jó stresszoldó a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, valamint a nevetés. Az utóbbi során ugyanis endorfin szabadul fel a szervezetben, ami a legtökéletesebb természetes stresszoldó szer. Arról nem beszélve, hogy egy jó nevetés olyan a szívizomnak, mint egy edzés.

Kerülje a hipertisztaságot

Nem azt mondjuk, hogy éljen piszokban, de a szuper fertőtlenítőszerek, a teljes sterilizálás nem feltétlenül egészséges. A modern tisztítószerek ugyanis akár a baktériumok 98 százalékát is elpusztíthatják, köztük azokat is, amelyekre szükségünk lenne. A baktériumok a szervezetünkkel szimbiózisban élnek, jelenlétükkel segítik az egészséges és kiegyensúlyozott működést. a „jó” baktériumok javíthatják az anyagcserét, ellenállóbbá teszik a szervezetet és csökkentik a gyulladásokat. Egy kis piszok tehát nem árt: ne használjon egy egyszerű kézmosáshoz antibakteriális szappant, és ahelyett, hogy hosszú ideig súrolja a nyers ételeket, elégedjen meg egy gyors öblítéssel.

Fedezze fel a gyógynövények jótékony hatásait

Egyre többen bíznak a természet patikájában. A gyógynövények gyógyító képessége figyelemre méltó, hiszen egyebek között mérséklik a magas vérnyomást, serkentik az idegrendszer működését, elpusztítják a baktériumokat, gyulladáscsökkentők, erősítik az immunrendszert. De nem feltétlenül kell a pirulákat gyógynövényre cserélni, már napi egy-két csésze zöld tea is jótékonyan hat az egészségre. A zöld tea ugyanis gazdag antioxidánsokban, gyorsítja az anyagcserét, a zsírégetést, véd a májbetegségek ellen, segít a vércukorszint szabályozásában és jótékonyan befolyásolja a koleszterinszintet.

Legyen nyitott és barátságos

Az emberi kapcsolatok nagyon fontosak az egészség szempontjából. A barátságok erősítik az immunrendszert, így kevésbé valószínű, hogy a szervezetet fertőző betegségek támadják meg. A pozitív társadalmi kapcsolatok megvédenek a memóriaromlástól és egyéb kognitív zavaroktól, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A széles baráti körrel rendelkezőket messzire elkerüli a depresszió és a szorongás. Építsen új kapcsolatokat: mindennap beszélgessen olyanokkal, akikkel korábban nem beszélt. Érdeklődve hallgassa őket, hiszen minél több időt ad valakinek, annál könnyebben beszél az illető magáról.

Aludjon sokat

Az alvásmegvonásra a szervezet ugyanúgy reagál, mint a stresszre. A vérben emelkedik a kortizol hormon szintje, az immunválasz csökken. Az álmatlanság hatással lehet az elhízás és a cukorbetegség gyakoribb előfordulására.

Egyen fokhagymát

A fokhagyma tulajdonképpen úgy működik, mint egy erős antibiotikum. Kiváló antioxidáns, csökkenti a vérnyomást, a koleszterin és triglicerid szintjét. Egyes szakértők szerint a fokhagyma igazán akkor hatásos, ha frissen fogyasztjuk és nem feldolgozva, kapszula vagy por formájában.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink