A teaivás csodálatos módja az érzékek megnyugtatásának, a test és az elme felfrissítésének. A különféle teák ezenkívül még számos jótékony tulajdonsággal rendelkeznek: segíthetnek izomfájdalom esetén, csillapíthatják a fejfájást, enyhíthetik a különböző bőrpanaszokat. Íme, a nyolc leggyakrabban fogyasztott tea és kedvező hatásaik.

Top 8 tea

– 1 – ZÖLD TEA

Sokoldalú, többféle egészségügyi probléma kezelésére, számtalan tünet enyhítésére alkalmas. Csökkenti az ízületi fájdalmat, a gyulladást, használható az extrém fizikai igénybevétel után kialakuló izomláz esetében is. Serkenti az emésztést, a vércukor regulációját. A daganatos betegségek megelőzésében is nagy szerepet játszik a benne lévő epigallocatechin-gallátnak (EGCG) köszönhetően. Ugyanez a polifenol gyorsítja az anyagcserét is, segíti a fogyást. Amiben a legjobb: Jó a puff adás és a fájdalom enyhítésére, csökkenti az allergiás panaszokat, segíti a fogyást, és jól kezelhető vele az aknés bőr.

– 2 – KAMILLATEA

Vacsora után kortyolgasson el egy csésze forró kamillateát, ami segíti az emésztést, megakadályozza a gázképződést. Szinte minden gyomorpanaszra jótékonyan hat. A bőrgyógyászatban is jól használható: psoriasis, ekcéma, pattanások ellen és a pigmentált bőrre is kiváló. Amiben a legjobb: Nyugtató, segíti az alvást, bőrproblémákra, emésztési gondokra, puffadásra ajánlott.

– 3 – BORSMENTATEA

Nyugtató és fájdalomcsillapító hatása miatt nélkülözhetetlen az emésztési panaszok – gázképződés, puff adás – kezelésében. Hatékony fejfájás és menstruációs görcsök csillapításában. A borsmenta jelentős antimikrobiális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, erős antioxidáns és tumorgátló hatást fejt ki. Amiben a legjobb: Csillapítja a hányingert, segít a rossz lehelet megszüntetésében, emésztésjavító, csillapítja a fejfájást, enyhíti a PMS tüneteit.

– 4 – HIBISZKUSZTEA

Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. Csökkenti a vérnyomást, enyhíti a torokgyulladást, az íny gyulladásos betegségeinek tüneteit. Remek C-vitamin-forrás, mely vitamin erősíti az immunrendszert, ezáltal ellenállóbbá teszi a szervezetet. Helyreállítja a hormonháztartás működését, csökkenti a menstruáció okozta fájdalmat, s a többi kellemetlen tünetet, így a túlevést, a depressziót és a hangulatingadozást is. Amiben a legjobb: Antidepresszáns hatású, védi a májat, segíti a fogyást, lassítja a rákos sejtek növekedését.

– 5 – OOLONG TEA

Flavonoidokban gazdag. P-, C- és E-vitamin-tartalma révén segít a szívbetegségek megelőzésében. Magas antioxidánstartalmának köszönhetően lassítja az öregedési folyamatokat. Gyorsítja az anyagcserét, így hozzájárul az optimális testsúly megőrzéséhez. Szabályozza a vércukorszintet, javítja a memóriát, a koncentrációs képességeket. Amiben a legjobb: Pluszenergiához juttat, vízhajtó hatású, segít a zsírégetésben, javítja a mentális állapotot.

– 6 – FEKETE TEA

Stabilizálja a vércukorszintet, megakadályozza az éhségérzet kialakulását, így segítve a fogyást. A benne található antioxidánsok gátolják a sejtkárosító folyamatokat, melyek növelik a szív- és az érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kockázatát. Amiben a legjobb: Stimulálja a központi idegrendszert, fokozza az agyi véráramlást, javítja a koncentrációképességet, a légzést.

– 7 – CHAI TEA

Fekete tea, melyet különféle gyógynövényekkel és fűszerekkel ízesítenek. Indiában évszázadok óta fogyasztják az egészség megőrzése érdekében. Nyugtat, serkenti az anyagcserét, hasznos gyomorégés, köhögés, megfázás és emésztési zavarok esetén. Amiben a legjobb: Felmelegíti a testet, antibakteriális hatású, erősíti az immunrendszert.

– 8 – MATCHA TEA

Gazdag antioxidánsokban, védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Erősíti az immunrendszert, energikusabbá tesz. Segít megőrizni a bőr egészségét, természetes védelmet nyújt a káros UV-sugarak ellen. Amiben a legjobb: Zsírégető hatású, segíti a méregtelenítést, energetizál.

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.