Tíz nap, tíz fordulat. Ennyi elég is ahhoz, hogy teljesen újraformálja az életét és az egészségét. Vegyen egy nagy levegőt és ugorjon fejest egy új életbe, ahol a has lapos, a derék karcsú, az ételek egészségesek, a jókedv pedig állandó!

Újjászületés az egészség jegyében

Foglalja el a konyháját!

A főzés jókedvre derít, remek időtöltés és persze karcsúsít is. Főzzön olyan gyakran, amilyen gyakran csak tud. Így ellenőrizheti, miből mennyi kerül az ételbe, biztos lehet az alapanyagok minőségében, mennyiségében.

Naponta két adag gyümölcs

Legyen az egy reggeli banán, egy ebéd utáni alma, egy desszertnek szánt 10 dekányi szőlő, a lényeg, hogy naponta iktassunk be kétadagnyi gyümölcsöt! Azonban bánjunk csínján a mennyiségekkel! Hiába finom és egészséges, a gyümölcscukor bizony növelheti a fenékméretet!

Éljenek az őstermelők!

A városi forgatagban könnyű elcsábulni a nagyobb hiper- vagy szupermarketek kínálata felé, de időnként tegyünk kivételt. Látogassunk ki a közeli termelői piacra, és legalább időnként onnan szerezzünk be mézet, lekvárt, befőtteket és némi friss zöldség- és gyümölcsfélét.

Nyerset naponta

Az egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint naponta 5-7 adag zöldséget, illetve gyümölcsöt kellene ennünk. ezt kiegészítjük azzal, hogy az ajánlott adagokat naponta legalább 3 alkalommal nyersen kellene fogyasztanunk. A nyers zöldségekben és gyümölcsökben sokkal nagyobb a vitamin- és a tápanyagtartalom, nem beszélve a rengeteg rostról. Gyümölcsöt csak nyersen fogyasszunk, és lehetőség szerint együnk minden főétkezés mellé nagy adag nyers salátát.

Gyorskaja helyett lassú étkezés

Még mindig túl gyakran eszünk gyorsétteremben. Ezzel elsősorban nem is az ételek minősége miatt van a gond. Sok gyorsétteremben már nagyon is ügyelnek a hozzávalók minőségére. A nagyobb baj az, hogy a gyorsétterem gyors étkezést is jelent. Papírból, dobozból eszünk, eldobható evőeszközökkel, sokszor állva, vagy úgy, hogy még a kabátunkat sem vesszük le. Éppen ezért hajlamosak vagyunk nem is teljes értékűnek érezni vagy minősíteni a gyorséttermi étkezést – dacára a magas kalóriamennyiségnek. Gyorsétterem helyett éljen a slow food mozgalom! Naponta háromszor szánjon legalább 20 percet az étkezésre.

Fogyasszon tradicionális ételeket!

Időnként vegye elő a nagyi receptjét. Süssön finom, vajban, lekvárban gazdag süteményt, sajtos ropogóst, egyen sűrű pörköltfélét és zöldségben gazdag húslevest. Nagyon jó dolog, ha valaki nyitott a gasztronómiai újdonságokra, de időnként nyúljon vissza a gyökereihez. Örvendeztesse meg a családját és barátait egy-egy tradicionális menüsorral!

Csak természetesen!

A mai világban elkerülhetetlenek a tartósítószerek, adalékanyagok, mesterséges színezékek és ízfokozók. Ám amennyire lehet, mérsékeljük ezek fogyasztását. igyekezzünk friss vagy szárított fűszerekkel sütni-főzni a fűszerkeverékek, mesterséges granulátumok helyett, és használjunk minél kevesebb sót.

Neveljen fűszernövényeket!

Tartson friss fűszernövényeket a konyhában! Neveljen cserépben finom, illatos zöldfűszereket! Így mindig kéznél lesz valami ízletes, inspiráló fűszernövény, amelyet csak le kell csippenteni, és máris mehet salátába, raguba, levesbe. A színes növények ráadásul jókedvre derítenek, javítják a hangulatot, sőt még a főzéshez is meghozzák a kedvet.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink