Megoszlanak a vélemények a lúgosításról, sok szakember szerint semmi szükség rá. De aki átállt erre az életmódra, naponta érzi jótékony hatását, bár tudja, sok mindenről le kell mondania. egy biztos: ha néhány hét erejéig kipróbáljuk ezt a fajta étrendet, garantáltan megszabadulunk pár kilótól – és energikusabbak leszünk.

Zöldek előnyben

A sok lemondástól még a jellemünk is fejlődik, hiszen teher alatt nő a pálma. Ez persze vicc volt, ezt a diétát nem nehéz betartani, ha tisztában vagyunk a célunkkal, hiszen minden fejben dől el. A lúgosítás hívei szerint a szervezetet a sok feleslegesen bevitt szénhidrát, azaz a cukor- és liszttartalmú ételek, valamint a tejtermékek és a húsok savasítják el. Az elsavasodás sokféle tünetet okozhat, például krónikus fáradtságot, allergiát, fejfájást, elhízást vagy kóros soványságot, candidafertőzést. Ha a szervezetünk pH-értéke nem megfelelő, az kihat az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek), az izmokra (fáradtság), a bőrre (öregedés).

Mi  várható az új étrendtől? 

Jelentősen nő az energiaszint, sokkal dinamikusabbá válik a személyiség. Javul a szellemi és koncentrációs képesség, javul az állóképesség, a felesleges zsír eltűnik a testről. A bőr megszépül, a szem újra csillogó lesz, naponta meg fogják jegyezni, milyen jól néz ki. Az egész test működése hatékonyabbá válik. Az egészségügyi problémák folyamatosan javulnak, idővel el is tűnhetnek.

Zöldségekkel gyógyulunk

Az ételek körülbelül 80 százaléka friss, nyers, lúgosító zöldség legyen, válogassuk kreatívan össze napi salátáinkat. Az összetett szénhidrátok erős savképzőek a testben, ezért nem jó, ha az étrend több mint 20 százalékát teszik ki; egye őket mérsékelten.

Semmi húúúús?

A ragadozók bánatára a húsevést is korlátozni kell, de halféléket szabad enni mindennap, és heti egy-két alkalommal ehetünk egy szelet grillezett pulykamellet. A felvágottakat, kolbászokat most felejtsük el.

Lúgosító reggelik

Aki szereti és meg tudja enni reggel a gyümölcsöket, válasszon ezekből: a banán, a sárgabarack, a fekete ribizli, a kivi, a cseresznye és a körte erősen lúgosító hatású. Aki nem tud reggel ilyesmit fogyasztani, kompromisszumos megoldásként reggelire ehet egy vajas korpás zsemlét paradicsommal, paprikával, bármilyen más salátával.

Ebéd, vacsora

A főételekkel már könnyebb a helyzet, az alap a grillezett hal salátával. De ehetünk hozzá egy kevés főtt krumplit, avokádót is, mindkettő jelentősen hozzájárul a jóllakáshoz. Nagyon finom egytálételeket lehet készíteni tepsiben. Válogassunk a listán felsorolt zöldségekből, karikázzuk fel, majd kiolajozott tepsiben süssük meg. Bármilyen zöld fűszernövényt használhatunk ízesítésül.

Aki nem tud tejtermékek nélkül élni

A jó hír az, hogy van alternatíva. Minden nagy bevásárlóközpontban kapható például kókusztej. Gyümölcsökkel keverve nagyon finom turmix vagy joghurt készíthető belőle, de a tepsis zöldségeket is meg lehet locsolni vele, mintha tejszínként vagy tejfölként használnánk.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink