Az okostelefon forradalmasította a modern ember mindennapjait, a vásárlástól a kommunikáció legkülönfélébb formáin át a bankolásig rengeteg mindent elintézhetünk a segítségével. Miért éppen az edzés lenne kivétel?

4+1 fitneszapp a hatékony otthoni edzéshez

Különösen így van ez, amióta a koronavírus megjelent. Bár az edzőtermek kinyitottak, sokan – jobb félni, mint megijedni alapon – kitartanak az otthoni vagy a szabadban végzett mozgásformák mellett. A megfelelő applikációk letöltésével pedig valóban minden olyan tevékenységet mérhetünk, szabályozhatunk vagy ütemezhetünk, amely az otthoni edzés szempontjából praktikus vagy szükséges.

fitneszapp, okostelefon, edzés

Fotó: Pixabay

Mielőtt rátérünk az általunk ajánlott alkalmazásokra, egy fontos apróságra szeretnénk felhívni a figyelmet. Akár otthon edzünk appok segítségével, akár a szabadban, a telefon fokozott veszélynek van kitéve. Kieshet a zsebünkből, és a legrosszabb esetben a kijelzője bánhatja a csúfos balesetet. Ezért érdemes egy jó minőségű kijelzővédő fóliát beszerezni, ami hatékonyan védi a készüléket a fizikai sérülésektől sőt, még a vízcseppektől is.

Most pedig következzenek az applikációk.

 

1. The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

A mindennapos, kifejezetten rövid edzésekhez ez az egyik legjobb app, ami iOS-ra és Androidra is letölthető. Mindössze egy szék és némi hely szükséges az edzéshez, no és napi 7 perc. Az app könnyen kezelhető, és nem csak szóban hallhatjuk, mit kell csinálni, de videóval is illusztrálja az egyes gyakorlatokat. A 20 különféle nehézségi szint kezdőtől a profi szintig állítható, és több mint 1000 különféle edzésmód közül választhatunk. Az alkalmazás ráadásul ingyenes, nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fitneszapp a világon.

 

2. Strava

Természetesen a bringások és a futók sem maradhatnak app nélkül, a Stravát éppen nekik találták ki. Az app amellett, hogy figyeli a megtett távolságot és a sebességet, lehetőséget ad arra is, hogy virtuális pályákon versenyezz a többi felhasználóval. Például letekerhetjük a Hármashatár-hegy–Normafa túrát az app segítségével, és összehasonlíthatjuk a teljesítményünket azokkal, akik szintén megtették ezt a távot virtuálisan. A Strava mögött álló közösség tehát legalább akkora vonzerőt jelent, mint maga az app. Itthon főleg a kerékpárosok között népszerű, de sok futó is használja. Van ingyenes és fizetős verziója is.

 

3. MyFitnessPal

A rendszeres mozgás egy dolog, de ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk, sok látszatja nem lesz a dolognak. Ezért van létjogosultsága azoknak az alkalmazásoknak, amelyekkel a bevitt kalóriákat lehet nyilvántartani. A MyFitnessPal az egyik legjobb ezek közül, mivel óriási étel- és italadatbázissal rendelkezik, így könnyű megtalálni az aktuális vacsoránkat (reggelinket, ebédünket). Természetesen az elégetett kalóriákat is számolhatjuk az app segítségével. Így különböző célokat is kijelölhetünk, az applikáció pedig segít meghatározni az ezek eléréséhez szükséges kalóriamennyiséget. Fizetős verziója is van, bár az ingyenes változat is tökéletesen megfelelő.

fitneszapp, edzés, otthon

Fotó: Flickr/Nenad Stojkovic

4. Endomondo

Az Endomondo egy vérbeli aktivitásmérő app, amivel könnyen követhetjük a nap során végzett sporttevékenységünket. Például azt, hogy mennyi ideig és milyen gyorsan futottunk, milyen hosszan végeztünk nyújtógyakorlatokat, és így tovább. Akit motivál, hogy pontosan méri és utólag is vissza tudja nézni az aktivitását, annak biztosan tetszeni fog ez az app. Arról nem is szólva, hogy a többi felhasználóval ebben az alkalmazásban is megoszthatjuk az eredményeket – ez pedig önmagában is jelentős motiválóerő.

 

+1: Fit Radio

Az edzés, futás, biciklizés bizonyos szempontból kétségkívül monoton tevékenység. Van, akit ez a monotónia megnyugtat és kikapcsol, másoknak viszont szükségük van rá, hogy valamit – általában zenét – hallgassanak közben. A leghétköznapibb megoldás erre egy Spotify lejátszási lista. A Fit Radio ennél eggyel magasabb kategóriát képvisel, ugyanis rengeteg előre összeállított zenei válogatást kínál a legkülönbözőbb sportágakhoz. Ugyanakkor a zenei stílusok szerint is keresgélhetünk, sőt, meditációs gyakorlatokat, és különféle edzésvideókat is kínál az app. Egyetlen szépséghibája, hogy nincsen ingyenes verziója: a három hónapos próbaidő után mindenképpen fizetni kell.

(x)

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink