Stresszes a munkája, de nem olvashat be a főnökének? Netán vezető beosztásban van, de nem szeretné a stresszt a kollégáin levezetni? Vagy néha már túl nagy otthon a gyerekzsivaj, és egy nagy adag feszültség levezetésére lenne szüksége? Bármelyik problémával küzdjön is, ha ellátogat a Thor Gymbe, huszonnégy hét alatt megtanulhatja, hogy a saját idegei és közvetlen környezetének kikészítése helyett hogyan vezetheti le mozgással vagy épp bokszzsákpüföléssel a felgyülemlett problémáit. Bónuszként pedig feszes és tónusos alakra is szert tehet.

Amazontréning – megtanulhatod levezeti a stresszt

Szeretjük püfölni a zsákot

A budapesti Thor Gym nemrég indította el legelső, kezdő Amazontréning-csoportját, amely a thai boksz és egyéb küzdősportok elemeiből álló funkcionális edzésforma. „A termünkben két irányzat mentén állítottuk össze az órarendet: funkcionális edzések és harcos küzdősportok. Noha mindig is voltak női vendégeink, akik szerették püfölni a bokszzsákot, észrevettük, hogy személyes kontakt nélkül sokkal önfeledtebben tudnak edzeni. Ha egy élettelen zsákot kellett ütögetni, akkor mindent bele tudtak adni, de ha egy másik személlyel kellett harcolni, akkor kicsit visszafogottabbakká váltak. Innen jött az ötlet, hogy hozzunk létre direkt csak nekik egy új, speciális óratípust, ez lett az Amazontréning” – mesélt a kezdetekről Hosszú szilárd, a Thor Gym tulajdonosa.

Kezdődjön a beavatás!

Ahhoz, hogy valakiből Amazon válhasson, első lépésként részt kell vennie egy Thor-beavatáson. Ez nyolchetes edzésprogram, ahol a helyes edzésformákat kell elsajátítania ahhoz, hogy szintet léphessen. Megtanulja helyesen végezni a gyakorlatokat, és ha menet közben kiderül, hogy valamilyen problémája van, vagy nincs egészen rendben a mobilitása, akkor a kurzus során orvosolják azt. Ráadásul különböző speciális szemináriumokat ajánlanak neki a helyreállításhoz. Legelőször azonban mindenkinek át kell esnie egy állapotfelmérésen, ahol az egyén edzettségi szintjét mérik fel, és ehhez mérten ajánlanak neki csoportot. Ezután kezdődhet a beavatás, amit egy vizsgával zárnak, és ha az egyén sikeresen teljesíti azt, továbbléphet a következő nyolchetes kiképzésre.

crossfit, amazon tréning

Nyolc hét a mérce

Ahhoz, hogy egy profi sportoló szintet léphessen, minimum tizenkilenc hétre van szüksége. „Bár mi is tapasztaljuk, hogy a vendégeinkben nagy a kitartás, egy tizenkilenc hetes kurzus alatt valószínűleg sokan feladnák a harcot. A nyolc hét viszont pont az az időtartam, amit rekreációs szinten is könnyedén átláthat a vendég, és sokkal motiválóbb, hogyha már csak hét, hat vagy öt hét van hátra” – magyarázta Hosszú szilárd. „A vizsgáknak pedig nem az a lényegük, hogy „megbuktassuk” vendégeinket és visszaküldjük őket az alapokhoz, hanem hogy egy újabb motivációs lökést adjunk nekik, és még inkább fejlesszük a csoport összetartását. A helyes technika mindenek felett! „leginkább arra figyelünk, hogy a gyakorlatokat helyesen végezzék el.

Nagyon ritka esetben nem sikerül valakinek a vizsga, csak akkor, ha nagyon nem jó a mozgása. például, ha nem megy a guggolás egy rúddal, nem engedhetjük, hogy egy hét múlva 60 kilóval guggoljon, hiszen az az egészségére igen károsan hatna” – tette hozzá szilárd, aki szerint az a legfontosabb egy edzés során, hogy megóvjuk az egészségünket és figyeljünk a szervezetünkre. „Például, CrossFit-órát is tartunk, ami ma már nagyon trendi sportolási forma, azonban nem lehet csak úgy, az utcáról beesve elkezdeni. Szükség van az alapok elsajátítására ahhoz, hogy két-három hónap múlva ne szenvedjünk sérülést. A CrossFit több oldalról támadja az idegrendszerünket, így a szervezetnek nincs ideje hozzászokni az őt érő hatásokhoz, ezáltal garantált a folyamatos fejlődés.”

Kangatréning babának és mamának

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.
Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.

Ajánlataink