Oldal kiválasztása
„Nem értem, hogy miért támadnak azért, mert egészségesen és pozitívan élek”- mondta Emily Breeze. Az edzőként dolgozó nő, terhességének harmadik trimeszterében jár, és azért kap nem túl kedves kommenteket, mert továbbra is crossfit edzésekre jár.

Kőkemény crossfit edzéseket nyom a 3. trimeszterben járó kismama – videó

 

Mi a crossfit?

A crossfit sok sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a súlyemelésből, az evezésből, az úszásból és a tornából. Az edzés alatt nemcsak egy-egy izomcsoportot, hanem az egész testet átmozgató gyakorlatokat végzünk. A crossfit segítségével olyan izmokat erősíthetünk meg, amelyeket nem csak sportolás közben, de akár lépcsőzésnél, vagy kisgyerek emelgetésnél is használunk.

Emily jól ismeri a testét, mivel ez a harmadik terhessége. Jelenleg a hetedik hónapban jár, és mivel a baba, és az ő egészsége is rendben van, továbbra is rendszeresen eljár edzeni. Ez azonban sok embernek nem tetszik, és ilyen kommenteket kap a kismama:

„Ennek meg mi a baja? Az egyetlen dolog, amit emelgettem a terhességem alatt, az a sajtburger volt. Ennek a nőnek elment az esze!”

A sportoló ezzel szemben azt mondja, hogy szerinte csak azért mert várandósak leszünk, nem szabad hátat fordítani az egészséges életmódnak, a sportnak, a mozgásnak, a minőségi alvásnak. Állítása szerint az orvosa is vele ért egyet, vagyis engedélyezte számára a doktor, hogy a hetedik hónapban is crossfit edzéseket vegyen részt. „Rendszeresen járok az ellenőrzésekre, az orvosom nagyon odafigyel rám. Attól függően, hogy adott nap, hogyan érzem magam, képes vagyok módosítani a terveken, vagyis kihagyni egy edzést, vagy a felére csökkenteni. Tudom, hogy ezen sokan felhúzzák a szemüket, de normális, komplikáció mentes terhesség alatt, ez jó a babának és a mamának is.” – írta le véleményét a kismama.

View this post on Instagram

I’m always baffled when people judge other women for working out while pregnant. Do you really think pregnancy is a time to flip off your health and just stop doing everything that you did in your normal day to day life? It’s a time when your focus really should be on health and wellness which includes sleep, good nutrition, mental clarity and exercise. I read some comments like “what is wrong with her- why does she workout. Only thing I did during pregnancy is lift cheeseburgers to my mouth.” On top of this comment are others chiming in with support. I’ll never understand why we bash someone for doing what’s healthy and positive. There is so much room for less judgement and just overall support on living healthy. On that note, here are some details of my workout yesterday: ⭐️ 1) lifting complex 5 sets of 5 squats + 2 lunges on each leg- I worked up to 135 lbs ⭐️ 2) 3 rounds of 10 power cleans (85lbs) 10 lawnmower pulls (35lb dumbbell) 200 meter run ⭐️ 3) 10 calories on bike, 30 double under jump ropes, 10 pull-ups ⭐️ 4) 3 rounds of 5 clean and jerks without dropping barbell. #supporthealthyliving #healthiswealth #30weekspregnant #breezethroughfitness

A post shared by Emily Breeze Ross Watson (@emilybreeze) on

Mozgás terhesség alatt

Amerikai kutatások szerint a terhesség alatti testmozgás csökkenti a fáradtságérzetet, segíti az optimális testsúly megtartását. Ráadásul a terhességi cukorbetegség megelőzésében is segít. Az Amerikai Szülészeti és Nógyógyászati Társaság tagjai a kutatásuk után kimondták, hogy amennyiben a kismamánál nem merülnek fel orvosi, valamint nőgyógyászati komplikációk, úgy sportban ugyanazok az óvintézkedések vonatkoznak rájuk, mint a nem terhes nőkre. Azonban a harmadik trimeszter után, érdemes a mozgásformán, az edzések aktivitásán és azok gyakoriságán módosítani. A rendszeres orvosi vizsgálat pedig elhagyhatatlan.

View this post on Instagram

Now that I’m in my third trimester and my bump is beyond noticeable I’m getting a lot of questions again regarding EXERCISE + PREGNANCY. So let’s talk….. y’all this is my third baby in the past three years and exercise is my career. I’m closely monitored by my doctor (who has been by my side for 13 years) and depending on the day or how I feel modify accordingly. Shocking to some, but REGULAR EXERCISE during a NORMAL PREGNANCY is GOOD for parent and baby. Go figure!! Physical activity can lower the risk of excess weight gain, gestational diabetes, and postpartum depression in the parent without harming the baby or causing the child health problems later. AHHHHHHMAZZZZING!!! I would love to answer questions and help y’all..for me I DO NOT monitor my heart rate, I DO NOT change anything during the first trimester, I DO NOT stop exercising because of silly old wives tales or peoples nasty comments about me and my family, I DO NOT count macros or watch what I eat, but I DO enjoy my health and sweat it out with exercise 6x a week. I lift, I run, I play with my kids, I walk the dog, I stretch, I just have fun and live my normal life. I think movement is key.. let’s celebrate that. Just want to love on all my healthy pregnant mamas! Keep rockin! My workouts today: 1) 🙌🏼 4 sets of 10 back squats (105lbs) then 20 jumping lunges. 2)🙌🏼 3 rounds of squat hold bicep curls with press, 20 slam balls, 1 suicide run. 3) 🙌🏼 3 Rounds of 10 strict press (65lbs) 10 burpees, 250 meter row. 4) 3 rounds of 10 pull-ups, 10 thrusters, 10 push-ups. 💥💕 #fitpregnancy #29weekspregnant #bumpworkout #celebratefitness

A post shared by Emily Breeze Ross Watson (@emilybreeze) on

Támadták a kismamát, hogy kicsi a hasa, de van ideális pocak?

 

Hozzászólások

Látványos jégfolyosón korcsolyázhatunk idén télen
A gyerekek, de a nagyobbak is imádni fogják, ezt a főleg este látványos jégfolyosót.
Motivációs holtpont átlépése - Útmutatás egy coachtól
Egy korábban felébredt motiváció elvesztése, és annak újbóli megtalálása összetett és személyenként változó folyamat – de persze léteznek általános szabályok és trükkök. Igaz ez a sportra, az életmódváltásra, de a munkahelyi kihívásokra is.
Boszorkányok és harangok: ilyen volt az advent régen
Abban a korban, amikor az emberek még hittek a boszorkányokban és a gonosz szellemekben, fűzfából, szalmából és fenyőágakból fontak koszorút, és arany- vagy piros színű szalaggal díszítették, hogy távol tartsák őket advent idején.
Egészségesen étkezik, és nem retusálja képeit a plus size modell kismama: Ashley Graham
Hamarosan életet ad első gyermekének Ashley Graham teltkarcsú modell, akinek nagyon is példaértékű az, ahogyan a várandóssága alatt étkezik, és amennyit mozog!
Lúdtalp torna! Így erősítse a lábát!
Nemcsak talpbetéttel, de néhány egyszerű gyakorlattal és tehetünk a lúdtalp ellen!
Zsíros, mégis egészséges? Tisztázzuk végre, hogy mit ehet, aki diétázik!
Jó tudni, hogy vannak olyan zsíros élelmiszerek is, amelyek telítettzsírsav-tartalmuk dacára növelik a HDL, vagyis a jó koleszterin szintjét a szervezetben. Ezáltal pedig csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, védik az érfalakat.
Full sminkben a szülőszobán - vajúdás közbeni sminkelés az új őrület
Azt mondják megkönnyíti a vajúdást számukra, ha az összehúzódások közben full sminket készítenek maguknak.
Így csinálták: 4 magyar énekesnő látványos fogyása
Dér Heni, Király Linda, Radics Gigi és Tolvai Reni decemberben közösen állnak színpadra, hogy karácsonyi hangulatba hozzanak minket. Ám a tehetséges énekesnőkben nemcsak a csodás hang a közös, hanem az is, hogy szinte mindannyian megharcoltak a kilókkal, és van véleményük a témában.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.