Oldal kiválasztása
Ezek a hercegnők és hercegnék bizony nem félnek a testmozgástól! Van köztük olimpikon, de olyan is, akinek számos csonttörés sem szegte kedvét a küzdősporttól!

Az olimpikontól a sportmániásig – Mit sportolnak korunk hercegnői?

Katalin hercegné

Vilmos herceg neje nem az edzőtermekre, inkább a csapatsportokra esküszik. Már egészen kiskorában beleszeretett a gyeplabdába, amit egészen az egyetemi évekig űzött. De nagy kedvence volt a kosárlabda, ahogyan a krikett is. Az, hogy évente kilátogat Wimbledonba szintén nem véletlen, nemcsak a kötelességének tesz eleget ezzel, mivel nagy hódolója a tenisznek, amit hosszú évekig űzött tizenévesen. A vagány hercegné valóban imádja a sportokat. Amikor a harmadik gyermekével volt várandós, egy Svédországi utazás alatt nagy pocakkal állt be hokizni az egyik helyi iskola csapatába.

Zara Phillips

A napokban már írtunk Zara Phillips életéről. II. Erzsébet második legidősebb unokája, az iskolában atlétika-, jégkorong- és tornaversenyeken is részt vett. Majd egyértelművé vált számára, hogy a lovassportok illenek hozzá. 2006-ban megnyerte a lovastusa-világbajnokságot, és ugyanabban az évben az Egyesült Királyságban az Év Sportemberének választották. 2012-ben olimpiai ezüstérmet nyert. Készült a visszavonulása utáni évekre is, fizikoterapeutaként diplomázott.

Charlotte Casiraghi

Róla sem hallunk túlságosan sűrűn, pedig Monaco hercegnőjének, Caroline-nak a lánya 2009 óta szerepel a Longines Global Bajnoki Tornán. Bár nem lett belőle profi díjugrató versenyző, gyakran indul a monacói versenyen.

Charlotte Casiraghi

Nem lett belőle profi sportoló, de még ma is rendszeresen versenyez
Fotó: Pierre Suu/Getty Images

Charlène monacói hercegné

Monaco hercegnéje, aki két kisgyermek édesanya Dél-Afrikában született. Egészen kicsi volt, amikor először lement az uszodába, amelynek hangulata elvarázsolta. Részt vett a 2000-es olimpiai játékokon. A női 4 × 100 méteres vegyes váltóval 5. helyezést ért el, 100 m háton 17., 200 m háton 14. lett. 2007-ben visszavonult, majd 2011-ben férjhez ment II. Albert monacói herceghez.

Charlène hercegné

Mielőtt hercegné lett, szép sikereket ért el úszásban, Charlène.
Fotó: Touchline/Getty Images

Katalin Amália hercegnő

A holland királyt legidősebb lánya, Amália követi majd a trónon. A most 15 éves ifjú hölgy nagyon aktív életet él, imádja a focit és küzdősportokat, emiatt már több csonttörést is elszenvedett.

Amália hercegnő

Amália hercegnő több csontja is eltört már sportolás közben
Fotó: Netherlands Royal Pool/Getty Images

Ingrid Alexandra hercegnő

A norvég király unokája, januárban ünnepelte a 15. születésnapját. Ingrid – apja után – a második a trónöröklési sorban. Inkább a téli sportok kedvelője. Szüleivel és testvérével gyakran síelnek együtt, ilyenkor a dán királyi család koronahercege és annak családja is csatlakozik hozzájuk.

Ingrid Alexandra hercegnő

Ingrid Alexandra hercegnő és édesapja, a korona várományosa
Fotó: Nigel Waldron/WireImage

 

Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka – fotó

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.