A Home Office Gym egy olyan mozgásmodul, amelynek gyakorlatait Béres Alexandra fitneszvilágbajnok állította össze. A 2-3 perces videók egy komplett edzésprogramot adnak ki. Ezek a videók korábban csak a Fitpuli felhasználóinak voltak elérhetőek, mostanra azonban bárki rájuk kattinthat, aki otthon vagy az irodában szívesen mozogna.

Béres Alexandra és a Fitpuli neked is segít túlélni a home office-t

Fotó: Fitpuli.hu

A home office kifejezés és az otthonról végzett távmunka fogalma széles körben elterjedt 2020 első negyedévében Magyarországon. A koronavírus-járványnak köszönhetően idén tavasszal nagyon sokan kezdtek otthonról dolgozni. Olyan munkahelyeken is, ahol azelőtt szóba sem került, eszébe sem jutott senkinek, hogy van ilyen lehetőség.

A home office összességében jól vizsgázott: sok munkavállaló és munkáltató is tapasztalhatta, hogy hatékonyan képes működni a távmunka. Kiderült, hogy a dolgozók többsége akkor is elvégzi a feladatát, ha “nincs szem előtt” egész nap. Sőt, van olyan vállalatvezető, aki szerint így hatékonyabb a cég működése, nincsenek felesleges értekezletek, időrabló meetingek, ezek nélkül is kiválóan üzemel a napi ügymenet.

Ez azonban csak az érem egyik oldala, problémák is akadnak az otthonról végzett távmunkával. Például, hogy kevesebbet mozgunk home office-ban és gyakran érezzük a kimerültség jeleit magunkon.

 

Gyakorlatok otthonra vagy az irodába a Fitpulitól

A Fitpuli, Magyarország vezető munkahelyi egészségprogramjaként a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett a mozgásfejlesztésre, hiszen ez a hasonló programoknak egyik kulcseleme. Ennek jegyében a Fitpuli mozgásmodulját Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, a mozgásprogramok egyik legnevesebb hazai szakértője állította össze.

Fotó: Fitpuli.hu

 

A felhasználók a Fitpuli applikációjával egy 28 napos intenzív program keretében minden nap egy újabb témakör egy-egy elemét építhetik be napi rutinjukba a Kihívás funkció segítségével. A Kihívás funkció összesen három különböző területet fog át, ezek egyike a mozgás. A mozgással kapcsolatos kihívások 2-3 perces videók formájában érhetőek el. Ezekben a videókban Béres Alexandra maga mutatja be az általa kidolgozott gyakorlatokat. Ezek olyan speciális gyakorlatsorok, amelyek otthoni vagy irodai környezetben is bármiféle nehézség nélkül elvégezhetők.

 

Tölts el naponta 3 percet Béres Alexandrával az egészségedért!

A napi videók egymásra épülnek, így a 4 hét alatt elvégzett program egy komplett edzésterv végrehajtását jelenti. A gyakorlatokhoz leírás is társul, amiből kiderül, melyik mozgásformát hogyan és milyen mennyiségben ideális végezni. Így akár egy naponta más-más izomcsoportra irányuló, félórás átmozgató edzés is végezhető a gyakorlatok segítségével.

Jó hír, hogy az eredetileg csak a Fitpuli felhasználói számára elérhető videókat a járványra és a széles körben gyakorlattá váló home office-ra tekintettel bárki számára elérhetővé tették a YouTube-on:

Ennek köszönhetően mindenki követheti Béres Alexandra kifejezetten a home office-ra kifejlesztett gyakorlatait. Ha pedig valaki ezt a Fitpuli csapata által biztosított szolgáltatások és támogatás igénybevételével teszi, még többet tehet a saját egészségéért és még többet profitálhat azzal, hogy bekapcsolódik az egészségprogramba.

 

Több home office, kevesebb mozgás

De miért olyan fontos, hogy odafigyelj a rendszeres mozgásra a home office-ban? A járványhelyzet és a home office egyik negatív következménye, hogy kevesebbet mozgunk. Elég rápillantani a Fitpuli digitális vállalati egészségprogram grafikonjára:

Fotó: Fitpuli.hu

 

Az adatokból jól látszik, hogy a szigorúbb járványügyi intézkedések, korlátozások, és a szélesebb körben elterjedő home office bevezetése után jelentősen megváltozott a felhasználók aktivitása. Az intézkedések előtt a napi átlagos lépésszámok hétköznapokon és szombaton egyértelműen meghaladták a vasárnapon mért szinteket. Az intézkedések után viszont ezeken a napokon is a korábban csak a vasárnapokra jellemző szintre esett a megtett lépések száma.

Odafigyelni az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra mindig fontos, de egy, a mostanihoz hasonló járványhelyzet idején különösen az. Ebben hatékony segítséget jelent a Fitpuli és Béres Alexandra Home Office Gym programja. Ezért mindenkinek javasoljuk, hogy próbálja ki, és ha bevált, csinálja végig, illetve, ha úgy gondolja, ismerőseivel is ossza meg ezt a lehetőséget.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Reggeli a bőrnek, mutatjuk mit kell (t)enned!
A nap első étkezése nem csak a szervezeted tölti fel új erővel: a finomságok a bőrrel is csodát tesznek!
A legnagyobb diétás hülyeségek, melyeknek jobb, ha nem dőlsz be
Vigyázz, ha mindent elhiszel, amit a diétáról mondanak, könnyen csapdába eshetsz! Van néhány közkeletű mítosz, amelyeknek jobb, ha nem dőlsz be!
Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület
Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
A legjobb nasik fillérekből, ha diétázol
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatodat nézed, akkor megéri kipróbálni a következő receptet, ami szintén a favoritod lesz.
Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.
Barackos piskóta, glutén-, tej-, és cukormentesen
Különleges mentes receptet mutatunk, melynek főszereplője ezúttal a barack.
Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje
A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.
Végre kiderült, mitől lesz igazán eredményes a diétád
Ne hasaljon el! Vágjon bele tudatosan, lépésről lépésre a fogyókúrába!

Ajánlataink