Nem kellenek különleges eszközök ahhoz, hogy edzeni tudjunk, néha elég egy lépcsősor is. Kezdőknek érdemes könnyíteni a feladatsort, a bemelegítés pedig mindenkinek kötelező!

Így edzhet hatékonyan, ha van a közelben egy magasabb lépcsősor

Fontos!

Hamar érheti sérülés, ha a lépcsőzés előtt nem melegít be! Egy 15 perces lépcsős edzés előtt, mindig legalább 5-10 percet szánjon a bemelegítésre, és ha teheti, még iktasson be legalább 20 perc kardiót is.

1. gyakorlat: Futás

Fusson fel a lépcsősoron legalább négyszer egymásután! Ha még nem elég magabiztos, vagy nagyobb túlsúllyal rendelkezik, ne növelje a tempót, és lefelé inkább sétáljon.

lépcsős, edzés, futás

Alapgyakorlat lépcsősorra
Fotó: Shutterstock

2. gyakorlat: Ugrás és guggolás

Csipőszéles állásban álljon be a lépcső utolsó fokára. Guggoljon le, közben ügyeljen arra, hogy a talpai a földön maradjanak, a guggolása szabályos legyen! Majd ugrással jöjjön fel a guggoló pozícióból, mindig egy-egy lépcsőfokot haladva. Ha az elején még nem elég biztos abban, hogy meg tudja csinálni ezt a gyakorlatot, akkor helyette ismételje meg az első gyakorlatsort, de szedje kettesével a fokokat. Visszafelé fusson, vagy intenzíven sétáljon le a lépcsőn!

ugrás, guggolás lépcső

Ugrás és guggolás lépcsőn
Fotó: Shutterstock

3. gyakorlat: Fekvőtámasz lépcsőmászással

A kiindulópont ismét a lépcső legalsó foka. A kezét tegye egyre feljebb, lábait tegye kissé terpeszbe, vegyen fel fekvőtámasz pozíciót. Csináljon így 3 fekvőtámaszt, majd kezdjen el ebben a pózban felmászni a lépcsőn.A lépcsősor tetején ismét csináljon 3 fekvőtámaszt. Sétáljon, vagy fusson vissza, majd ismételje meg a gyakorlatot háromszor.

fekvőtámasz, lépcső

Lépcsőre mászás fekvőtámaszban
Fotó: Shutterstock

8 perces zsírégetés

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Készíts igazi, cukormentes szilvalekvárt!
Ha eddig nem tudtad magad rávenni a befőzésre, ezt a sütőben készült cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvár receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót
A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.
Joghurtos felhő torta, néha a diétába is belefér
De nézzük, hogyan készül a sütemény!
Döbbenet, ez a 10 tünet mutatja, ha nem iszol elég vizet
Szervezetünk 80%-ban vízből áll. Testünk minden egyes sejtje és szövete ezt használja a megfelelő működéshez, ezért fontos, hogy minden nap elegendő folyadékhoz jussunk.
Diétás mennyország: süss piskótát cukkiniből
A cukkini a diétázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen 10 dkg cukkini mindössze 17 kalóriát tartalmaz. Ráadásul nagyon sokféleképpen elkészíthető, Akár desszertet is süthetünk belőle.
A legjobb reggeli egy orvos szerint, a szeretnél fogyni
Abban minden szakértõ egyetért, hogy a reggeli nagyon fontos, ha le akarsz adni pár kilót. Ám korántsem mindegy, hogy mi kerül a pocakodba reggelenként.
Te tudod, melyik a 10 legegészségesebb szénhidrát? Mutatjuk a listát
A fogyókúra során sokan drasztikusan lecsökkentik a szénhidrátbevitelt, azaz elhagyják a kenyeret és a tésztaféléket, ám ez nem a jó megoldás.
Ártalmas trendek az életmódváltásban, amik nem mindenkinek tesznek jót!
Az egészséges életmód jegyében született új irányzatok nem mindenkinek teszik jobbá az életét. A nagy intenzitású edzések, vagy bizonyos élelmiszerek kivonása az étrendből egyeseknek az egészséget jelentik, míg másoknak nem hoznak pozitív változásokat az életükben, sőt akár meg is betegíthetik őket. Íme, öt életmódtrend, amely nem mindig egészséges.

Ajánlataink