A társadalom szélesebb rétegeit érhetik el, tágíthatják nemcsak a tevékenységi kört, de új szakmai partnerkapcsolatokat is köthetnek a hazai sportszervezetek, ha csatlakoznak a Sportklubok az Egészségért Programhoz.

Összefognak a sportklubok – együtt az egészségért!

Nemzetközi gyökerekkel rendelkező modell, ami most fókuszáltan hazai sportszervezetek működését segítené. A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubbal (DEAC) 2018-ban indította a Sportklubok az Egészségért pilot programját, melynek célja az egészség-orientált sportklubok szemlélet megismertetése és elterjesztése a hazai sportegyesületek körében. A nemzetközi hátteret a Sport Clubs for Health program jelenti, amelyet már számos EU tagország adaptált.

sport

Fotó: Shutterstock

A Sportklubok az Egészségért Program a megújulásra nyitott verseny- és szabadidősport szervezetek számára kínál kidolgozott, letesztelt módszert, annak érdekében, hogy az egészségvédő testmozgás bevezetésével a meglévő célcsoportjaik, vagy ettől szélesebb kör számára nyújthassanak egészségfókuszú mozgásprogramokat, szolgáltatásokat.

 

Hogyan segíti a program az egyesületeket?

  • Innovatív, szakmai anyagokkal támogatott szervezetfejlesztés valósulhat meg sportszervezetnél.
  • Az egészségvédő testmozgásra fókuszáló program tágabb tevékenységi kört, új célcsoportot és új tagokat jelenthet.
  • Egyszerű, letisztult megoldásokat kínál a szélesebb kor- és célcsoport számára nyújtott sportszolgáltatás megszervezésében, szabadidősport profil kialakításában.
  • A sportszervezet újrapozícionálhatja magát, új kapukat nyitva a döntéshozók és esetleges új partnerek felé.
  • Élen járhat a Sportklubok az Egészségért szemlélet magyarországi bevezetésében, megismerheti a társklubok tevékenységét.

 

Bővebb információért látogass el a mozogj.ndhsz.hu, mozogj.deac.hu oldalakra, vagy az egyesület Facebook-oldalára.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink