Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához! Persze nem csak diéta idején érdemes karfiolt enni, mivel nagyon finom! Ehhez az egyszerű ételhez például csupán 5 hozzávalót kell beszereznünk Nincs vele nagy koszolás, gyorsan és könnyen összedobhatjuk. Alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes, szinte bármelyik diétába könnyedén beilleszthetjük ezt a karfiolt, de brokkoival is nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 csésze karfiol, virágaira szedve, nem túl puhára párolva
- 2 ek vaj, olvasztva
- ½ csésze parmezán, finomra reszelve
- 1 tk piros paprika
- ¼ tk őrölt fekete bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra. Mártsuk a karfiol virágokat az olvasztott vajba. Egy zárható dobozban (vagy egy cipzáras zacskóban) keverjük össze a reszelt parmezánt a piros paprikával és a fekete borssal. Dobjuk bele a karfiolvirágokat, és finoman rázogatva bundázzuk be. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsük szét egy rétegben a panírozott karfiol virágokat. Toljuk a sütőbe 20 percre. Akkor kész, amikor a szélei már ropogósra pirulnak. Sütőből kivéve, még forrón a legfinomabb.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Kókuszos lett a tiramisu, ezt az éjszaka közepén is majszolhatod
- Itt a tél legfinomabb diétás sütije: 10 perces máktorta
- Felejtsd el a sültkrumplit: itt a diétás cukkiniropogós