Próbáld ki minél többféle módon, íme néhány könnyen és gyorsan elkészíthető, méghozzá recept nélküli ötlet.

Ezzel a zöldséggel könnyedén ledobod a felesleget

Most indul a spárgaszezon, aminek nagyon örülünk, hiszen a spárga egészségre gyakorolt számos jótékony hatása mellett bizonyítottan megszabadít a felesleges zsírtól is ez a tavaszi zöldség! Ezt a zamatos finomságot számtalan módon elkészítheted, így fogyókúrád igazi gasztronómiai élmény lehet a spárgával.

1. Párolt zöldspárga majonézzel

Még recept sem kell hozzá! 5 perc alatt párold puhára a spárgát, forgasd bele egy kis vajba és csorgass rá könnyű majonézt! Ennél egyszerűbb nincs!

2. Spárgás lepényke

Vegyél egy csomag kész light levelestésztát, nyújtsd ki, vágd fel tetszés szerinti darabokra, kend meg tojással, majd pakold meg zsenge spárgával. Tetejére boríts egy-két szelet sajtot, 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd készre.

3. Spárga krémleves

Minden krémleves receptje úgy kezdődik, hogy használj alaplét. Itt ez nem szükséges. 2 szem krumplit felaprítva enyhén sós vízben főzz puhára, az utolsó 5 percre add hozzá a spárgát. Amikor az is puha, turmixold össze az egészet és habard be egy pohár tejszínnel a levest. Nyomj rá citromot, és díszítsd néhány egészben hagyott spárgafejjel.

4. Spárga főtt tojással

Baconos-spárgás szendvics tojással

Baconos-spárgás szendvics tojással
Fotó: shutterstock

Az olaszok egyik legnépszerűbb spárgás receptje. A vajon párolt spárga mellé főtt tojást darabolnak, egy kis olíva olajjal megspriccelik, sóval, borssal ízesítik. Egy kis majonéz igazán pikáns hozzá.

5. Szalonnás-zöldborsós spárgaköret

Piríts zsírjára jó maréknyi felcsíkozott bacon szalottát, majd forgasd össze előre megpárolt spárgával (1 cs) és zöldborsóval (1 pohár). Megszórhatod borssal, nyomhatsz rá citromot, sózni viszont nem kell.

6. Sajtkéreg alatt sült spárga

2 percre dobd sós forró vízbe a spárgát, csöpögtesd le és terítsd szét egy kivajazott sütőtálban. Szórd meg a spárgát jó bőven reszelt sajttal, majd told be a sütőbe. 7-8 perc alatt klasszul megolvad rajta a sajt, és szépen megpirul.

7. Zöldspárgás rizottó

Ez sem bonyolult, de tény, hogy kell hozzá a sárgán kívül 1 fej hagyma, 20 dkg gomba, 10 dkg rizs és némi olaj is. És jó, ha van otthon némi zöldfűszer. Tedd fel főni a rizst, ahogy szoktad. Pirítsd le a felaprított hagymát olajon, forgasd össze a gombával, pár perc múlva rádobhatod az 5 cm-es darabokra vágott spárgát is. Sózd, borsozd, adj hozzá csipetnyi zöldfűszert. A végén keverd össze a zöldséges ragut és a menet közben kifőtt rizst, majd jöhet rá a szokásos citom. Ha még reszelt sajtot is szórsz rá, király(lány) vagy!

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink