A tapasztaltabb életmódváltók már tudhatják: ha okosan, előre tervezetten készítjük elő az ételeket, elég csak heti néhány órát fordítanunk arra, hogy étrendünk tápanyagdús és változatos legyen. Az elkészített ételek 4 napig fogyaszthatók biztonságosan – de csak akkor, ha ismerjük konyhánk központi szereplőjét, a hűtőnket, és megfelelően használjuk azt.

A hűtőnk is fontos partnerünk lehet az egészséges konyha kialakításában

Megfelelő tárolás

Az elkészített ételek sokáig ízletesek és frissek maradnak, ha légmentesen lezárt dobozokban tároljuk őket. Ne helyezzük azonban a frissen elkészült, forró ételeket a hűtőbe: ez egyrészt a készüléknek sem tesz jót, hiszen extra energiával kell visszahűtenie a belső teret. Márpedig a hűtő hőmérsékletingadozása az ételek romlásának egyik legfőbb okozója. Ezért is kaphatók már olyan hűtőszekrények – például az LG LINEARCooling™ technológiával ellátott eszközei –, amelyekben normál használat mellett garantált a 0,5 C° alatti hőmérsékletingadozás1.

hűtőnk

Képek forrása: LG

Másrészt, ha legalább 30 percig hagyjuk kihűlni a dobozok tartalmát, és csak aztán helyezzük azokra a fedőt, elkerülhetjük, hogy a lecsapódó pára nedvessé, és így romlandóbbá tegye az ételeinket. Fontos azonban, hogy egy óránál tovább semmiképp se hagyjuk szobahőmérsékleten az elkészült ételt.

Válasszunk jól hűtőt!

Mivel ma már az egyszerűbb hűtők esetében is nagyjából egyenletes a hőmérséklet a készüléken belül, bármilyen terméket elhelyezhetünk bármelyik polcon. Érdemes azonban olyan eszközt választanunk, amelyben speciális rekeszek, fiókok segítenek abban, hogy az élelmiszerek minél tovább frissek maradjanak. A FreshBalancer™ fiók páratartalmát például ahhoz mérten állíthatjuk be, hogy zöldség vagy gyümölcs kapott benne helyet, míg a FreshConverter™ fiók hőmérsékletét az alapján adhatjuk meg, hogy húst, halat vagy zöldséget szeretnénk néhány napig frissen tárolni benne.

hűtőnk

Képek forrása: LG

Az ideális hőmérséklet

Hogy ételeink a lehető legtovább frissek és biztonságosan fogyaszthatóak maradjanak, a hűtő hőmérsékletét állítsuk 4 °C-ra, vagy ennél egy kicsivel alacsonyabb hőfokra. Ennél magasabb hőmérsékleten a húsok és a halak megromolhatnak, a túl hideg környezetben viszont a zöldségek és gyümölcsök fagyhatnak meg. Ha az italok mellett gyakran használjuk gyorsan romló termékek tárolására a hűtőajtót, érdemes DoorCooling+™ technológiájú hűtőt választanunk, amely külön hideg levegőt juttat az ajtó rekeszeibe ezzel gyorsan lehűtve a termékeket a bevásárlás után. Így egy forró nyári napon sem kell majd sokáig várnunk arra, hogy frissítő italokat vagy joghurtokat fogyasszunk, és a gyorsan romló termékeket is hamar biztonságban tudhatjuk.

Okos megoldások – értünk

Az LG legújabb hűtőszekrényei számos okos funkcióval és extra szolgáltatással járulnak hozzá ahhoz, hogy tudatos konyhánkat könnyebben menedzseljük. A wifi-funkciós hűtők hőmérsékletét például a mobilunkról is ellenőrizhetjük, de ha véletlenül nyitva hagytuk az ajtót, és emiatt kiszökik a hideg levegő, akkor is rögtön értesítést kapunk. Ha szeretnénk elkerülni az ajtó kinyitásakor tapasztalható hideglevegő- és energiaveszteséget, válaszhatunk ún. InstaView™ készüléket, amelynek üvegajtajára kettőt koppintva a zárt hűtőbe is benézhetünk.

hűtőnk

Képek forrása: LG

Ismerje meg a legújabb hűtőszekrények kínálatát és mindazon további előnyőket az az LG weboldalán, melyek kényelmesebbé tehetik a mindennapjainkat.

1UL-teszteredmények alapján, melynek során az LG saját mérési módszerét használva vizsgálták a hűtőrészen belül a csúcsértékek közötti hőmérséklet-ingadozást az alulfagyasztós LGE GBB72NSDFN(±0.5), a French Door GF-L570PL(±0.5), a Side by Side J811NS35(±0.5), a Felülfagyasztós B607S(±0.5) és a Felülfagyasztós B606S(±1.0) modellek esetén.

Ezek is érdekelhetnek!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fogyás 50 felett: étrend és fitnesz tippek menopauza idejére
A megfelelő étrend, a rendszeres mozgás és a hormonbarát táplálkozási tippek segítségével 50 felett is formában maradhatsz.
3 gyors diétás süti air fryerben – egészséges édesség percek alatt
Az air fryer nemcsak ropogós krumplihoz vagy csirkéhez ideális – pár perc alatt diétás sütiket is varázsolhatsz vele! Mutatunk három gyors, egészséges receptet, amivel bűntudat nélkül élvezheted az édességet.
Omega-3 és az agyunk: Memória, koncentráció, kiegyensúlyozott hangulat
Az agyunk a legkomplexebb szervünk: folyamatosan dolgozik, még álmunkban is. Ahhoz, hogy tisztán gondolkodjunk, jól emlékezzünk, tudjunk fókuszálni, és ne uraljon el bennünket a hangulatingadozás, nem elég a szellemi edzés – megfelelő tápanyagokra is szükség van. Ebben kulcsszerepet kapnak az Omega-3 zsírsavak, különösen a DHA és az EPA.
Egy korty, és pörög az anyagcsere – így készíts gyömbérshotot otthon
A gyömbér nemcsak fűszer, hanem igazi szuperélelmiszer: serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, és egy frissítő házi shot formájában a diéta és a fitnesz program tökéletes kiegészítője lehet.
Ez az almás süti még diéta mellett is belefér – és mennyei finom!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Diétás ropogtatnivaló: házi répachips
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor titkos tünete: ezért szökik fel a vérnyomásod
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.