Ennek a receptnek a különlegessége a morzsa hozzávalóiban rejlik. Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, igazi őszi gyümölcsös finomság!

Reform almás-körtés morzsasüti mandulával

Ezúttal a Vidék íze egyik kiváló receptjét hoztuk el nektek: az almás-körtés morzsasüti tésztája nem a hagyományos összetevőkből készül, hanem rizs-, hajdina- és kölesliszttel, valamint aprított mandulával. Cukor helyett mind a tésztát, mind a gyümölcsös tölteléket készítheted 1:1 arányú cukorhelyettesítővel, de ha szereted, használhatsz nyírfacukrot is: utóbbi energiatartalma (240 kcal/100 g) kisebb, mint a sima kristálycukoré (400 kcal/100 g), a glikémiás indexe pedig jóval alacsonyabb. Aki nem kedveli az aszalt szilvát, cukrozatlan aszalt vörös áfonyával vagy aszalt sárgabarackkal is helyettesítheti.

 

Reform almás-körtés morzsasüti mandulával

Hozzávalók (12 szelethez):

¾ csésze olvasztott kókuszzsír

1 csésze aprított mandula

½ csésze barna rizsliszt

½ csésze hajdinaliszt

½ csésze kölesliszt

½ tasak sütőpor

½ csésze cukor vagy nyírfacukor

A gyümölcsös töltelékhez:

400 g tisztított alma

200 g tisztított körte

kis darabka gyömbér lereszelve

1 tasak vaníliás cukor (elhagyható)

1 kk őrölt fahéj

1 csipet őrölt szegfűszeg

50 g aszalt szilva

1-2 ek cukor vagy nyírfacukor

 

Elkészítése:

1. Először is gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit – lágy, ragacsos massza lesz belőle. A nagyobbik részét nyomkodjuk bele egy nagy, kerek piteforma aljába. Amíg elkészül a gyümölcsös töltelék, a maradék tésztát rakjuk be a fagyasztóba.

2. A gyümölcsöket vágjuk kis kockára, és a fűszerekkel, aztán pici cukorral, összevágott aszalt szilvával együtt, víz hozzáadása nélkül pároljuk meg.

3. A piteformába nyomkodott tésztát szurkáljuk meg, majd tegyük 140 fokos sütőbe, a hőmérsékletet pedig emeljük 180 fokra, és süssük elő a pitetésztát 12 perc alatt. Vegyük ki, kanalazzuk rá a fűszeres gyümölcsöt (mehet forrón is). Csipkedjük rá a maradék tésztát, toljuk vissza a sütőbe, és süssük készre.

Elkészítési idő: 80 perc

 

DF-tipp:

A hidegebb hónapokban vaníliasodó, a melegebb időszakokban vaníliafagyi illik mellé.

 

Még több kipróbált receptet találsz a Vidék íze magazinban és a videkize.hu weboldalon!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fogyás cukrászként: Benjamin fogyás története!
Nagy Benjámint édesanyja életmódváltása és fogyása ösztönözte arra, hogy ő is belevágjon a nagy kihívásba. Azóta kölcsönösen inspirálják egymást, sőt, edzésre is közösen járnak…
Diétás napok, isteni ízekkel– levestől könnyebb az élet
A levest nemcsak a tested melegítésére fogyasztod, hanem egyúttal folyadékpótlásra és energiabevitelre is kiváló megoldás.
Hizlaló zöldségek, ezektől óvakodj, ha diétázol
Jobb, ha körültekintő vagy, mert ha ezeket választod a diétádhoz, súlyod nemhogy csökkenni nem fog, de több kilót fel is szedhetsz magadra. Érdemes mindig utánajárni, mitől kell óvakodni!
Esküvő előtti diéta
Minden menyasszony arra vágyik, hogy amikor oltár elé áll, tökéletesen mutasson rajta a ruha, és ragyogjon. Ez a diéta minden álmot valóra vált!
Színek és anyagok, melyek vékonyítanak
A megfelelő ruházati anyagok és minták megválasztása elősegítheti az áramvonalasabb sziluette kialakítását.
3 édesség, amit fogyni vágyóként is nyugodtan ehetsz húsvétkor
Húsvétkor sem kell lemondanod az édességekről, ha figyelsz az alakodra! Mutatok három egyszerű és finom desszertet, amit bűntudat nélkül élvezhetsz az ünnepi asztalon.
Nem tudsz fogyni? 5 dolog, amitől piszokul lelassul az anyagcseréd
Hiába edzel és eszel tudatosan, a fogyás mégsem indul be? Lehet, hogy az anyagcseréd lassult be – mutatjuk az 5 leggyakoribb hibát, amit érdemes mielőbb elkerülnöd!
Gyaloglással fogynál 50 felett? Íme egy heti edzésterv!
Nézd meg, hogyan építheted be ezt a mozgásformát a mindennapjaidb

Ajánlataink