A tapasztaltabb életmódváltók már tudhatják: ha okosan, előre tervezetten készítjük elő az ételeket, elég csak heti néhány órát fordítanunk arra, hogy étrendünk tápanyagdús és változatos legyen. Az elkészített ételek 4 napig fogyaszthatók biztonságosan – de csak akkor, ha ismerjük konyhánk központi szereplőjét, a hűtőnket, és megfelelően használjuk azt.

A hűtőnk is fontos partnerünk lehet az egészséges konyha kialakításában

Megfelelő tárolás

Az elkészített ételek sokáig ízletesek és frissek maradnak, ha légmentesen lezárt dobozokban tároljuk őket. Ne helyezzük azonban a frissen elkészült, forró ételeket a hűtőbe: ez egyrészt a készüléknek sem tesz jót, hiszen extra energiával kell visszahűtenie a belső teret. Márpedig a hűtő hőmérsékletingadozása az ételek romlásának egyik legfőbb okozója. Ezért is kaphatók már olyan hűtőszekrények – például az LG LINEARCooling™ technológiával ellátott eszközei –, amelyekben normál használat mellett garantált a 0,5 C° alatti hőmérsékletingadozás1.

hűtőnk

Képek forrása: LG

Másrészt, ha legalább 30 percig hagyjuk kihűlni a dobozok tartalmát, és csak aztán helyezzük azokra a fedőt, elkerülhetjük, hogy a lecsapódó pára nedvessé, és így romlandóbbá tegye az ételeinket. Fontos azonban, hogy egy óránál tovább semmiképp se hagyjuk szobahőmérsékleten az elkészült ételt.

Válasszunk jól hűtőt!

Mivel ma már az egyszerűbb hűtők esetében is nagyjából egyenletes a hőmérséklet a készüléken belül, bármilyen terméket elhelyezhetünk bármelyik polcon. Érdemes azonban olyan eszközt választanunk, amelyben speciális rekeszek, fiókok segítenek abban, hogy az élelmiszerek minél tovább frissek maradjanak. A FreshBalancer™ fiók páratartalmát például ahhoz mérten állíthatjuk be, hogy zöldség vagy gyümölcs kapott benne helyet, míg a FreshConverter™ fiók hőmérsékletét az alapján adhatjuk meg, hogy húst, halat vagy zöldséget szeretnénk néhány napig frissen tárolni benne.

hűtőnk

Képek forrása: LG

Az ideális hőmérséklet

Hogy ételeink a lehető legtovább frissek és biztonságosan fogyaszthatóak maradjanak, a hűtő hőmérsékletét állítsuk 4 °C-ra, vagy ennél egy kicsivel alacsonyabb hőfokra. Ennél magasabb hőmérsékleten a húsok és a halak megromolhatnak, a túl hideg környezetben viszont a zöldségek és gyümölcsök fagyhatnak meg. Ha az italok mellett gyakran használjuk gyorsan romló termékek tárolására a hűtőajtót, érdemes DoorCooling+™ technológiájú hűtőt választanunk, amely külön hideg levegőt juttat az ajtó rekeszeibe ezzel gyorsan lehűtve a termékeket a bevásárlás után. Így egy forró nyári napon sem kell majd sokáig várnunk arra, hogy frissítő italokat vagy joghurtokat fogyasszunk, és a gyorsan romló termékeket is hamar biztonságban tudhatjuk.

Okos megoldások – értünk

Az LG legújabb hűtőszekrényei számos okos funkcióval és extra szolgáltatással járulnak hozzá ahhoz, hogy tudatos konyhánkat könnyebben menedzseljük. A wifi-funkciós hűtők hőmérsékletét például a mobilunkról is ellenőrizhetjük, de ha véletlenül nyitva hagytuk az ajtót, és emiatt kiszökik a hideg levegő, akkor is rögtön értesítést kapunk. Ha szeretnénk elkerülni az ajtó kinyitásakor tapasztalható hideglevegő- és energiaveszteséget, válaszhatunk ún. InstaView™ készüléket, amelynek üvegajtajára kettőt koppintva a zárt hűtőbe is benézhetünk.

hűtőnk

Képek forrása: LG

Ismerje meg a legújabb hűtőszekrények kínálatát és mindazon további előnyőket az az LG weboldalán, melyek kényelmesebbé tehetik a mindennapjainkat.

1UL-teszteredmények alapján, melynek során az LG saját mérési módszerét használva vizsgálták a hűtőrészen belül a csúcsértékek közötti hőmérséklet-ingadozást az alulfagyasztós LGE GBB72NSDFN(±0.5), a French Door GF-L570PL(±0.5), a Side by Side J811NS35(±0.5), a Felülfagyasztós B607S(±0.5) és a Felülfagyasztós B606S(±1.0) modellek esetén.

Ezek is érdekelhetnek!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez november legjobb diétája, karácsonyra bomba alakod lesz
A szervezet feltöltődik vitaminokkal, tápanyagokkal, méghozzá úgy, hogy közben fogyhatunk is.
Ez az ősz legjobb diétás fegyvere, így vesd be a savanyú káposztát
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.
Alma és mogyoróvaj: az egyik legjobb nasi, ha diétázol
A nassolás mindig veszélyes terep. Szerencsére léteznek olyan nasik, amelyek szinte azonnal elejét veszik az egészségtelen vágyakozásnak. Íme egy remek ötlet, amit a táplálkozástudomány szakértői ajánlanak!
Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.

Ajánlataink