Első pillantásra az ember azt gondolná: a sneaker egy sportcipő. Ennél viszont jóval többről van szó, ma már egy életérzésről beszélünk e típus kapcsán. Nézzük meg kicsit jobban, miről is takar ez az évek óta töretlenül uralkodó trend!

Sneaker – milyen típusú cipők és milyen stílusokkal kellene viselni őket?

Történelem és kultúra

Akármilyen hihetetlennek tűnik, a sneakerek már az 1800-as évek vége óta a piacon vannak, persze nem a mostani formájukban. Sportcipőként, strandcipőként kerültek a köztudatba, hogy aztán a vulkáni gumiból készült talpukkal. Kényelmes és jól szellőző textil anyagukkal igazi közönségkedvenccé váljanak. A kényelmes és könnyű viselet hamar belopta magát az emberek szívébe. Ma pedig már ott tartunk, hogy a legnagyobb gyártók versenyeznek a különféle formájú, színű, anyagú cipőikkel, hogy a sneakerheadek felfigyeljenek rájuk. Egy egész városi kultúra épült a cipők köré, amiben persze akadnak igazi klasszikusok, amik nem hiányozhatnak egyetlen gyűjtő szekrényéből sem. Arról nem is szólva, hogy ez az utcai divat megfordította a trendeket, és kreativitásával, sokszínűségével egészen a kifutókig jutott, ahol a nagy divatházak tervezői a modelleket ezekben a sportcipőkben vonultatják fel.

Sneakerek

Sneakerek – milyen típusú cipők és milyen stílusokkal kellene viselni őket? Képek forrása: freepik

Miért ilyen népszerű?

A sneaker kényelmes viselet, ami ma már utcai divatként éppen annyira jelen van, mint a sportéletben. A töretlen sikere annak köszönhető, hogy mindenki talál a saját ízlésének megfelelőt, hiszen a variációk száma szinte végtelen, ahogy arról mi is meggyőződhetünk az answer.hu kínálatában. A különféle talpvastagságok mellett a legváltozatosabb felső borításokkal, apró egyedi részletekkel, színekkel találkozhatunk, sportosabb, elegánsabb variációban. A divatos megjelenés elengedhetetlen kelléke, ami ráadásul egész nap kényelmes. Kell ennél több?

Nem elég, hogy divatos, még egészséges is?!

Ha az eddigi érdemei nem lettek volna elég meggyőzőek, arra is érdemes gondolnunk, hogy a trendek néha milyen kényelmetlenségekkel járnak. A sneaker viszont nem csak vagány és lezser, egészségesen is tartja lábunkat, így nem számít, hogy az irodába vagy a kosárpályára vesszük fel, a lábunk hálás lesz érte.

Mivel lehet viselni?

A sneaker titka a fentiek mellett, hogy nagyon sokoldalú, nem csak a cipők formája, hanem a kombinálhatósága terén is. Alig tudunk olyan alkalmat mondani, amikor mellőznünk kellene kedvenc sportcipőnket. Egy üzleti megbeszélés, egy laza sörözős este a srácokkal, egy fontos randevú, vagy akár egy átlagos hétköznap, mindenhol megállja a helyét a sneaker. Stílusunk, személyiségünk kifejezésének egyik kiváló eszköze a megjelenésünk, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mit kombinálunk mivel. Létezik 3 ruhadarab, amely nem hiányozhat egy férfi ruhatárából, és ezek mellett a sportcipő az, amiknek minden férfinak helyet kellene találnia a szekrényében. Ha a sportos megjelenésre szavazunk, egy aktív naphoz a kapucnis pulóver és egy kényelmes télikabát tökéletes kombináció lesz egy farmerrel, amihez már csak a kedvenc sportcipőnk kell. Elegánsabb összeállításkor sem kell lemondanunk a sneaker előnyeiről, egy szövetkabáttal igazi metropolita külsőt kölcsönöz nekünk.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink