A sminktáskában lapuló csodálatos sminkeszközök nélkülözhetetlenek a mindennapi szépségápoláshoz. Összegyűjtöttük azokat a termékeket, amelyek a női sminkkollekció alapját képezik. Önnek nincs más dolga, csak beszerezni ezeket, és gyakorolni a szépítkezést mindaddig, amíg az összhatás tökéletes lesz.

10 alapfelszerelés, ami nem hiányozhat a sminktáskából!

Arcra

ALAPOZÓ
Tökéletes arcbőr nincs – vagy legalábbis nagyon ritka az a nő, aki elégedett lehet a bőrével. Az alapozó minimalizálja a pórusokat, eltünteti a bőrhibákat, kiegyenlíti a bőrfelszínt. A bőrtípusnak és bőrszínnek megfelelő alapozóval csodálatos, egységes arcbőrt varázsolhat magának.

KORREKTOR
A legjobb alapozó mellett is szükség lehet korrektorra, amivel elfedheti a hegeket,
pattanásokat, pigmentfoltokat, sőt még a szem alatti szürke karikákat is. A legjobb választás egy több színt is tartalmazó korrektorpaletta, amelyben a bőrszínű árnyalatok mellett megtalálható a rózsaszín és a zöld is. Az előbbivel a kékes, szem alatti karikákat tüntetheti el, az utóbbival a piros foltokat.

PÚDER
Az alapozó fixálásához szükség van púderre is. Használhat kompakt vagy porpúdert. Bőrtípustól függően elegendő egy leheletnyi fixáló púder, de zsíros bőrre például mattító, a felesleges olajat felszívó púder szükséges.

PIROSÍTÓ VAGY BRONZOSÍTÓ
Ezekkel a termékekkel életre kelti az arcát: az alapozóval eltüntetett természetes ragyogását adja vissza a bőrnek. Vigyázzon, hogy milyen színt használ, hogy az eredmény ne legyen ijesztő! Világos, hideg bőrtónushoz a rózsaszínes árnyalatok illenek, a sötétebb, meleg bőrhöz pedig barackos, korallos színek. A bronzosítót legjobb nagy, bolyhos ecsettel felvinni azokra a területekre, ahol a nap természetesen is megszínezné az arcát, azaz a homlokra, a járomcsontokra és az orra.

Szemre

SZEMPILLASPIRÁL
A mindennapi sminkeléshez elengedhetetlen a fekete vagy sötétbarna szempillaspirál. Ennek használata ugyanis a leghatékonyabb módja a szem kiemelésének.

SZEMCERUZÁK
A klasszikus fekete árnyalat minden bőrszínhez jól illik, és a füstös smink alapja. A szép kávé-, illetve barna színű bőrrel remekül harmonizál a barna színű szemceruza, a natúr és romantikus sminkekhez nélkülözhetetlen. A fehér színű ceruzával élénkítheti a szemét, ha a belső szemzugba és a vízvonalra viszi fel, a szemöldök alatt elsatírozva pedig optikailag megemelheti azt. Típustól függően a sötétkék szemceruza éberebb tekintetet kölcsönöz.

SZEMHÉJPÚDER
Mivel alap-sminkkollekciót állítunk össze, fontos, hogy legyen néhány természetes barna és szürke árnyalatú púder a neszesszerben. Ezenkívül szükség van törtfehér színűre is, amely highlighterként is használható, a szemöldök alá, a belső szemzugba kenve.

SZEMÖLDÖKCERUZA
Hacsak nincs tökéletes vonalú és formájú szemöldöke, szemöldökceruzára is szüksége lesz. Ezzel lehet ugyanis elrejteni a szemöldök apróbb hibáit.

Szájra

AJAKÁPOLÓ BALZSAM
Egy jó balzsam csodákat tesz az ajkak érzékeny bőrével, különösen a kemény téli időszakban. A legjobb, ha több balzsamot is beszerez, hogy mindig kéznél legyen, ha szükséges. Válasszon 100 százalékban természetes anyagból készült ajakápolókat.

SZÁJFÉNY
Feldobja a sminket és optikailag nagyítja az ajkakat. Érdemes egy natúr árnyalatot beszerezni, amely egyezik a száj színével.

Ezek is érdekelhetik!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink