Mire minden megfőtt, megsült, minden evőeszköz csillog-villog, megterítettünk az ünnepnapokra tartogatott étkészlettel, egy háziasszony sincs éppen olyan formában, hogy a címlapra kerülhessen. Ám sok idő nincs a töprengésre vagy a pihenésre, mert hamarosan csengetnek – a fa alatt és a bejárati ajtónál is –, és betoppannak a vendégek.

Karácsonyi szépségexpressz  – Legyen partiképes egy óra alatt

A karácsonyi vendégsereget nem lehet halászléfoltos, lisztes tréningalsóban fogadni, úgy, hogy közben a hajunkról hullik a panírmorzsa. Nincs mit tenni, azonnali nagygenerálra van szükség. Lehetőség szerint úgy, hogy közben azért szusszanhassunk is egy kicsit. Egy óra alatt bárki kipihent, vonzó háziasszonnyá léphet elő.

Engedjen egy kád forró vizet, szórjon bele fürdősót vagy illatos habfürdőt. Amíg a vizet engedi, mossa meg az arcát, majd alkalmazzon egy kímélő bőrradírt. Ne legyen túl szemcsés, mert az túlságosan feldörzsöli a bőrt. Alaposan radírozza át az arcát, majd langyos vízzel öblítse le. Ha a bőre annyira érzékeny lenne, hogy nem bírja a bőrradírt, egy könnyű hidratáló, tejes arclemosóval távolítsa el a szennyeződéseket, az esetleges sminkmaradványokat. Langyos vízzel öblítse le, és puha törülközővel itassa fel a nedvességet.

Kapja elő a szemöldökcsipeszt és szedje ki a szemöldökét. Azért most, mert így van ideje a bőrnek megnyugodni, megszűnik a bőrpír, mire a készülődés végére ér. Ennyi idő alatt a kád is kellőképpen megtelik forró vízzel.

12 perc

Készítsen mindent maga köré a kádhoz. Egy nagy törülközőt és egy kisebbet a hajmosáshoz. Legyen a keze ügyében borotvagél vagy -hab, egy éles borotva, egy arcpakolás, egy testradír, sampon, balzsam, tusfürdő. Ha mindez megvan, merüljön el a habokban. Engedélyezzen magának kb. 5-8 percet, amikor semmit sem csinál. Ennyi bőven belefér ebbe a programba.

Majd fogja meg a testradírt, és alaposan dörzsölje át a testét. Tussal vagy a fürdővízzel öblítse le. Ezután vizezze be a haját és mosson hajat. Öblítse le és jöhet rá a balzsam. A balzsamot vagy a hajpakolást hagyja a haján, és vigye fel az arcára az arcpakolást is. Közben ragadjon borotvát – már ha szükséges – és végezzen szőrtelenítést a legfontosabb területeken. Ha valaki más módon szőrtelenít, ez a lépés természetesen kimarad, helyét egy kis pihenés veszi át, míg az arc- és hajpakolás hat. Ez legyen minimum 5-8 perc, ennyi idő kell, hogy a hatóanyagok a megfelelő mértékben felszívódjanak a bőrben, illetve a hajszálakban. Ha az idő letelt, mosson arcot, öblítse le a haját, és máris kiléphet a kádból.

20 perc

Alaposan kenje le a testét testápolóval, majd fésülje ki a haját. Következhet a hajszárítás. Ha pucér testtel végzi, a testápoló remekül felszívódik, de ha fázna, csavarjon maga köré egy törülközőt. Amennyiben hajvasalót vagy hajsütő vasat is használ, ezt csak akkor kezdje melegíteni, ha a hajszárítással végzett.
Amíg a hajsütő vas vagy vasaló melegszik, kenjen fel arcára egy nagyon könnyű hidratálókrémet. Fejezze be frizuráján az utolsó simításokat.

10 perc

Ha a frizura rendben van, már csak egy gyors sminket kell feldobni. Nem kell túlzásba esni. Egy leheletnyi alapozó, egészen vékony rétegben, hiszen a hidratálókrém már megtette hatását, ráadásul vegyük figyelembe, hogy a vacsora szervírozása, az esti rohangálás során valószínűleg picit verejtékezni fogunk. Ezáltal fényes lesz a bőr, amelyen nem szép látvány a maszatos alapozó. Ezzel tehát bánjunk csínján. Némi szemhéjfesték, szigorúan poralapú, nem krémes állagú, mert ez utóbbi könnyen összecsomósodik, elkenődik és igen kellemetlen látvány. Némi szempillaspirál, lehetőség szerint vízálló, de mindenképp olyan, ami nem kenődik el könnyen. A szemünk alsó részére ne tegyünk sok festéket, épp csak a pillákat húzzuk át egy kis színnel. Ott kenődik el a leggyorsabban a festék. Végül zárjuk a sminkelést egy kevés arcpírral és porpúderrel. Sokan nem szeretik a porpúdert, pedig segítségével elkerülhető a fénylő bőr. Kifejezetten zsíros bőrtípusra nagyon előnyös. Ne pamaccsal, hanem ecsettel vigye fel arcára a porpúdert, így sokkal egyenletesebb fedést érhet el, nem lesz az arc foltos, nem kell hintőporhatástól tartania. Végül egy kis csókálló szájfény, és készen is van az ünnepi smink.

10 perc

És még mindig maradt 8 perce arra, hogy belebújjon az ünnepi ruhába és hintsen magára egy kevés parfümöt.

Testápoló mindennap?

A legtöbben azt gondolnánk, akkor tesszük a legjobbat a bőrünkkel, ha minden nap használunk hidratáló testápolót vagy testápoló olajat. Pedig ez nem így van. Ha valakinek normál bőrtípusa van, tehát nem száraz és hámló, akkor egy héten maximum egyszer bőven elegendő testápolót használni. A száraz bőrűeknek két-három naponta javasolt, de ilyen sűrűség mellett alaposan meg kell válogatni a testápolót. A hidratáló készítményekhez ugyanis villámgyorsan hozzászokik a bőr, szinte függővé válik, ezért az eredetileg normál bőr pár hónapon belül szárazzá válhat, hiszen már csak a testápolóval tudja fenntartani azt a hidratáltságot, amely meglenne a használata nélkül is. Ne hagyjuk tehát, hogy a bőrünk hozzászokjon a készítményekhez. Különösen az olajos termékekkel bánjunk óvatosan, ezek használata akár bőrviszketéshez és egyéb irritációhoz is vezethet, ha túl sűrűn vagy túl hosszú ideig (egy-két évig) rendszeresen használjuk. Maradjunk a könnyű hidratáló készítményeknél, heti egy alkalommal. A száraz bőrre pedig keressünk minél természetesebb, illatanyagmentes készítményt rendszeres használatra.

3 látványos hajszín, ami idén télen hódítani fog

Spóroljon pénzt 15 gyakorlatias, pofonegyszerű trükkel!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink