Több száz olyan hajviselet létezik, amelyekkel ma már nem találkozhatunk. Persze ezek ma is meglehetősen gyönyörűek, de már divatosak. Eljárt felettük az idő, az emberek pedig továbbléptek egy újabb frizuratrend felé. 

Vintage frizurák, amikkel már nem találkozunk, pedig gyönyörűek

Amikor tükörbe nézünk, a legtöbbször tökéletesnek látjuk a frizuránkat. A hossza pont megfelelő, a stílusa egyszerre modern és vonzó. De a helyzet az, hogy amikor 30 év múlva visszatekintünk a korábbi frizuránkra, már nem látjuk annyira divatosnak. A sminkhez, a ruhákhoz hasonlóan, a frizuratrendek is időről időre változnak. Amit ma elegánsnak érzünk, az a jövőben régimódi lesz, és mindannyian nevetni fogunk rajta, csakúgy, mint a régi ruháinkon, amelyeket már 15-20 éve nem hordunk.

Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb frizurák régen. Maga szívesen hordaná őket?

Bouffant

Van „eredeti bouffant” és „modern bouffant”. A frizura még a 18. századi közepén volt divatos hajviselet, többnyire nemesség körében. Sokan úgy tartják, hogy első népszerű viselője Marie Antoinette volt. A 60-as években aztán, Jackie Kennedynek köszönhetően újra divatos lett a magasra tupírozott hajviselet. Nőies, nagyvilági megjelenést biztosít a viselőjének, de a tupírral és a fixálóval nem szabad spórolni.

Jacqueline Kennedy Bouffant

Jacqueline Kennedy
Fotó: Getty Images

Victory Rolls

Jöjjenek a győzelmi loknik! A frizura, amely az 1940-es években hódított igazán. Mi kellett az elkészítéséhez? Kilónyi hajlakk, és hatalmas hajcsavarók. Igazi pin-up stílust kölcsönöz a viselőkének. A nevével kapcsolatban több felvetést is hallani. Az egyik elmélet szerint a II. világháború alatt népszerű hajviseletet „V” alakban rendezték el a fejükön a hölgyek, ami a győzelem jele, s ez egyfajta hazafias cselekedetnek számított.

Victory Rolls frizura

Victory Rolls frizura

Sausage Curls

Ezek az apró, loknik az 1800-as években jöttek divatba, de hamar leáldozott az idejük.

Egészen 1960-ig, amikor újra népszerű hajviselet lett, a göndör frizurák szerelmesei között.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Divatkatasztrófa az MTV VMA 2019-es gáláján

Buktatók helyett – Így szervezze meg az esküvőjét

Hozzászólások

Erre figyelj a táplálkozásodban, ha állandó fáradtság gyötör
A sokoldalú, változatos étrend segít akkor is, ha úgy érzed, hogy hiába alszol eleget, mégis folyton fáradt vagy, valamint romlik a fizikai és a szellemi teljesítőképességed.
Oldódjanak a testi-lelki blokkok! Hogy működik a craniosacralis terápia?
A craniosacralis terápia jóvoltából sok ember megszabadult már a fülzúgástól, mozgásszervi problémáktól, emésztési zavaroktól vagy a tanulási nehézségektől.
Porckopás vagy porcleválás a térdben – Más kezelést igényelnek!
A térdfájdalom lassan, évek alatt vagy akár egy rossz mozdulat következményeképpen is kialakulhat. Dr. Páll Zoltán elmondja, mi a különbség a porcleválás és a porckopás kezelése között.
Így készül a tönkölylisztes muffin aszalt gyümölccsel
A hozzávalóinak köszönhetően igazán különleges ízű és egészséges, tápláló, energiát adó ez a sütemény.
Király Péter: „A motoros kabátom már alig bírtam felhúzni, így aztán leadtam 17 kilót”
Király Péter, az Éjjel-Nappal Budapest Gabija és a Konyhafőnök VIP 2018-as szériájának győztese az életmódváltásáról mesél.
A Kajla útlevelekkel ingyenesen utazhatnak a gyerekek az őszi szünetben is
A 2020-2021-es tanév elején minden magyarországi általános iskolába kiszállították az új Kajla útleveleket. A Kajla programmal számos kedvezményhez juthatnak az alsó tagozatos diákok.
Újrakezdés az edzésben: Így vágj bele egy hosszabb kihagyás után!
Ha hetek, hónapok teltek el sport nélkül, akkor fokozatosan kell ismét hozzászoktatni a testedet a terheléshez. Czanik Krisztián személyi edző ad néhány tippet az újrakezdéshez.
Fényben az erő – lézeres kezelések a szépség szolgálatában
Életünk számos területén találkozhatunk a lézerrel és élvezhetjük áldásos, segítő hatását. Utánajártunk, hogyan vethető be a bőr egészsége és a szépség megőrzése érdekében.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.