Több száz olyan hajviselet létezik, amelyekkel ma már nem találkozhatunk. Persze ezek ma is meglehetősen gyönyörűek, de már divatosak. Eljárt felettük az idő, az emberek pedig továbbléptek egy újabb frizuratrend felé. 

Vintage frizurák, amikkel már nem találkozunk, pedig gyönyörűek

Amikor tükörbe nézünk, a legtöbbször tökéletesnek látjuk a frizuránkat. A hossza pont megfelelő, a stílusa egyszerre modern és vonzó. De a helyzet az, hogy amikor 30 év múlva visszatekintünk a korábbi frizuránkra, már nem látjuk annyira divatosnak. A sminkhez, a ruhákhoz hasonlóan, a frizuratrendek is időről időre változnak. Amit ma elegánsnak érzünk, az a jövőben régimódi lesz, és mindannyian nevetni fogunk rajta, csakúgy, mint a régi ruháinkon, amelyeket már 15-20 éve nem hordunk.

Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb frizurák régen. Maga szívesen hordaná őket?

Bouffant

Van „eredeti bouffant” és „modern bouffant”. A frizura még a 18. századi közepén volt divatos hajviselet, többnyire nemesség körében. Sokan úgy tartják, hogy első népszerű viselője Marie Antoinette volt. A 60-as években aztán, Jackie Kennedynek köszönhetően újra divatos lett a magasra tupírozott hajviselet. Nőies, nagyvilági megjelenést biztosít a viselőjének, de a tupírral és a fixálóval nem szabad spórolni.

Jacqueline Kennedy Bouffant

Jacqueline Kennedy
Fotó: Getty Images

Victory Rolls

Jöjjenek a győzelmi loknik! A frizura, amely az 1940-es években hódított igazán. Mi kellett az elkészítéséhez? Kilónyi hajlakk, és hatalmas hajcsavarók. Igazi pin-up stílust kölcsönöz a viselőkének. A nevével kapcsolatban több felvetést is hallani. Az egyik elmélet szerint a II. világháború alatt népszerű hajviseletet „V” alakban rendezték el a fejükön a hölgyek, ami a győzelem jele, s ez egyfajta hazafias cselekedetnek számított.

Victory Rolls frizura

Victory Rolls frizura

Sausage Curls

Ezek az apró, loknik az 1800-as években jöttek divatba, de hamar leáldozott az idejük.

Egészen 1960-ig, amikor újra népszerű hajviselet lett, a göndör frizurák szerelmesei között.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Divatkatasztrófa az MTV VMA 2019-es gáláján

Buktatók helyett – Így szervezze meg az esküvőjét

Hozzászólások

Erő és mobilitás: a török felállás egy igazi jolly joker gyakorlat!
A TGU (Turkish Get Up), azaz török felállás egyszerre fejleszti a mobilitást, a stabilitást, az erőt és a mozgáskoordinációt. Ismerd meg részletesen a gyakorlat kivitelezési módját, valamint az előnyeit!
Víz vagy izotóniás ital – Melyiket fogyaszd edzéshez?
Kezdő amatőr sportolók egyik legnagyobb dilemmája: vizet vagy izotóniás italt kellene inni edzés közben? Segítünk eligazodni az információtengerben!
A házi a legjobb: Hajdinás-magvas energiaszelet
Ha a bolti változatok megvásárlása helyett inkább szeretnéd otthon elkészíteni az energiaszeletet, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!
Hormonzavar is okozhatja a fokozott szőrnövekedést!
A fokozott szőrnövekedés miatti kellemetlenség sajnos csak átmenetileg orvosolható a szőrtelenítési eljárásokkal, ugyanis a probléma mögött hormonális okok állnak...
Mindennapi ítészek
Nap, mint nap megesik bárkivel, hogy az ítélkezés hibájába esik. Az emberek megítélnek másokat az éppen aktuális ruházatuk, félmondatuk, pillanatnyi viselkedésük alapján.
5 dolog, amit biztosan nem tudtál a PCOS-ről!
A PCOS-sel kapcsolatban Dr. Kelemen Csaba, szülész-nőgyógyász, endokrinológus pár fontos, de ritkán hangoztatott és kevésbé ismert tudnivalóra hívja fel a figyelmet.
Vidd magaddal a nyaralásra: 3+1 tuti sporteszköz
A rendszeresen sportolók tudják, hogy az üdülés alatt sem szabad megfeledkezni az edzésről, alakformálásról. Ehhez ajánlunk szuper eszközöket.
5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
Ha gyors és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél készíteni este, ami a fogyókúrádba is belefér, akkor próbáld ki az alábbi alakkímélő fogás bármelyikét!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.