Oldal kiválasztása
Több száz olyan hajviselet létezik, amelyekkel ma már nem találkozhatunk. Persze ezek ma is meglehetősen gyönyörűek, de már divatosak. Eljárt felettük az idő, az emberek pedig továbbléptek egy újabb frizuratrend felé. 

Vintage frizurák, amikkel már nem találkozunk, pedig gyönyörűek

Amikor tükörbe nézünk, a legtöbbször tökéletesnek látjuk a frizuránkat. A hossza pont megfelelő, a stílusa egyszerre modern és vonzó. De a helyzet az, hogy amikor 30 év múlva visszatekintünk a korábbi frizuránkra, már nem látjuk annyira divatosnak. A sminkhez, a ruhákhoz hasonlóan, a frizuratrendek is időről időre változnak. Amit ma elegánsnak érzünk, az a jövőben régimódi lesz, és mindannyian nevetni fogunk rajta, csakúgy, mint a régi ruháinkon, amelyeket már 15-20 éve nem hordunk.

Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb frizurák régen. Maga szívesen hordaná őket?

Bouffant

Van „eredeti bouffant” és „modern bouffant”. A frizura még a 18. századi közepén volt divatos hajviselet, többnyire nemesség körében. Sokan úgy tartják, hogy első népszerű viselője Marie Antoinette volt. A 60-as években aztán, Jackie Kennedynek köszönhetően újra divatos lett a magasra tupírozott hajviselet. Nőies, nagyvilági megjelenést biztosít a viselőjének, de a tupírral és a fixálóval nem szabad spórolni.

Jacqueline Kennedy Bouffant

Jacqueline Kennedy
Fotó: Getty Images

Victory Rolls

Jöjjenek a győzelmi loknik! A frizura, amely az 1940-es években hódított igazán. Mi kellett az elkészítéséhez? Kilónyi hajlakk, és hatalmas hajcsavarók. Igazi pin-up stílust kölcsönöz a viselőkének. A nevével kapcsolatban több felvetést is hallani. Az egyik elmélet szerint a II. világháború alatt népszerű hajviseletet „V” alakban rendezték el a fejükön a hölgyek, ami a győzelem jele, s ez egyfajta hazafias cselekedetnek számított.

Victory Rolls frizura

Victory Rolls frizura

Sausage Curls

Ezek az apró, loknik az 1800-as években jöttek divatba, de hamar leáldozott az idejük.

Egészen 1960-ig, amikor újra népszerű hajviselet lett, a göndör frizurák szerelmesei között.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Divatkatasztrófa az MTV VMA 2019-es gáláján

Buktatók helyett – Így szervezze meg az esküvőjét

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.