Oldal kiválasztása
Több száz olyan hajviselet létezik, amelyekkel ma már nem találkozhatunk. Persze ezek ma is meglehetősen gyönyörűek, de már divatosak. Eljárt felettük az idő, az emberek pedig továbbléptek egy újabb frizuratrend felé. 

Vintage frizurák, amikkel már nem találkozunk, pedig gyönyörűek

Amikor tükörbe nézünk, a legtöbbször tökéletesnek látjuk a frizuránkat. A hossza pont megfelelő, a stílusa egyszerre modern és vonzó. De a helyzet az, hogy amikor 30 év múlva visszatekintünk a korábbi frizuránkra, már nem látjuk annyira divatosnak. A sminkhez, a ruhákhoz hasonlóan, a frizuratrendek is időről időre változnak. Amit ma elegánsnak érzünk, az a jövőben régimódi lesz, és mindannyian nevetni fogunk rajta, csakúgy, mint a régi ruháinkon, amelyeket már 15-20 éve nem hordunk.

Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb frizurák régen. Maga szívesen hordaná őket?

Bouffant

Van „eredeti bouffant” és „modern bouffant”. A frizura még a 18. századi közepén volt divatos hajviselet, többnyire nemesség körében. Sokan úgy tartják, hogy első népszerű viselője Marie Antoinette volt. A 60-as években aztán, Jackie Kennedynek köszönhetően újra divatos lett a magasra tupírozott hajviselet. Nőies, nagyvilági megjelenést biztosít a viselőjének, de a tupírral és a fixálóval nem szabad spórolni.

Jacqueline Kennedy Bouffant

Jacqueline Kennedy
Fotó: Getty Images

Victory Rolls

Jöjjenek a győzelmi loknik! A frizura, amely az 1940-es években hódított igazán. Mi kellett az elkészítéséhez? Kilónyi hajlakk, és hatalmas hajcsavarók. Igazi pin-up stílust kölcsönöz a viselőkének. A nevével kapcsolatban több felvetést is hallani. Az egyik elmélet szerint a II. világháború alatt népszerű hajviseletet „V” alakban rendezték el a fejükön a hölgyek, ami a győzelem jele, s ez egyfajta hazafias cselekedetnek számított.

Victory Rolls frizura

Victory Rolls frizura

Sausage Curls

Ezek az apró, loknik az 1800-as években jöttek divatba, de hamar leáldozott az idejük.

Egészen 1960-ig, amikor újra népszerű hajviselet lett, a göndör frizurák szerelmesei között.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Divatkatasztrófa az MTV VMA 2019-es gáláján

Buktatók helyett – Így szervezze meg az esküvőjét

Hozzászólások

Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszo
Szabaduljon meg a cukorfüggőségtől 3 hét alatt
40 kiló. Mármint cukor. Ennyit fogyaszt egy átlagmagyar. Ez egészen brutálisan nagy szám, bár a világ többi részén sem jobb a helyzet. A cukor hatalmát csak akkor érzékeljük igazán, ha megpróbálunk leszokni róla. Nem akármilyen tünetekkel jár a szabadulás. Éppen ezért is érdemes elgondolkodni, szabad-e ennyit enni belőle, hiszen nagy kockázattal jár egészségünk szempontjából.
Ezért baj, ha puffadáskor csak a tünetet kezeljük!
Sokan fordulnak orvoshoz, vagy kérnek gyors segítséget a gyógyszerésztől, bevált praktikát ismerőseiktől puffadás tünetei ellen. Meddig érdemes otthoni praktikákkal próbálkozni és mikor forduljunk mindenképp orvoshoz?
3 kérdés 3 válasz az esemény utáni tablettáról
Ha olyan helyzetbe kerültünk, hogy esemény utáni tablettára van szükségünk, nem árt tudni ezeket az információkat. Megnéztük az interneten megtalálható leggyakoribb kérdéseket a témában, és feltettük őket Dr. Laky Ilona Marcellának, a Budai Magánorvosi Centrum nőgyógyász szakorvosának.
Anyukák a dietetikusnál
A táplálással kapcsolatos problémák, aggodalmak különösen megviselik az anyukákat. Kezdetben a szoptatás okozhat lelki vívódást, majd a hozzátáplálás bevezetése és kivitelezése. Mire ezen túlesünk, máris ott vagyunk a dackorszaknál, amikor „csak azért sem” alapon próbálgatja a határokat és az erejét a csemete, aki ráadásul válogatós is.
6 szokás, ami segít az életmódváltásban
Minden az alapoknál kezdődik, így az életmódváltás is. Nem azt javasoljuk, hogy hatalmas tempóban vágj bele egy új életbe. Napi 6 szokást vezess be az életedbe, amelyek tökéletes alapokat biztosítanak. 
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.