Oldal kiválasztása
Több száz olyan hajviselet létezik, amelyekkel ma már nem találkozhatunk. Persze ezek ma is meglehetősen gyönyörűek, de már divatosak. Eljárt felettük az idő, az emberek pedig továbbléptek egy újabb frizuratrend felé. 

Vintage frizurák, amikkel már nem találkozunk, pedig gyönyörűek

Amikor tükörbe nézünk, a legtöbbször tökéletesnek látjuk a frizuránkat. A hossza pont megfelelő, a stílusa egyszerre modern és vonzó. De a helyzet az, hogy amikor 30 év múlva visszatekintünk a korábbi frizuránkra, már nem látjuk annyira divatosnak. A sminkhez, a ruhákhoz hasonlóan, a frizuratrendek is időről időre változnak. Amit ma elegánsnak érzünk, az a jövőben régimódi lesz, és mindannyian nevetni fogunk rajta, csakúgy, mint a régi ruháinkon, amelyeket már 15-20 éve nem hordunk.

Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb frizurák régen. Maga szívesen hordaná őket?

Bouffant

Van „eredeti bouffant” és „modern bouffant”. A frizura még a 18. századi közepén volt divatos hajviselet, többnyire nemesség körében. Sokan úgy tartják, hogy első népszerű viselője Marie Antoinette volt. A 60-as években aztán, Jackie Kennedynek köszönhetően újra divatos lett a magasra tupírozott hajviselet. Nőies, nagyvilági megjelenést biztosít a viselőjének, de a tupírral és a fixálóval nem szabad spórolni.

Jacqueline Kennedy Bouffant

Jacqueline Kennedy
Fotó: Getty Images

Victory Rolls

Jöjjenek a győzelmi loknik! A frizura, amely az 1940-es években hódított igazán. Mi kellett az elkészítéséhez? Kilónyi hajlakk, és hatalmas hajcsavarók. Igazi pin-up stílust kölcsönöz a viselőkének. A nevével kapcsolatban több felvetést is hallani. Az egyik elmélet szerint a II. világháború alatt népszerű hajviseletet „V” alakban rendezték el a fejükön a hölgyek, ami a győzelem jele, s ez egyfajta hazafias cselekedetnek számított.

Victory Rolls frizura

Victory Rolls frizura

Sausage Curls

Ezek az apró, loknik az 1800-as években jöttek divatba, de hamar leáldozott az idejük.

Egészen 1960-ig, amikor újra népszerű hajviselet lett, a göndör frizurák szerelmesei között.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Divatkatasztrófa az MTV VMA 2019-es gáláján

Buktatók helyett – Így szervezze meg az esküvőjét

Hozzászólások

Minek köszönhette gyönyörű alakját Grace Kelly?
Szakértők szerint szigorú, de nagyon egészséges étrendet követett Grace Kelly, aki valóságos megszállottja volt a kézápolásnak is.
40 tényleg hasznos trükk, amit minden sportolónak látnia kell
Érdemes megnézni őket, mert biztos talál köztük olyan trükköt, ami önnek is hasznos lesz.
Karácsonyig leadna pár kilót? Segítünk elérni a célját!
A karácsony sok családban a hatalmas evésekről, mesés ünnepi menükről szól. Miért akarunk hát éppen akkorra lefogyni?
A másnapi ruhában fekteti le gyermekeit az anyuka, hogy elkerüljék a reggeli rohanást
Nikkel allergia! Jobb, ha nem csak az ékszerekre figyel!
Nikkel főként egyes ékszerekben, bizsukban található, ám Dr. Moric Krisztina allergológustól megtudtuk, hogy  bizonyos ételek is nagyobb mennyiségben tartalmazhatják. Fontos ismerni, hogy melyek ezek az élelmiszerek, mivel fogyasztásuk akkor is tüneteket okozhat, ha bőrünk nem érintkezik nikkel tartalmú tárggyal.
S. O. S. - Azonnali életmódváltás, hogy visszanyerje egészségét!
Ha az orvosa azonnali életmódváltást javasolt, akkor nincs idő várakozni! Az alábbi hat pontot vegye komolyan, és változtasson az életén! Tegye meg az egészsége érdekében!
Madaras Norbert: „Az a lényeg, hogy a nő magának akarjon megfelelni”
Te is ismersz olyan nőt, akit valósággal felőröl az állandó megfelelési kényszer? Esetleg egy vagy közülük? Pedig a férfiak szerint egy nő nem is tehetne rosszabbat magával, minthogy folyamatos külső elvárásoknak akar megfelelni.
Megnyílt az első "csendes" fodrászat
Önt is idegesíti, ha valaki folyamatosan beszél a fodrásznál? Jobban szeretné, ha csendben készülne el a frizurája?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.