Minden korszaknak megvolt a maga divatos hajviselete. De vajon melyiket kérik még most is sokat a fodrászatokban?

A 9 legemlékezetesebb frizura az elmúlt 50 évből

A klasszikus pixie

Sokak szerint az egyik legbájosabb, legkislányosabb frizura. Bár most is népszerű, a fénykora 2002-ről tehető, akkor ugyanis ilyen hajjal hódított Halle Berry a Halj meg máskor James Bond filmben.

Halle Berry

Halle Berry 2002-ben
Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images

„Rachel”

Azután, hogy 1994-ben a Jóbarátok sorozat képernyőre került, rengeteg nő sétált be úgy a fodrászatba, hogy Jennifer Aniston jellegzetes, „Rachel-frizuráját” kérje. Ő maga egyébként szeretné elfelejteni ezt a trendet.

Jennifer Aniston, frizura, Rachel

Jennifer Aniston, mint Rachel 1995-ben.
Fotó: NBC Television/Getty Images

Hatalmas, telt hullámok

1991-ben Cindy Crawford hozta vissza a divatba a hatalmas, telt hullámokat. A frizura igazi retró hangulatot kölcsönzött a viselőjének. Ma is sokak kedvence, ráadásul otthon is könnyen elkészíthető, csak egy jó hajkefe kell hozzá, és egy flakon hajlakk.

Cindy Crawford

Cindy Crawford 1991-ben
Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Természetes fürtök

1990 volt, amikor Mariah Carey slágere, a Vision of Love a toplisták élére került, de nemcsak a dal, hanem az énekesnő frizurája is népszerű lett. A természetes hatású, göndör fürtök elvarázsolták a közönséget.

Diana

1990-ben a rövid frizura egyet jelentett Diana hercegnővel, aki a Vogue címlap fotózásán azt kérte Sam McKinght fodrásztól, hogy tűzze fel a haját, ami így olyan hatást keltett, mintha rövid lenne. Ezután Diana annyira beleszeretett az új megjelenésébe, hogy azonnal megkérte Samet, vágja le a haját. Így is lett.

Diana ikonikus frizurája 1990-ből

Diana ikonikus frizurája 1990-ből
Fotó: Ray Tang/Anadolu Agency/Getty Images

Kreppelt

1987-ben a kreppelt frizuráé volt a főszerep. Itthon ennek Marcellina volt a nagykövete, az Egyesült Államokban pedig Demi Moore színésznő.

Mullet

Mullet, vagyis Bundesliga frizura nemcsak a férfiak kedvence volt, de még Cher is viselte 1984-ben. Szerencsére ő is hamar rájött, hogy nem ez a legelőnyösebb hajválasztás, azonban idén tavasszal visszatért a mullett a nagyobb divatbemutatók kifutóira…

Cher

Cher 1984-ben
Fotó: Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Farrah Fawcett hullámok

1976-ban a Charlie angyali volt a sláger, ebben tündökölt Farrah Fawcett is, akinek homokszőke haja, csodaszép hullámokban omlott a vállára. A 70-es évek népszerű hajviselete ma is csodaszép megjelenést kölcsönöz a nőknek. Bátran mondhatjuk, hogy kiállta az idő próbáját.

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett 1976-ban
Fotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Shag

Sokan állítják, hogy a shag, vagyis a réteges hajvágás 2017-ben kezdte meg hódító útját, azonban Jane Fonda már 1971-ben arra ösztönözte a lányokat, hogy ilyen frizurát válasszanak.

jane fonda

Jane Fonda 1971-ben
Fotó: Getty Images

Miley Cyrus falatnyi fekete bikinije talán visszahozza nekünk a nyarat

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.