Oldal kiválasztása
Minden korszaknak megvolt a maga divatos hajviselete. De vajon melyiket kérik még most is sokat a fodrászatokban?

A 9 legemlékezetesebb frizura az elmúlt 50 évből

A klasszikus pixie

Sokak szerint az egyik legbájosabb, legkislányosabb frizura. Bár most is népszerű, a fénykora 2002-ről tehető, akkor ugyanis ilyen hajjal hódított Halle Berry a Halj meg máskor James Bond filmben.

Halle Berry

Halle Berry 2002-ben
Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images

„Rachel”

Azután, hogy 1994-ben a Jóbarátok sorozat képernyőre került, rengeteg nő sétált be úgy a fodrászatba, hogy Jennifer Aniston jellegzetes, „Rachel-frizuráját” kérje. Ő maga egyébként szeretné elfelejteni ezt a trendet.

Jennifer Aniston, frizura, Rachel

Jennifer Aniston, mint Rachel 1995-ben.
Fotó: NBC Television/Getty Images

Hatalmas, telt hullámok

1991-ben Cindy Crawford hozta vissza a divatba a hatalmas, telt hullámokat. A frizura igazi retró hangulatot kölcsönzött a viselőjének. Ma is sokak kedvence, ráadásul otthon is könnyen elkészíthető, csak egy jó hajkefe kell hozzá, és egy flakon hajlakk.

Cindy Crawford

Cindy Crawford 1991-ben
Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Természetes fürtök

1990 volt, amikor Mariah Carey slágere, a Vision of Love a toplisták élére került, de nemcsak a dal, hanem az énekesnő frizurája is népszerű lett. A természetes hatású, göndör fürtök elvarázsolták a közönséget.

Diana

1990-ben a rövid frizura egyet jelentett Diana hercegnővel, aki a Vogue címlap fotózásán azt kérte Sam McKinght fodrásztól, hogy tűzze fel a haját, ami így olyan hatást keltett, mintha rövid lenne. Ezután Diana annyira beleszeretett az új megjelenésébe, hogy azonnal megkérte Samet, vágja le a haját. Így is lett.

Diana ikonikus frizurája 1990-ből

Diana ikonikus frizurája 1990-ből
Fotó: Ray Tang/Anadolu Agency/Getty Images

Kreppelt

1987-ben a kreppelt frizuráé volt a főszerep. Itthon ennek Marcellina volt a nagykövete, az Egyesült Államokban pedig Demi Moore színésznő.

Mullet

Mullet, vagyis Bundesliga frizura nemcsak a férfiak kedvence volt, de még Cher is viselte 1984-ben. Szerencsére ő is hamar rájött, hogy nem ez a legelőnyösebb hajválasztás, azonban idén tavasszal visszatért a mullett a nagyobb divatbemutatók kifutóira…

Cher

Cher 1984-ben
Fotó: Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Farrah Fawcett hullámok

1976-ban a Charlie angyali volt a sláger, ebben tündökölt Farrah Fawcett is, akinek homokszőke haja, csodaszép hullámokban omlott a vállára. A 70-es évek népszerű hajviselete ma is csodaszép megjelenést kölcsönöz a nőknek. Bátran mondhatjuk, hogy kiállta az idő próbáját.

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett 1976-ban
Fotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Shag

Sokan állítják, hogy a shag, vagyis a réteges hajvágás 2017-ben kezdte meg hódító útját, azonban Jane Fonda már 1971-ben arra ösztönözte a lányokat, hogy ilyen frizurát válasszanak.

jane fonda

Jane Fonda 1971-ben
Fotó: Getty Images

Miley Cyrus falatnyi fekete bikinije talán visszahozza nekünk a nyarat

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.