Lehet a frizura rövid vagy hosszú, göndör vagy egyenes, ha a hajszálak textúrája tökéletes, a haj pedig erős és fényes, mindenki arra kíváncsi, mi lehet az illető nő titka. Ez a 6 hajápolási tipp segít, hogy a te fürtjeid is ragyogóak legyenek.

6 trükk a fényes, erős hajkoronáért

 

haj, hajápolás

Fotó: Shutterstock

 

1. AKKOR MOSS HAJAT, AMIKOR SZÜKSÉGES!

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran kell hajat mosni, nincs egységes válasz: mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, hogy mikor, hány naponta kerül a haja olyan állapotba, hogy már szükséges egy alapos tisztítás. Van, akinek naponta célszerű megmosni a haját – ezzel sincsen semmi baj –, és van olyan, akinek elég hetente egyszer vagy kétszer.

 

2. VEDD FIGYELEMBE A HAJ ÉS A FEJBŐR AKTUÁLIS ÁLLAPOTÁT!

Az egészséges, erős hajú nők többsége nem egy termék mellett teszi le a voksát, hanem időről időre új sampont és balzsamot próbál ki. Állítják, így a haj és a fejbőr mindig az igényeknek megfelelő összetevőkhöz jut. A haj állapota, minősége ugyanis nem állandó, tanácsos figyelembe venni a változásokat.

 

3. ELÉG EGY JÓ FÉSŰ?

Nagyanyáink tanácsa, miszerint legalább százszor simítsd végig a kefét a hajadon, már a múlté. Semmi szükség az órákig tartó fésülgetésre. A fodrászok szerint bőven elég egy természetes anyagból készült fésű, amellyel kifésülöd a hajad közvetlenül a hajmosás után. Ha a frizura elkészítéséhez szükséged van kefére, válassz jó minőségű, professzionális terméket, hogy ezzel is óvd a hajad egészségét.

 

4. HAGYD A HAJAD A LEVEGŐN MEGSZÁRADNI

A fényes, erős haj gyilkosa a forró levegő. A legjobb, ha a hő károsító hatása nélkül hagyod megszáradni a hajad, ahányszor csak teheted. Ha nincs időd, vagy a frizura elkészítéséhez hajszárítóra van szükség, mindig használj hajvédő sprayt, amely megvédi a hajszálakat, megakadályozza a hajvégek töredezését, ellenállóbbá és fénylőbbé varázsolja a fürtjeidet. Kaphatók speciális technológiával készült hajszárítók, amelyek megakadályozzák a haj kiszáradását, védik szerkezetét.

 

5. RENDSZERESEN VÁGASD A HAJAD

A hajvégek rendszeres vágása elengedhetetlen: enélkül feltöredezik, ápolatlan hatást kelt. A rendszeres vágás akkor is fontos, ha valaki éppen növeszti a haját, hiszen, ha a hajvég töredezett, a haj csak roncsolódik.

 

6. ÓVATOSAN A HAJFESTÉSSEL!

A hajfesték egy kémiai folyamat során, a hajszálakon belül változtatja meg a haj színét. A festék áthatol a hajszál védőfelületén, az egymásra simuló keratinocitákon, és bejutva a hajszál mélyebb rétegeibe, maradandó változást okoz. A festékekkel ellentétben az úgynevezett bemosók, színezők nem hatolnak be a hajszálba, hanem a keratinfelületen rakódnak le, így színezik be a hajat. Használatuk közben nem zajlik le kémiai reakció a hajban, ezért kíméletesebbek.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.