A nők a világ minden részén gyönyörű bőrre, dús, ragyogó hajra vágynak, és ezért meg is tesznek mindent. Íme, néhány elképesztő trükk, amelyet egy-egy ország lányai és asszonyai sikerrel használnak és be is építenek a szépségápolási rutinjukba.

Striák elleni harc kínai módszerrel

Hogyan lehet bársonyosan puha a bőre?

Tipp Franciaországból: A francia nők ismerik a tökéletesen sima és ragyogó bőr titkát. Szerintük ez nem más, mint a tej. A tejsav gyengéd hámlasztó, kíméli a bőrt, miközben segíti a sejtek megújulását. Öntsön 2-3 csésze teljes tejet a fürdővizéhez, adjon hozzá 1 csésze mézet és merüljön el az élvezetekbe. A fürdő után a bőre puha tapintású, sima lesz.

Hogyan előzheti meg a striák kialakulását?

Tipp Kínából: A striák megelőzésére, illetve a csíkok eltüntetésére tökéletes a kaméliaolajos masszázs. Vigye fel az olajat körkörös mozdulatokkal naponta kétszer az érintett területekre. A kínai teaolaj az egészség és a szépség elixírje, amely nemcsak a striáktól segít megszabadulni, de táplálja, védi is a bőrt, és segít csökkenteni az öregségi foltokat, bőrelszíneződéseket.

Hogyan lehet egészséges a haja?

Tipp Marokkóból: Az argánolaj az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt olaj Marokkóban. Tökéletes az arc hidratálásához (pár csepp olajjal masszírozza át az arcát és a nyakát reggel és este), testápolóként és fürdőolajként is. Az argánolajos hajpakolás élettel telivé, ragyogóvá teszi a hajat.

Hogyan előzheti meg a narancsbőrt?

Tipp Brazíliából: A brazil nők többsége hírből sem ismeri a cellulitiszt. A titok a homokkal történő masszázs, amely serkenti a vérkeringést, és így megakadályozza a méreganyagok felhalmozódását.

Hogyan szabadulhat meg a korpától?

Tipp Ausztráliából: Az ausztrál nők és férfiak teafaolajjal harcolnak a korpásodás ellen. A teafaolaj erős antimikrobiális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik. Egy hajmosáshoz 4-5 csepp olajat cseppentsen a szokásos samponjához.

Hogyan növelheti az energiaszintjét?

Tipp Új-Zélandról: Hallott már a manukamézről? Ez a méz előkelő helyen szerepel a szuperélelmiszerek listáján. Antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságú, hatékonyan erősíti az immunrendszert, a téli időszakban véd a nátha, a megfázás ellen. A reggeli citromos vizéhez adjon 1 teáskanál manukamézet – ez a tökéletes reggeli energiaital.

Hogyan őrizheti meg a bőre hidratáltságát?

Tipp Görögországból: A görög nők varázsszere az olívaolaj. Enyhíti a bőr irritációját, a bőrpírt, és erőteljesen hidratál. Vigye fel zuhanyozás után a nedves bőrére, majd törülközzön meg. A teste puha és sima tapintású lesz. Ajkai szárazságát is enyhítheti: tegyen pár csepp olajat a mutatóujjára, és vigye fel az ajkak érzékeny bőrére.

Hogyan lehet hibátlan a bőre?

Tipp Japánból: A japán nők híresek szép, hófehér, hibátlan porcelánbőrükről. Mi a titkuk? Az első és legfontosabb bőrápolási szabályuk, hogy mindig nagyon óvatosan bánnak a bőrükkel. Soha nem dörzsölik durván, és nem használnak erős arcápoló szereket. Egyébként pedig a matcha zöld teára esküsznek, amely antioxidánsokban gazdag, segít a méregtelenítésben, anti-aging hatású. A japán nők rendszeresen fogyasztják a matcha zöld teát, és a különböző bőrápoló kezelések során is a matcha zöld teaport használják.

Hogyan szabadulhat meg a szem alatti sötét karikáktól?

Tipp Spanyolországból: A spanyol hölgyek vékony szeletekre vágott burgonyát helyeznek a szemükre, hogy a fáradtság nyomait eltüntessék. Nagyjából 10 percig hagyja a szemén, ennyi idő alatt a sötét karikák elhalványulnak.

Hogyan teheti fényessé, erősebbé a haját?

Tipp Indiából: Az indiai nők évszázadok óta kókuszolajat használnak a hajápoláshoz. Ez erősíti, védi a hajszálakat, a hajhagymákat. Hetente egyszer masszírozza az olajat a fejbőrre, húzzon zuhanysapkát, és csavarja be egy törülközőbe. Hagyja hatni egy éjszakán át, majd mossa meg a haját.

Változó keblek – A NŐI MELL HÁROM ÉVTIZEDE

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink