Elűztük, kiiktattuk az étrendünkből. Lefaragtuk a popsinkról, pocakunkról, kegyetlen bánásmóddal izommá alakítottuk, és úgy hisszük, végleg megszabadultunk tőle. de a zsír makacs ellenfél. Elég, ha egy pillanatra lankad a figyelmünk, és visszatámad. Ott és akkor csap le, ahol és amikor a legjobban fáj. Vigyázat! Ha egy diétának vége és elértük az álomsúlyt, akkor sem dőlhetünk hátra. Mert a zsír lesben áll és visszavág.

A zsír visszavág

Újra nő a pocak

Miért? Mert már egyáltalán nem vesszük komolyan sem az edzéseket, sem a diétát. Mindössze négy mozgáshiányos hét elég ahhoz, hogy a leadott zsír 32 százaléka visszarakódjon a testre. Márpedig azok a fránya zsírsejtek előszeretettel landolnak a has tájékán.

Mit lehet tenni? Ismét kézbe lehet venni a súlyzókat. Egy kis kardioedzés mellé iktasson be hetente 3-5 súlyzós edzést. A súlyzók nehézsége 65-80 százaléka legyen annak a maximális nehézségnek, amit még meg tud emelni. Eddzen bátran nehéz súlyokkal, alacsony ismétlésszámmal, ettől csak szép formás izomzata lesz. Ráadásul minél több izmot képes magára halmozni, annál gyorsabban égeti a szervezete a felesleges zsírt.

Megnő az étvágy

Miért? Mert az agy azt az üzenetet kapja, hogy az önmegtartóztatásnak vége. Ez a baj a kúraszerűen végzett diétákkal. Amikor vége, és elértük a célt, akkor automatikusan visszatérünk a régi szokásainkhoz. Eleinte csak egy-egy bűnözésről van szó, egy szelet pizzáról vagy sütiről, ám ezek a kis félrelépések egy idő után mindennapossá válnak. A test és az agy pedig egyre többet és többet akar, hiszen a nagyobb szénhidrátbevitel még nagyobb szénhidrátéhséget okoz.

Mit lehet tenni? Jelöljön ki a héten egyetlen napot, amikor szabadon ehet. Azt, amit akar, és annyit, amennyit szeretne. Figyelem! Hetente egyszer! Nem naponta! Így előre eltervezheti, hogy azon a napon milyen finomsággal kényezteti magát, és lesz mire várnia. És nem érzi az egész életét egy merő lemondásnak.

Nem működik a diétamatek

Miért? Nincs két egyforma ember, így nincs két egyforma szervezet sem. Ebből következően, nincs olyan diéta, amely mindenki esetében egyaránt működne. Van, aki hiába számolja, égeti a kalóriákat, sosem lesz cérnavékony, míg akadnak olyanok, akik minden erőfeszítés nélkül képesek karcsúak maradni. A biológia időnként kegyetlen.

Mit lehet tenni? Egyrészt beletörődni, másrészt nem feladni. Nem szabad rágörcsölni a fogyásra, hiszen a szervezetet hosszú távon nem lehet erőszakkal fogyásra kényszeríteni. Inkább próbálkozzon egy apró, ám hatékony trükkel. A szokásos étrendjéhez képest csökkentse kalóriabevitelét napi 300 kalóriával. Ez lehet egy nagy adag tejeskávé, egy szendvics, fél adag tészta. De akár futhat is 30 percet a mínusz 300 kalória érdekében.

Dől a lé

Miért? Mert időnként jólesik egy-két pohár bor vagy koktél. és mert a legtöbb diéta tiltja az alkoholfogyasztást. Nem véletlenül. ám amikor egy kúrának vége, akkor ismét jólesik este egy pohár bor, egy korsó sör vagy egy manapság olyan divatos cider, a tömény italokról nem is beszélve. Azonban már a minimális alkoholfogyasztás is azonnal zsírosodást okoz. A szervezet az alkoholt azonnal zsírként „hasznosítja”, előszeretettel halmozva fel azt a hastájékon.

Mit lehet tenni? Lehet nem inni. Vagy ha már iszunk, csak ritkán tegyük, fogyasszunk jó minőségű alkoholt és minden pohár alkoholos ital mellé igyunk meg egy nagy pohár vizet. Ezzel legalább kissé közömbösítjük a hatást, és pótoljuk az alkohol által elvont vizet a szervezetből.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink