Szánj néhány percet önmagadra: könnyen és gyorsan végrehajtható gyakorlat következik, amellyel elűzheted a stresszt!

Ötperces meditáció – akár ebédidőben is elvégezheted

Nincs szükség csendes szobára vagy kanapéra ahhoz, hogy feltöltődj. Akár buszon, vonaton, akár az irodában, bárhol, ahol ülő helyzetben tudsz maradni, alkalmad nyílhat az ötperces meditáció elvégzésére.

 

1. szakasz: 2 perc

Ülj nyugodtan. Tudatosítsd magadban néhány akupresszúrás ponttal a tested helyzetét. Kicsit nyomd a talpad a padlónak, szorítsd meg a karfát vagy az asztal szélét. Összpontosíts a testedre, figyelj a légzésedre. Indíts el fentről lefelé egy teljes testszkennert. Lásd magad a feje búbjától a lábujjad hegyéig. Mely testrészed érzékeny? A lábad fáj? A gyomrod nincs rendben? A füled zúg? Figyelj a jelekre, zárd ki a külvilágot.

 

2. szakasz: 30 másodperc

Most gondolj olyasvalakire, akit szeretsz, aki fontos neked, akinek a társaságában boldognak érzed magad. Zárd ki a gondolataidból azokat, akik felzaklatnak, akikkel feszült a viszonyod. Gondolj a gyermekedre, a kedvesedre, a hozzád legközelebb álló személyre, idézd fel az arcukat, a mosolyukat.

 

3. szakasz: 2 perc

Koncentrálj a légzésedre. Vegyél mély lélegzetet úgy, hogy érezd, az egész tested megemelkedik, majd elernyed. Számolj lassan kettőig, amikor az orrodon át belélegzel, és háromig, amikor szájon át kifelé fújod a levegőt. Lélegezz mélyen legalább tízszer.

 

4. szakasz: 30 másodperc

Az utolsó 30 másodpercre engedd szabadon az elmédet. Ne gondolj semmire, hagyd, hogy az agyad, a tudatod arra menjen, amerre akar. Gyakorold a villámmeditációt, hamarosan rutinná válik, hogy 5 perc alatt elérheted a kipihentség és felszabadultság érzetét.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink