Az egészséges étkezéssel kapcsolatos gondolatok évről évre változnak. Az egykor népszerű szokások, mint például a zsírok mellőzése az étrendből, mára már elavultak. Új trendek jönnek 2020-ban is, amelyek aztán megváltoztatják a táplálkozáshoz való hozzáállást

2020-as étkezési trendek

VÁLTOZIK AZ „EGÉSZSÉGES” FOGALMA

Hogy a már említett példánál maradjunk, nem is olyan rég a zsírok első számú „ellenségnek” számítottak az egészségtudatosan élők körében. Aztán rehabilitálták a zsírokat, tisztázódott élettani szerepük, és azóta újra népszerűek. A rengeteg információ a test működéséről, illetve az élelmiszerek hatásairól újabb és újabb szuper élelmiszerek születését eredményezi. A gyártóknak fel kell készülniük arra, hogy a vevők már sokkal tudatosabbak, mint korábban. Számtalan diéta létezik, mind speciális igényekkel, és ezekhez alkalmazkodniuk kell a kínálattal.

BAKTÉRIUMOK IGEN, ADALÉKANYAGOK NEM

Az emberek számára a jövőben még fontosabbá válik az, hogy mi van az általuk elfogyasztott ételekben. Tisztában vannak a mesterséges anyagok káros hatásaival, és ezért nő az igény arra, hogy az élelmiszereket „természetes” állapotukban fogyasszák. Így sok gyártó már nem alkalmaz mesterséges színezékeket, tartósítószereket és édesítőket a termékeiben. Ugyanakkor, bár tanulmányok támasztják alá a pre- és probiotikumok jótékony hatását az emésztőrendszerre, ezt a tényt az élelmiszeripar sokáig figyelmen kívül hagyta. De újabban egyre több olyan
termék jelenik meg, amely hozzáadott jótékony baktériumokat tartalmaz, és valószínűleg a kínálat tovább fog bővülni.

NAGYOBB FIGYELMET KAP A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóságra évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítanak. 2020-ban még több étterem használ olyan összetevőket, amelyekkel megnyugtatja a környezettudatos vendégeit. Egyes termékek leváltása nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem az egészség megőrzésében is segít. Mind fontosabbá válik a pazarlás elkerülése is. Egyre több olyan cég alakul, amely a feleslegessé vált élelmiszereket eljuttatja a rászorulóknak

A CIKK FOLYTATÁSÁT MEGTALÁLJA A JANUÁRI DIÉTA ÉS FITNESZ MAGAZINBAN!

Diéta és Fitnesz január

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink